Cure jesu li vas na pocetku trudnoce boljele grudi odnosno areole i bradavice? Izuzetno su mi osjetljive i bolne bile proteklih dana a danas jedva primjetno. Da li to moze biti los znak, povlacenje tog simptoma? Inace u petoj sam sedmici.
Kod mene apsolutno isto..par dana osjetljive, pa se dan dva smiri,pa opet. Takoder peti tjedan. Mislim da je to normalno, organizam se polako privikava i uci
Cure, na ovoj stranici se super vidi razvoj i položaj bebe u tjednima: https://www.babycenter.com/fetal-development-images-20-weeks
Ja sam mislila da su bebe puno višlje pozicionirane, a kad ono ispod trbuha.
Maggir super mi je ta aplikacija, i ja ju imam i svaki tjedan pratim. Nisam jos pocela slikat trbuscic, vi? 😊
Pozdrav svima :)
Nisam ni ja pocela da slikam stomak, jos izgleda kao da sam se udebljala samo :D
A ja sa novom mukom, sasvim slucajno odradim secer u krvi (bilo besplatno testiranje u privatnoj labaratoriji gdje znam ici), iako sam jela bila, ali proslo sat i po vremena i obrok su bile dvije kifle i odradim. Rezultat 4,00 a normalno od 3,9 do 5,8.
Znaci na donjoj granici, a juce i danas mi se desava da se krenem tresti ako ne pojedem nesto par sati, npr doruckovala sam oko 7,00 jutros i maloprije se krenem tresti, skocim po Milku i jedi, jedi i evo sada oke.
Znam da pise svugdje da trudnicama zna opasti secer i tlak, kao normalno je, ali meni strasno ovo. Sta mi potrosi secer toliko ako samo lezim vecinom. Tata mi je na inzulinu (dobio u pedesitim godinama), a kod mene u kontru otislo. A tek pocetak trudnoce, sta ce biti kad bude velika beba, moracu da jedem svaki sat haha.
Cure jesu li vas na pocetku trudnoce boljele grudi odnosno areole i bradavice? Izuzetno su mi osjetljive i bolne bile proteklih dana a danas jedva primjetno. Da li to moze biti los znak, povlacenje tog simptoma? Inace u petoj sam sedmici.
Kod mene apsolutno isto..par dana osjetljive, pa se dan dva smiri,pa opet. Takoder peti tjedan. Mislim da je to normalno, organizam se polako privikava i uci
Nadam se mila, isto smo po tjednima znaci ja imam pregled 21.05 tada cu biti 5+3, dr me narucila da vidi plod i otkucaje srca kako kaze mada mislim da je prerano da cu se samo nasekirati...
Poslije prvog missed ab sada analiziram svaki simptom i u hladno pusem :)
Pozdrav svima :)
Nisam ni ja pocela da slikam stomak, jos izgleda kao da sam se udebljala samo :D
A ja sa novom mukom, sasvim slucajno odradim secer u krvi (bilo besplatno testiranje u privatnoj labaratoriji gdje znam ici), iako sam jela bila, ali proslo sat i po vremena i obrok su bile dvije kifle i odradim. Rezultat 4,00 a normalno od 3,9 do 5,8.
Znaci na donjoj granici, a juce i danas mi se desava da se krenem tresti ako ne pojedem nesto par sati, npr doruckovala sam oko 7,00 jutros i maloprije se krenem tresti, skocim po Milku i jedi, jedi i evo sada oke.
Znam da pise svugdje da trudnicama zna opasti secer i tlak, kao normalno je, ali meni strasno ovo. Sta mi potrosi secer toliko ako samo lezim vecinom. Tata mi je na inzulinu (dobio u pedesitim godinama), a kod mene u kontru otislo. A tek pocetak trudnoce, sta ce biti kad bude velika beba, moracu da jedem svaki sat haha.
Ako ti secer dva sata nakon jela bude prenizak znaci da ti je inzulin povisen. Jesi li ikada radila test inzulinske rezistencije, imas li problema u smislu pretilosti, i s policisticnim jajnicima?
Nadam se mila, isto smo po tjednima znaci ja imam pregled 21.05 tada cu biti 5+3, dr me narucila da vidi plod i otkucaje srca kako kaze mada mislim da je prerano da cu se samo nasekirati…
Isto ovako i meni. Danas mi je pregled, cijeli dan imam grč u stomaku, noćas sam imala noćne more i bojim se što će me tamo dočekati.
Luka ❤
_svjesna
Nisam nikada radila to, nisam imala probleme nikakve, a znala sam uzeti od tate aparatic da uzmjeim i uvijek mi je bio oko 4,5 (3,4 h poslije jela).
Ovo treskanje sam dozivjela 2012 u trudnoci i sada evo. Sa kilazom nemam problem, nisam mrsavica ali ono normalno. A imam blagopolicisticne jajnike, to jest hormoni sy svi u granici normale, samo imam blagu inverziju neka dva. A koliki secer treba biti nakon 2h od jela? Da izmjerim na tatinom aparaticu.
Salatica probaj da izmjeris prije jela, i nakon 2 sata poslije jela da vidis da li se otprilike vraca na istu vrijednost. Najbolje ujutro nataste, a zatim 2 sata nakon dorucka, ali doruckuj odmah nakon sto izmjeris nataste. Ako ti i tata ima dijabetes bolje mozda da odradis OGTT test da budes mirna.
Nadam se mila, isto smo po tjednima znaci ja imam pregled 21.05 tada cu biti 5+3, dr me narucila da vidi plod i otkucaje srca kako kaze mada mislim da je prerano da cu se samo nasekirati…
Isto ovako i meni. Danas mi je pregled, cijeli dan imam grč u stomaku, noćas sam imala noćne more i bojim se što će me tamo dočekati.
Si ranije bila na pregledu? Ja jesam prije 5 dana vidjela je samo gestacijsku, to je bilo sa tacno 4 tjedna.
Sortiraj odgovore
Najstariji