Evo da se i ja javim
Bila danas na zadnjem pregledu kod svog ginekologa, on kaže da je sve u redu. Tlak 125/75, bris na streptokok negativan. Pregledao me dolje i po prvi puta je bilo bolno - singalizirala sam mu da boli (jer nikada do sada nije) i on kaže da mora sada malo… Naravno da mi ništa nije rekao detaljnije, osim da je sve super i da se njemu, pošto je uredna trudnoća, čini da će i porod takav biti (što naravno ne mora biti). Ali eto, ja si to uzimam za utjehu
. Stavljam sliku njegovih bilješki, ako netko uspije dešifrirati - SUPER.
https://i.postimg.cc/LXGtfKwX/81898567-907143469682230-7085625818449182720-n.jpg
Idem prvi puta na ctg 2.1., ne znam jel' to sa sobom nosi i pregled nekakav, vidjet ću tada.
Inače se osjećam dobro, stvarno se ne mogu buniti, nemam nekakvih tegoba, osim tu i tamo pritisak na mjehur i neko presjecanje u preponama i donjem dijelu leđa (ali rijetko kada). Teško zaspem jer se nikako ne mogu opustiti i namjestiti, ali kad zaspem, spavaaaamo kao pravi
Super za uredan pregled, sto se tice desifriranja ne mogu ti pomoci...kod istog smo dr i zadnji put sam ga pitala da prevede jer ja to nista ne mogu procitati 🤣🤣 Pa je pitao jel mi ne isprinta sestra jer je sve u komp, ali to nisam htjela...samo mi jos papira treba.
Sto se tice TA - prvi put imas i pregled. Ostavis uputnicu, das urin, mjere ti tlak pa cekas CTG, i onda kod dr da sve upise (to najduze traje, ponesi sve papire) i pregled - kratko traje i meni osobno nije nista bolilo al to sad ovisi od osobe do osobe. Jedino sto malo duze cekas jer prvo ide ocitanje ctg-a pa tek onda prvi pregledi.
Mislim da je to to. 😁
L 💛
Btw Piba, kakvo je stanje? Moj sluzni je bio u 1.T velicine dlana recimo…
Lorena prepoznat ces, trudovi koji otvaraju su poprilicno bolni,mislim da ce to to potvrditi svaka rodilja
Nepromijenjeno 😂
Danas je nastavio curiti sluzni čep.
Imam neke čudne bolove povremeno u rodnici, čak sam mislila da me boli mjehur u jednom trenutku.
Raspoloženje mi je katastrofa, mm me samo zabrinuto gleda i ponavlja da ne mogu tako depresivna biti.
Mene je isto strah da neću prepoznati trudove, pa me strah da će mi vodenjak puknuti, a da neću primjetiti. Po noći kad god se probudim provjeravam da li je sve suho ispod mene.. I tako 😂
Hej cure! Mi kući od jučer. Gospon je na sunčanju dobijao moje izdojeno mlijeki na bočicu i sad ne želi na dojku pa pokušavamo svakakvim metodama. Ja sam tek danas dobro jer su mi se grudi upalile, sestre su me masirale a kući muž, imam iskustva s tim od prije ali još jednom potvrđeno da su to pregrozni bolovi.
kupila sam aventovu el izdajalicu, prezadovoljna s njom. u baby centru je trenutno akcija i košta 750 kn
[iimg]
Taani i Lorenakad su vam termini da vas ubacim na listu, vidim da vas nema..i čekate curice ili dečkiće? 😊😊
Službeni termin 25.1. Čekamo dečkića
Thanks!
Evo da se i ja javim
Bila danas na zadnjem pregledu kod svog ginekologa, on kaže da je sve u redu. Tlak 125/75, bris na streptokok negativan. Pregledao me dolje i po prvi puta je bilo bolno - singalizirala sam mu da boli (jer nikada do sada nije) i on kaže da mora sada malo… Naravno da mi ništa nije rekao detaljnije, osim da je sve super i da se njemu, pošto je uredna trudnoća, čini da će i porod takav biti (što naravno ne mora biti). Ali eto, ja si to uzimam za utjehu
. Stavljam sliku njegovih bilješki, ako netko uspije dešifrirati - SUPER.
https://i.postimg.cc/LXGtfKwX/81898567-907143469682230-7085625818449182720-n.jpg
Idem prvi puta na ctg 2.1., ne znam jel' to sa sobom nosi i pregled nekakav, vidjet ću tada.
