Ej cure evo dosla doma vani sam na zraku sa prijateljima i nekako mi je malo lakse ko da sam zab na sve to. Kaj se tice drugog misljenja dobili smo misljenje od dva ginekologa od sedam specijalista i dva van bolnice koji su dosli da pregled i svi imaju isto misljenje tako da mislim da se tu neda nista vise
Evo da se i ja javim s pregelda. Molim vas već iskusne mame, ako je koja imala takav slučaj u prijašnjim trudnoćama. Mjere bebe ne štimaju, premali je AC, a BPD I FL odgovaraju.
Mjere su:
BPD 70 (28 tt)
AC 228 (27tt), 2.mjerenje 221 (26 tt)
FL 53 (28 tt)
1122 grama
Pa sad moram na UZV s color doplerom da cuje i drugo mišljenje.
Kolko je ovo ozbiljno?
Kod mene su isto mjere razlicite.. ide mi +1tjedan za trbuscic i mislim nadlakticu..a ostalo je sve + - 1ili 2 dana. I kazu sve u granici. Svaka beba se razlicito razvija i da su odstipanja od cca tjedan dana skroz okej. Po ovim tvojim mjerama je samo opseg trbuha manji ako sam dobro skuzila. Znaci malo mrsavija beba. Odi po drugo misljenje al ja mislim da se nemas sto brinuti.
Pikice jel nam mozes rec zasto moras ic u slo?
Zato sto u hrvatskoj prekid trudnoce se moze do 22tt a ja sam 25tt i jedino tamo mozemo to rijesiti. Jako mi je teško i bojim se ali beba nema mjehur i bubrezi uopce ko da ih nema nema tkiva samo su ciste velike ta bebica nazalost nema zivot u ni kednom rijesenju. Ne znam uopce kaj da mislim u šoku sam sve se dogodilo u tri dana
Ja sam imala vanmatericnu trudnoću i onda smo dugo pokušavali i napokon ostanem trudna, prođe prvo tromjesečje i onda u drugom skraćen cerviks i mirovanje i sada čekaj kontrolu.
Mislila sam kad dođem do nekon 16tt nema brige, ad ono.. Jednostavno ne možeš opušteno uživati..
Da ja se divim zenama koje nemaju strahove ni nista iako mislim da je sve manje takvih
I naravno svaka od nas je nesto prosla pa je strah jos veci
Ja osobno 1 trudnoca 9tj prestalo srce
2 trudnoca vanmatericna
3 trudnoca 13 tjedana prestalo srce
I nakon svega toga prirodno nikako zanjet
Onda prvi ivf nista
Drugi nista
I treca sreca primila se bebica
I sad neko meni kaze opusti se uzivaj itd kako evo ja bi volila znat kako kad nemozes jednostavno to je jace od tebe neko je napisao never give up nakon treceg spontanog pala je takva tetovaza i islreno treci put je bilo najteze psihicki to prebrodit ali zato nije sramota potrazit pomoc ja jesam na vrijeme
I evo sad ima dana da sam presretna ali kad se ovako nekom nesto desi onda jednostavno klonem jer znam kakva je to bol jos su moje trudnoce bile male pa je tesko a di sad kad si na pola puta ili vise… raspisala sam se oprostite mi ali morala sam izbacit to iz sebe i da nismo svjesne koliko smo mi zene jake koliki smo borci i sta sve mozemo prezivjet ali psiha ostavlja tragove ali najbitnje je u svemu nikad se ne predati evo ja sam sad najdulje dogurala s trudnocom 4 a da vam ne pricam da je sad nedavno bilo tocno 10godina kolko traje moja borba
Nije sad bitna moja prica
Bitno je da smo sve tu da budemo jedna drugoj podrska i iskreno sve ste mi se uvukle pod kozu i jako ste mi drage i nadam se da vise necemo od nikog nikad cut lose vijesti puse svima
I oprostite na dugom postu
🤗💛
Vana,
I ja gledam svoje. BPD, FL i HC mi prednjace (oko 26 plus), a AC mi zaostaje (sa 25 nedelja trebalo biti 206 minimum, meni 198). Doktor nije nista rekao. Mislim sve oke.
Valjda imaju ta neka odstupanja, 7 dana gore dole, tako sam ja mislila. Ne znam sto odmah na tu foru neku salje, i dodatni stres, mogli ste samo ponoviti kontrolu za 2 nedelje. Mozda da i druge cure svoje mjere pogledaju, jos su nam bebice nesrazmjerne i nisu sve iste.
Slazem se salaticom postoje odstupanja mislim kao sto smo i mi svi razlicite grade tako su i bebe.meni npr doktor jos nije ni pocea upisivat mjere samo mi kaze dok radi uzv fl tolika i tolika i sl. Kaze sve mjere odg tjednima i to je to. Jel vama otpocetka pise sve mjere
Pikice saljem ti svu snagu, hrabrost da izdrzis ove teske trenutke. Nemogu ti opisati koliko sam u soku cijeli dan zbog tebe i koliko mi je zao.
Moj opseg trbuha je npr veći od tjedna isto kao i maternice. Od svih mjera jedini su femur i glavica odgovarali tjednima. Nema pravila, a ni brige oko tih mjera. Nekome je beba deblja, nekom mršavija 😀
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Vana,
I ja gledam svoje. BPD, FL i HC mi prednjace (oko 26 plus), a AC mi zaostaje (sa 25 nedelja trebalo biti 206 minimum, meni 198). Doktor nije nista rekao. Mislim sve oke.
Valjda imaju ta neka odstupanja, 7 dana gore dole, tako sam ja mislila. Ne znam sto odmah na tu foru neku salje, i dodatni stres, mogli ste samo ponoviti kontrolu za 2 nedelje. Mozda da i druge cure svoje mjere pogledaju, jos su nam bebice nesrazmjerne i nisu sve iste.
Slazem se salaticom postoje odstupanja mislim kao sto smo i mi svi razlicite grade tako su i bebe.meni npr doktor jos nije ni pocea upisivat mjere samo mi kaze dok radi uzv fl tolika i tolika i sl. Kaze sve mjere odg tjednima i to je to. Jel vama otpocetka pise sve mjere
Kako kad. Pišu ih selektivno, ovisi koji ih dr. piše, vodim trudnoću u KBC- u pa je tako.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Vana,
Meni je na svakom pregledu od pocetka beban malo veci uvijek za min par dana do tjedan dana vece mjere
Meni je na svakom pregledu od pocetka beban malo veci uvijek za min par dana do tjedan dana vece mjere
tako je do sada i moj bio. sutra idem na pregled pa javim kako je sada. dugo nismo bili. više od mjesec dana, jedva čekam da ga vidim ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji