Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    31. Siječanj 2018. 16:28

Baby, cestitam na bebici.. Zao mi je sto su te namucili a da nisu prije prepoznali da nece ici prirodno. No dobro, bitno da ste dobro.
    Ninaleonita, kao sto kaze MamaTroje, bradavice se nece unistiti sve dok je pravilan hvat. Dude su razlicite od bradavica i znaju promijeniti bebin hvat, iako to nije pravilo. Moja cura nije uopce imala dudu, a malom ju ne dajem jer je ne zeli a i cura mu ju je uzimala iz usta i stavljala sebi tako da sam ju spremila.. To sto duda u snu je zbog toga sto je to refleks, ja znam rec da vjerojatno sanja cicu. 
    A kad tocno zna da je mama mama.. mislim da su prvi znakovi tamo oko 6-7 mj kad se javi separacijski strah pa traze samo mamu i njen zagrljaj kao osjecaj sigurnosti. A da bas dode i zagrli ili da pusu je kod nas bilo tako oko god dana kad je krenula u vrtic.

Orangina
    01. Veljača 2018. 00:10

Dijana221

Mame, sto mislite o pranju kose nakon poroda???

Ovo moram prokomentirati jer eto moja baka u to vjeruje: kaze da kad operes kosu da te beba nece vise "prepoznati" tj.gubi onaj prvi miris. 
    To su babske price, trebamo se prati ali naravno ne pretjerivati s parfemima i deodorantima,to mogu biti iritansi za bebu (kao i deterdenti i omeksivaci na vasoj robi) pa dobije dermatitis, ja od poroda ne stavljam nista, tusiram se svakodnevno. 

Orangina
    01. Veljača 2018. 00:23

baby90

Nas maleni je stigao jučer oko 19h, 3350 i 53 cm. Nakon dripa u 16h, počela sam se jako brzo otvarati, ali na kraju kad sam došla do 10prstiju, nije se nikako mogao spustiti, valjda imam neku kost i preusko je. Onda sam završila na carskom. Osjećala sam se poraženo nakon 14 sati, ali tu je živ i zdrav, a ja se nadam, ubrzo oporavljam. Babica je tu 15 dana ranije i nisam ga mogla vise ni dočekati! :) Sretno svima ostalima, budite jake i hrabre kao nikad.

Cestitam baby!! Zao mi je da je na kraju mucenja bio carski ali bar ste zivi i zdravi kao sto kazes a to je najbitnije! Pazi se, ne dizi tesko i brz oporavak zelim ☺

• elica
    01. Veljača 2018. 00:55

Veliki pozdrav curke!!  Cestitaam baby90 😊 
    da vam se pohvalim evo danas odnosno juce 31.1 rodila ssm curicuu Teu 2700g i 47cm 😊 hvala vam svima sto ste bile tu uz moju trudnocu kad mi je bila potrebna pomoc,tocnije kad ssm imala neko pitanje😊 ovako curke, sad bih me zanimalo jedno.. Ja se osjecam dobro,normalno boli me ali znam da je normalno. Na svu srecu nisam rezana ni sivana, a uz drip dve je proslo za 5 i pol sati . Moje pitanje je ovako.. U 17 sati smjestena sam u sobu i od tad uzasno krvarim.. Koristim vir 80uloske i stavljsm ih po 3 no nakon kratkog vremena meni sve procuri.. Ustanem, doslovno sam poplavila krevet i pod i jos je sve curilo iz mene.. Uzas 😣 recite mi koja kolicina je normalna i je li tski mozda u prvim danima pa ce se kasnije popraviti? 

