juhuuu,mi smo sretniii,od 27. kad smo pustdni doma,do danas na cici nabrali 400g.
tak da pedijatrica provjeravala dal vaga valja.haha.a drzali nas dan duze jer je gubio na kilazi..uf kak mi je sad lakse
Hvala drage moje 😘😘😘
Bas smo uzeli i elektricnu izdajalicu, pa cemo se nekako snaci.. On nikad nije prihvatio pravo dojenje, eventualno par dana preko sesirica i onda je i to odbio, ali dobro.. Muz mi isto govori sto i vi, a imala sam par izljeva plakanja i griznje savijesti, sad se pomalo mirim s tim. Hvala vam na potpori ❤️
Tyna 👍🏼 super za napredak, to je bas fina brojkica ☺️ 🎉🎉🎉
MaliV znam kako ti je. Kod nas je isto tako bilo. S tim da ja na ni na izdajalucu nisam uspila nikad vise od 40ml. Super ako imas elektricnu. To ce ti biti puno lakse. Probaj si samo uhvatiti neki ritam izdajanja kao da dojis i sigurna sam da ce funkcionirati.
A cak i ako ne nije ad kraj svijeta. Samo da vidis moju malu bumbaricu. Ta rezi na nas kada ugleda flasicu i papa sve u 16. Mislim da je meni puno gore nego njoj zbog dojenja.
Sto se pjevanha tice ja vec lagano gubim glas. Sve se radi pjevajuci. A ja zbilja nemam sluha. Jedini problem je sto znsm jednu jedinu pjesmicu tako da su nam na repertoaru uglavnom na na na, la la la i vjeciti klasik mama nema pojma s nastavcima tata nema pojma i starci nemaju pojma.
MaliV zao mi je sto nejde ali drago mi je da ustrajes na izdajanju bar. Tko zna mozda vam se desi kao i buffy nikada neznas Mogu samo pitati kako ti izdajalica ne smeta ako dojis sa sesiricima? Mene je boljelo dok je mala sisala ali sa izdajalicom je bilo jos gore na te ostecene bradavice.. znale su jos gore popucati.
Mia mislim da im svima kada ih muci trbuscic taj polozaj avion pase. Moju isto bas smiri, em joj je toplo na trbuhu em se nosa..
Lady super za kremu, nama isto bas pomogne puno joj bolje lice sada izgleda. A sa d3.. posto mi mala ne kaka cesto mislila sam da je mozda od d3 pa sam ih izbacila na 3 dana da vidim ima li kakvog pomaka i isto sa grcicima. Nije na kraju bio problem u njima, mala mi ocito kaka jednom tjedno i ne smeta ju.. a grcici isto nista pomaka. Ionako su se sada smanjili.. neznam jel spontano ili radi kapi ali eto puno joj je lakse i eto jucer je dobila samo ujutro kapi i bilo je okej. Citala sam cak da nekada znaju raditi probleme te d3 kapi ako se ne drze u frizideru pa sam ih pocela drzati u frizoderu. Neznam kad te stisne probas sve
Moja draga djevojcica je pocela mamu zaje.. dam joj jesti,najede se pa se igra i duda bezveze. Ja ju maknem ona u plac, dam opet zasuti.. al eto strpala sam joj dudu u usta, borile smo se da ju uzme i kada sam joj upalila zvuk fena zasutila je i sad je mir.. neznam koji joj je vrag. Mislim da to cesce radi kad ju dojim lezecki.. ili mi se cini nezz.
I danas opet kenjka sa spavanjem po danu.. dva puta po 20 min je odspavala
maliv, daj se ne nerviraj. izdajala i davala bočicu, to je tvoje dijete i tvoja odluka.
koju izdajalicu imaš? ja sam prije poroda gledala medelinu električnu, ali sam čekala da vidim hoće nam krenuti dojenje. voljela bih maloj ponuditi jednu bočicu dnevno izdojenog i probati kroz neko vrijeme onaj dream feed s bočicom, jer mi se čini nemoguće s dojenjem
mi smo isto imali krmeljavo oko, ali u dva dana se povuklo. bilo je baš grdo. čistili smo vodom, kamilicom i mojim mlijekom. na svu sreću nije se iskompliciralo pa smo prošli bez masti i kapi.
cure, koje D3 kapi da kupim? danas me patronažna podsjetila na to. skroz sam zaboravila.
nekako mi se čini da se mame najviše žale na plivine kapi, zbog grčeva?
što još ima? biogaia s vitaminom D?
nama su noći zasad ok, kuc kuc, ali već drugi dan smo se posvađali s dnevnim spavancem.
doduše, ona kad se probudi oko 6/6:30, ja je podojim u našem krevetu i ostavim da kunjamo, pa nekad znamo i do 8/8:30, ovisno o noći. pa sad ne znam da li da joj to računam u prvi spavanac ili što. ovaj jedini što ima bude od skoro tri sata. hm.
e da. spavamo u mrklom mraku. još muž spusti roletne jer nam je ispred prozora ulična lampa.
imamo ono noćno svjetlo u utičnici, ja ga upalim kad dojim.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
pozdrav svima.
mi smo danas bili na kontroli. u mjesec dana smo narasli samo 1cm i dobili 600g. obzirom da je prvi prirast bio dobar, nema brige. ja se ionako ne zamaram tim brojkama dokle god vidim da mi beba dobro napreduje.
dobili smo i prvo cjepivo. urlao je dok mu nisam uvalila dudu u usta. i ja bi urlala da sam mogla jer sam vidjela koliko mu je duboko zapikla iglu u nogice.
isto tako samo zadnjih nekoliko dana borili brigu s ragadama. ponovno mi je raskrvario bradavice. baš je bilo ružno gledati kako bljucka krv. naravno i stolice su mu bile crne. sad su se bradavice nekako oporavile tako da se nadam da će naposlijetku i zarasti. bar zbog njega.
MaliV, nemoj se zabrinjavati - neke žene su se dosta dugo izdajale i na kraju djetetu ponudile dojku i nastavile dojiti godinama. tako da se sve može što se hoće. samo je bitno izdajalicom navući dovoljno mlijeka. što god odlučiš, podršku imaš.
mi spavamo u mraku. sinoć nikako nije uspijevao zaspati pa sam ugasila tv i nakon nekoliko minuta svjetlo. zaspao je u sekundi. ne znam zašto bi im smetao mrak obzirom da su 9 mjeseci bili u mračnom trbuhu.
netko je prije dvadesetak stranica spominjao prvi pregled kod ginekologa. ja još nisam bila (prošlo je već 10 tjedana od poroda), ali planiram. pregled se ne razlikuje od onog redovnog, vaginalni pregled i uzv i papa test. (još malo kopanja po nama, kao da nam nije bilo dosta u trudnoći)
Mia007, mali od moje šogice je imao problema s krmeljavim okicama. probala je i s kapima i s mlijekom, na kraju je pomoglo masiranje očnih kanalića. nadam se da ćete uspjeti istjerati krmelje mlijekom, ali eto ti bube u uho ako slučajno ne uspijete.
svima jedno veliko
Pozdrav svima! 😚
Čitam malo po malo kako stignem i imam mozak zlatne ribice i fućkaj ga sad...
MaliV, prvih mjesec - dva je najteže,a vi imate tjedan dana...polako. Izdajanje je super, beba sve dobije kao i na ciki. A možda kad se usuglasite i prijeđete na ciku. I ako ne, beba neće biti gladna,nahranit ćeš ga ovako ili onako,a cilj je da nije gladan (ja sam nekako zapamtila da si dečka dobila) 😋
Pepita,sorry, treba vam ipak neka promjena,tj. rutina. Moj ima neki svoj ritam pa sam nekako mislila da svaka beba ima,samo da tebi ne odgovara. Meni samo ne paše što mi se on probudi oko 22 pa "ide spavati" oko ponoći jer mm se diže u 6:30 pa mu je to koma jer bi išao spavati oko 11, a malac brblja li ga brblja.
Uz maminu pomoć sam mu ubacila 2 kapi d3 (umjesto 4) pa ćemo sad vidjeti. Nadam se da neće biti grčeva jer inače to bacam u smeće.
Shimmer,mi smo kapi dobili od pedijatrice,ne treba ih kupovati. Osim ako želiš drugu marku.
Mi isto spavamo po noći u mraku u sobi. Do večeri smo u boravku uz svjetlo. Samo upalim lampu koja ima crnu majicu preko za presvlačenje pelene, a to je 1 presvlačenje u noći jer puno piški pa mi pelena procuri. Inače ga samo uzmem kraj sebe,popapa ležečki pa ga vratim kad je gotov. Osim kad zaspem 😂 Onda malo duže leži kraj mene ha ha
Nevjerojatno je kako se ne treba podrignuti kad spava kraj mene, a kad ga selim u košaru odmah ga počne mučiti podriganac!
Eto,ja ne znam nego litaniju napisati! Oprostite curke! 😳
Sortiraj odgovore
Najstariji