Piba...malo mi je sumnjivo da si jucer zatvorena a danas 1 prst🤔 npr. Ja sam prosli pon bila uloziva za vrsak prsta kod svog gin,a u bolnici u petak za prst. Pitala sam svog gin sta tonznaci,jel se otvaram?? On je rekao da je to subjektivna procjena i da ako se forsira mogao je i on doci do prsta (a ovo u bolnici je fkt boljelo). Nisam pametna...
PetraB kad spominjes, mene već tri veceri ubijaju grcevi u listovima,ko da nisu moje noge.
Piba super za pregled! Mislim da ti je pustio mg bas zbog tog otvranja da ne bi sto ranije krenulo. Sretno!
Ja imam ovakav slijed za uzimanje tih cudesa…
Mg gin rekla ne uzimat nakon 34tt, posebno da prestanem svakodnevno jer umiruje kontrakcije i moze sprijeciti otvaranje kasnije. Naravno ako ga se pije velila doza, posloze se tako karte itd., al bolje ne riskirat i prestat s njime.
Caj lista maline kupiti pravi, ja uzela u bio&bio mislim da je 18kn. Pitat jer ga obicno nemaju vani izlozenog. Ako smo skroz zatvorene i nema nekih tegoba može se vec od 32tt krenut s njime da se uzima prvo svaki toliko salica, pa svakodnevno 1, pa pojacava na 2, i od 37tt 3 salice dnevno. Navodno jako pomaze. Ako je dogovoren carski ne uzima se uopce. Posto sam ja zatvorena al me ipak strah odlucila da cu u 36tt krenut pit 1 salicu pa od 37tt 3 salice.
Probiotici od 34tt svakodnevno jer navodno po nekim istrazivanjima umanjuju intenzitet grcica kod beba.
Pilates lopta hopsanje na njoj tek kad se udje u 37tt mi rekla dr. Sada mogu samo sjediti na njoj ili sjest na pod u turski sjed pa ledja nasloniti i masirat na nju.
Za zdjelicu pomaze taj turski sjed na tvrdom. Za međicu navodno pomaze ako se izvana maze nekim uljem klica psenice. Bradavice priprem pomaze ako se rucnikom lagano prodje po njima gore-dolje, lijevo-desno svaki dan, ne pregrubo par puta da se naviknu. I ovo ja prakticiram vec 2 tjedna svaki dan ujutro prije mazanja i mogu rec da u pocetku je bilo uzas mi, al sad mi je vec puno lakse i ono najvaznije moja uvucena bradavica je krenula se pokazivati, ispupci se nakon toga. Ne ispupci se jako kao desna, al pomak je znacajan prije bi se jos vise uvukla. I to mi daje neko olaksanje.
tnx na svim info, da znaš da sam slikala što si napisala da ne moram pamtiti E ali ovo za pripremu bradavica sa ručnikom da možda ipak pitaš doktora. Sa više strana sam čula da ih ne treba pripremati, tj. da je bolje ne dirati ih jer to može izazvati ranije trudove i potaknuti otvaranje..Kažem ti to jer si u 33tt...Možda sam u krivu ali eto to sam čula..sa više strana..između ostalog i na tečaju..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
E a kakvo je stanje sa vašim..jel..cickama? Pitam jer su moje narasle (ne previše, tek za broj) ..Punije su ali uopće ne bole a ni bradavice me ne bole/peku ...niti išta curka van...Nadam se da to nisu uvjeti vezani uz dojenje i predznaci potencijalnih problema sa količinom mlijeka ..jbg ženski mozak pa brinem..
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Petra cure su pisale da im je krenuo kolostrum vec od 20tj. Mislim da je to dosta individualno. Moze i ne mora.
Piba super da nije nis. Probaj sad odmirovat prek vikenda pa ces vidjet dal ce se sve smirit. I da malo cudno ovo otvorenq. Mozda fakat uloziva? Sigurno ce se javit netko pametniji al mislim da su cure pisale da su malo otvorene i onda jos ful dugo nije nis krenulo..
Ja sam odnedavno uvela probiotike od BIOKult. To su mi frendice preporucile. Magnezij pijem napreskokce, ovisi kakav mi je dan. A ako sve speglam prek vikenda onda od ponedjeljka krecem s udarnom dozom caja 😂
Evo me s pregleda..
Napravili su mi ctg, ocitan je jedan trud u 30min, ja nisam ništa osjetila. Pa se nadam da je to bio lažni trud ili nesto. Za iscjedak kaže da ne brinem da je od pregleda. Taman se bilo to smirilo i sad kako me opet trebao pregledati se sad opet pojacao iscjedak. Tako da je sigurno do pregleda.