-Tea-
    01. Veljača 2018. 06:09

elica

Veliki pozdrav curke!! Cestitaam baby90 😊
    da vam se pohvalim evo danas odnosno juce 31.1 rodila ssm curicuu Teu 2700g i 47cm 😊 hvala vam svima sto ste bile tu uz moju trudnocu kad mi je bila potrebna pomoc,tocnije kad ssm imala neko pitanje😊 ovako curke, sad bih me zanimalo jedno.. Ja se osjecam dobro,normalno boli me ali znam da je normalno. Na svu srecu nisam rezana ni sivana, a uz drip dve je proslo za 5 i pol sati . Moje pitanje je ovako.. U 17 sati smjestena sam u sobu i od tad uzasno krvarim.. Koristim vir 80uloske i stavljsm ih po 3 no nakon kratkog vremena meni sve procuri.. Ustanem, doslovno sam poplavila krevet i pod i jos je sve curilo iz mene.. Uzas 😣 recite mi koja kolicina je normalna i je li tski mozda u prvim danima pa ce se kasnije popraviti?

Cestitke na rođenju malene Tee od jedne velike Tee!! :) :) :) Zelim bebici dug zdrav i sretan zivot, a mamici sto skoriji oporavak!! :)

Super sta si prosla bez pucanja i rezanja!!! :) A sta se tice krvarenja, da, normalno je da jako krvaris, a moze se događati da se smiri dan-dva, pa onda opet izljevi… Tako je bilo meni…

url=https://lilypie.com]

MamaTroje
    01. Veljača 2018. 07:44

Čestitke Elica!
    Sad ovako baš kako si opisala malo mi se čini puno, ali doktor na viziti bi trebao reći je li sve u redu. 

dea32
    01. Veljača 2018. 07:50

Elica, cestitam. Meni se isto cini da je puno tako krvariti jer ja nisam imala obilno krvarenje ni iza prvog ni drugog poroda. Ovisi kakve su ti bile mjesecnice, ako su takoder bile obilne onda bi to trebalo biti ok. Mozda ti na samom porodu nije izasla sva krv pa sad to izlazi. Obavezno reci na viziti doktorima

dea32
    01. Veljača 2018. 07:52

Orangina

Dijana221

Mame, sto mislite o pranju kose nakon poroda???

Ovo moram prokomentirati jer eto moja baka u to vjeruje: kaze da kad operes kosu da te beba nece vise "prepoznati" tj.gubi onaj prvi miris.
    To su babske price, trebamo se prati ali naravno ne pretjerivati s parfemima i deodorantima,to mogu biti iritansi za bebu (kao i deterdenti i omeksivaci na vasoj robi) pa dobije dermatitis, ja od poroda ne stavljam nista, tusiram se svakodnevno.

Ja od poroda koristim nivea dezic, bez njega se oznojim ko svinja, sto od hormona sto od konstantnog pokreta. Nisam primjetila da smeta bebi. Ono sto ne koristim je parfem 

-Tea-
    01. Veljača 2018. 08:10

dea32

Ja od poroda koristim nivea dezic, bez njega se oznojim ko svinja, sto od hormona sto od konstantnog pokreta. Nisam primjetila da smeta bebi. Ono sto ne koristim je parfem

I ja sam nakon rođenja malog koristila gel pri tusiranju i dezic nakon. I nije bilo nikakvih problema. A kosu sam oprala bas na dan poroda, i cim sam dosla kuci iz bolnice. U bolnici je nisam prala ta 2 dana jer imam jaaako dugu kosu koja se i uz upotrebu fena susi po sat vremena, a u bolnici nisam imala fen. Ta 2 dana sam ju imala vezanu u rep ili pletenicu i iskreno-nisam se pilala sta nije oprana ta 2 dana… Ali mislim da su te "bapske price"malo pretjerane… Jer da to slusamo bi bile prljave, neoprane, bebina roba se nesmje susit vani po noci i sta ja znam sta sve ne… Ne se pilat s glupostima i raditi ono sto mislis da je najbolje za tebe i tvoje dijete……

• Frau_Mund6
    01. Veljača 2018. 08:44

Elica, lijepe vujesti, cestitam!!! Brzo nam se oporavi 😉 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.