Miranda oooodlicno za bh!! Jel moguce da su bebe dozivjele nekakav skok u rastu u tom periodu pa.si ih imala intenzivno?
P.s. jesi vidjela moj nalaz? Poviseni neutrofili i snizeni limfociti. Jel to pod normalno?
Stalno nesto zaboravljam.. 🤦♀️ ugl, kako bas puno hodamo zadnjih dana, uhvatila me malo panika zbog ovog sto pisete da treba usporiti do 28-30 tt. Iako se super osijecam. Tu i tamo me strecne u ledima, i nekad pristruji nekakva nelagoda kroz trbuh na kratko, al to je sve normalno,jel..leđa su mi se preporodila kako mi je trbuh narastao. Miranda jel ti normalno 😂😂
I onda procitam cervikse od 35-38mm. I to jest ok mjera. A moj je 56mm bio ima 2 tj.!! Doduse mjeren na 3d uzv, ne vaginalno pa neznam jel precizno. Al opet..56mm 😯😁
Stalno nesto zaboravljam.. 🤦♀️ ugl, kako bas puno hodamo zadnjih dana, uhvatila me malo panika zbog ovog sto pisete da treba usporiti do 28-30 tt. Iako se super osijecam. Tu i tamo me strecne u ledima, i nekad pristruji nekakva nelagoda kroz trbuh na kratko, al to je sve normalno,jel..leđa su mi se preporodila kako mi je trbuh narastao. Miranda jel ti normalno 😂😂
I onda procitam cervikse od 35-38mm. I to jest ok mjera. A moj je 56mm bio ima 2 tj.!! Doduse mjeren na 3d uzv, ne vaginalno pa neznam jel precizno. Al opet..56mm 😯😁
Ma daj?? 56? Ja se ne razumijem u te mjere iskreno al sam čitala da tek od 32.tjedna je ok da bude ispod 30 😂😂 Doduše mene uvijek pregleda vaginalno pa mi tako izmjeri, ne znam... a to do 28.tjedna i mene je malo štrecnula dr. al ona je dosta onak ozbiljna po pitanju toga svega, a ja još imam i ureaplasmu i zato me vjerojatno malo i više steže - preventive radi. Iako po svim mjerama i nalazima je apsolutno sve kako treba... vidjet ćemo za 3 tjedna kakvo će stanje biti 😁
E da i još pitanje... tek sam sad skužila da mi na nalazu piše termin po zm, a ne uzv dakle 15.02. Ne znam... kak vama to mjere po uzvu ili zm? Meni je po zm 25 tjedana, po UZVu 24, tjedan razlike
56??????? Daj mi barem 1 cm..stvarno ti netreba toliko 😁 Moj prije 3 tjedna bio 1,67 siroti mali. Sve se bojim sto ce bit u ponedjeljak.
Curke super za preglede i dobre nalaze, neka samo tako se nastavi. ❤️
Ptico tvoj cerviks je odlične dužine i ako si zatvorena nema potrebe za nekim usporavanjem.
Ja sam trebala jer je moj bio ispod 30 mm u tom periodu.
Ivana to sam i ja čitala, ali u bolnici su mi prošli tjedan rekli da se ne mjerim po tome jer ja od početka imam kraći cerviks. Uglavnom moj je bio 25 mm prošli tjedan i dalje sam na mirovanju i stavljam Utrogestan.
Kontrola tek za 2 tjedna pa ćemo vidjeti.
I još mi je napomenula doktorica da to što je nekome kraći ne mora nužno značiti prijevremeni porod već da neke žene i prenesu.
No ne znaju kako će se odvijati stvari pa vole sugerirati mirovanje u tim nekim tjednima koji su kritični
Kad vam kazem, 56 cm ima 2 tjedna. Dr Mimica napisao, a ako on tako kaze..😀
Ja se vodim po uzv-u, 10 dana manje od ZM. Zasto? Zato sta znam kad sam ostala trudna i ciklus mi nikad u zivotu nije bio 28 dana. Ispod 32 dana- nikad. Po ZM bi bila 27+2. Odmah na prvom pregledu sam se dog sa gin da mi pise po uzv jer ce me bezveze slat na plodnu vodu i vodit kao da sam prenijela isl., a nepotrebno. Sad je beba po uzv veca, ali sad svaka beba i ima svoj ritam rasta, nema vise obrasca. Do cca 20tt su sve iste i dotad se moze odrediti termin po uzv. Tako je meni objasnjeno 😉
E da i još pitanje… tek sam sad skužila da mi na nalazu piše termin po zm, a ne uzv dakle 15.02. Ne znam… kak vama to mjere po uzvu ili zm? Meni je po zm 25 tjedana, po UZVu 24, tjedan razlike
Meni gledaju po ZM 7.1., po uzv je 2.1. Iako doktor kaže da rijetko koja baš rodi na termin, ali da se gleda po ZM jer se bebe razvijaju svojim tempom, a i mjere uzv su samo procjena
Zvrkica, Ptičica hvala na info 😘 Vidiš dok ja to sve usvojim doći ću u termin 🤣🤰
Sortiraj odgovore
Najstariji