Inače se osjećam dobro, stvarno se ne mogu buniti, nemam nekakvih tegoba, osim tu i tamo pritisak na mjehur i neko presjecanje u preponama i donjem dijelu leđa (ali rijetko kada). Teško zaspem jer se nikako ne mogu opustiti i namjestiti, ali kad zaspem, spavaaaamo kao pravi
Super za uredan pregled, sto se tice desifriranja ne mogu ti pomoci…kod istog smo dr i zadnji put sam ga pitala da prevede jer ja to nista ne mogu procitati 🤣🤣 Pa je pitao jel mi ne isprinta sestra jer je sve u komp, ali to nisam htjela…samo mi jos papira treba.
Sto se tice TA - prvi put imas i pregled. Ostavis uputnicu, das urin, mjere ti tlak pa cekas CTG, i onda kod dr da sve upise (to najduze traje, ponesi sve papire) i pregled - kratko traje i meni osobno nije nista bolilo al to sad ovisi od osobe do osobe. Jedino sto malo duze cekas jer prvo ide ocitanje ctg-a pa tek onda prvi pregledi.
Mislim da je to to. 😁
Hvala ti puno na detaljima
Curke koje imaju električnu izdajalicu,koliko vremenski treba da izdojite..npr.200ml mlijeka? Ili koliko vec..uglavnom..da li je to brze od rucne izdajalice?
Curke koje imaju električnu izdajalicu,koliko vremenski treba da izdojite..npr.200ml mlijeka? Ili koliko vec..uglavnom..da li je to brze od rucne izdajalice?
Beba mislim da ti je ro dosta individualna stvar,ovisi o sto situacija pa i otpustu mlijeka... npr meni je jako dugo trebalo da izdojim 100ml (i to iz obje sveukupno) i s jednom i s drugom (mislim da s rucnom nikad nisam ni uspjela) al zasigurno je puno puno manje iscrpljujuce. Stavis i samo radi za tebe. Meni osobno cca pola sata...:/
Beba mislim da ti je ro dosta individualna stvar,ovisi o sto situacija pa i otpustu mlijeka… npr meni je jako dugo trebalo da izdojim 100ml (i to iz obje sveukupno) i s jednom i s drugom (mislim da s rucnom nikad nisam ni uspjela) al zasigurno je puno puno manje iscrpljujuce. Stavis i samo radi za tebe. Meni osobno cca pola sata…:/
Slažem se da je to vrlo osobna stvar. Neke će žene izdojiti 200 ml svaka 3-4 sata, ja sam recimo to uspjela samo jednom nakon 8 sati, i ne ponovilo se - bad mum - beba prvi put prespavala noć, uključujući i lošu mamu! 😅 Teško je naći neki globalni savjet koji pali kod svih. Ja se recimo izdajam neka tri mjeseca jer beba zaista nije htjela sisati, a s izdajanjem sam shvatila i zašto, nikako da krene otpuštanje mlijeka pa se jadna znala toliko izmoriti i zaspati gladna, zato je i cickala 14 puta dnevno. Izdajalica, električna spasila nas je, svakako ne vidim problem u kupnji rabljene jer su to nevjerojatno visoke cijene, no hvala Bogu uštedjeli smo jer ne kupujemo AD. Obrati pozornost na otpuštanje mlijeka! Nakon što stane mlijeko, izdajaj se još barem minutu-dvije, meni obično opet krene. Vrati se ponovno na izdojenu cicu, nakon odmora uvijek ima još malo - "ni kapi neprijatelju!".. Nemoj preskakati izdajanja! Cice se prepune i počnu ti pucati nakon nekog vremena, vjeruj mi. Teško se dizati noću, ali učini to barem jednom. Ja se upravo izdajam, beba ce se uskoro probuditi i papati mojih "pišljivih" 80 ml. Rijetko nakon 3-4 sata prijeđem brojku od 120 ml, iz obje, a kad beba nema strpljenja čekati u svojoj hopsalici (koju smo kupili zbog izdajanja) onda izdojim i manje od 80 ml, ali dam joj to pa za dva sata opet izdajanje. Pij puno vode, vele da nema veze, ali ima. Od posla zaboravim piti, smanji mi se proizvodnja. Malo i onog čaja za dojilje, nije na odmet! Šteta što kod nas izdajalica nema za najam, pogotovo one dvostruke. Ja stavim malu bočicu na drugu cicu jer to kad krene zna otpustiti 30 ml, a dok nisam stavljala bočicu, bio je prljav posao, mokar nadasve.. Valjda sam pomogla.. 😆
Taani i Lorenakad su vam termini da vas ubacim na listu, vidim da vas nema..i čekate curice ili dečkiće? 😊😊
Po zadnjem UZVu 4.1.
Jutro cure, ja sam juce išla po nalaze brisa izolovana mi je clamidia 30% dao mi je gin canesten vaginalete kaže da nije ništa strašno
Sortiraj odgovore
Najstariji