Jučer sam bila zatvorena, danas sam otvorena 1 prst - to ne mora ništa značiti jel tako? Ne mora značiti da će sad krenuti porod danas, sutra,…?
Boli me sad sve od pregleda, ne veselim se tim pregledima svaki tjedan.
Vezano uz utrogestane i magnezij - meni je za sve rečeno da prestanem uzimati čim udem u 37 tjedan (37+0), jedino mi je nakon današnjeg pregleda doktor rekao da magnezij nastavim piti do 38.tjedna. Pa eto ako će kome pomoći info iako vjerujem da je to individualno.
Drago mi je da je sve to ipak do pregleda <3 Sad se odmori i pokušaj se opustiti od cijelog tog stresa koji si prošla <3 A ovo za otvorenost stvarno ne znam...možda neka od cura zna pa se javi...
E a kakvo je stanje sa vašim..jel..cickama? Pitam jer su moje narasle (ne previše, tek za broj) ..Punije su ali uopće ne bole a ni bradavice me ne bole/peku …niti išta curka van…Nadam se da to nisu uvjeti vezani uz dojenje i predznaci potencijalnih problema sa količinom mlijeka..jbg ženski mozak pa brinem..
Moje su ogromne, čak 2 broja veće košarice, nosila C, sad kupila E 🤐 ponekad zabole, ne bole stalno, i sinoć primjetila da je počelo curkat mlijeko.
Jaivanpameni je tako smirujuće čitat tvoje postove, od live streama do sad ovog maženja 😊
Jeste doma ili još u bolnici? Izmiješani su mi dani, više ne znam kad si rodila.
Btw koliko se kod vas bude u bolnici, u riječkoj su sad skratiti na 48 sati od poroda ako je sve ok, čak i za carski 😱
Jos smo u bolnici, rodila sam u srijedu u 20:20 ..neznam, glavna sestra je mojima rekla kao prvorotkinje ostaju 4 dana, dok drugi kazu da ovisi sto ce reci porodnicar kao ako su teski porodi duze ostajes i drugo kak pedijatar kaze za bebu...evo porod smatram idealnim a pedijatrica je rekla da nema sta lose reci, da je sve super...tak da se nadam da idemo sutra doma. :)))
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Petra cure su pisale da im je krenuo kolostrum vec od 20tj. Mislim da je to dosta individualno. Moze i ne mora.
Piba super da nije nis. Probaj sad odmirovat prek vikenda pa ces vidjet dal ce se sve smirit. I da malo cudno ovo otvorenq. Mozda fakat uloziva? Sigurno ce se javit netko pametniji al mislim da su cure pisale da su malo otvorene i onda jos ful dugo nije nis krenulo..
Ja sam odnedavno uvela probiotike od BIOKult. To su mi frendice preporucile. Magnezij pijem napreskokce, ovisi kakav mi je dan. A ako sve speglam prek vikenda onda od ponedjeljka krecem s udarnom dozom caja 😂
hahahahahaha koje su ovo kalkulacije prvo sve opeglat i onda udri po čaju
Evo me s pregleda..
Napravili su mi ctg, ocitan je jedan trud u 30min, ja nisam ništa osjetila. Pa se nadam da je to bio lažni trud ili nesto. Za iscjedak kaže da ne brinem da je od pregleda. Taman se bilo to smirilo i sad kako me opet trebao pregledati se sad opet pojacao iscjedak. Tako da je sigurno do pregleda.
Jučer sam bila zatvorena, danas sam otvorena 1 prst - to ne mora ništa značiti jel tako? Ne mora značiti da će sad krenuti porod danas, sutra,…?
Boli me sad sve od pregleda, ne veselim se tim pregledima svaki tjedan.
Vezano uz utrogestane i magnezij - meni je za sve rečeno da prestanem uzimati čim udem u 37 tjedan (37+0), jedino mi je nakon današnjeg pregleda doktor rekao da magnezij nastavim piti do 38.tjedna. Pa eto ako će kome pomoći info iako vjerujem da je to individualno.
ja sam se bila otvorila za jedan prst u 31. tjednu do tad sve bilo u redu....i dr rekla da mirujem i stvarno jesam...nisam radila skale nisam puno setala nista...a inace sam cilu trudnocu bila preaktivna...i poslje se vise nisan otvarala .. nezam ni ja od cega mi je bilo..i sad mi je rekla da izdrzim jos do 37 tjedna da se odmaram....tako da to nemora nista znacit...mozda sam nesto podigla mahinalno..ko ce to znat...lipo lezi i odmaraj izdrzi jos par dana i onda si na sigurnom
Sortiraj odgovore
Najstariji