Sto se tice tjemenice mi se jos borimo😕 ni mustela ni ulja ni nis..evo s lanolinom mazemo sad i cini mi se da je bolje😑
Ja svog u kosari jos uvijek vozim i ne mislim tako skoro mjenjati..jaje ne preporucaju za setnje jer ne moze duze od 2h sjediti, a i meni se ne svidja u tom jajetu bas😀
Morat ću za komentare poput ovog za mlijeko napraviti propuh u glavi.. a da ne kažem da sam dobila savjet da poriluk moram prvo prokuhati u posebnoj vodi pa tek onda napraviti varivo. Jer ga spricaju pesticidima. Ne znam kako vi al ja tako ne radim. Onda bi i zelenu salatu prvo trebala prokuhati :-p
Uzivajte sutra sa bebicama vani, kazu od pon opet kisu :-/
Buffy, provjeri sa pedijatricom gdje mozes nabaviti gel koji se koristi za uzv mozga beba. Nama je pomogao i tjemenica nestala. Vec sam slominjala kako nam ga je dala doktorica sa Goljaka. Mazala sam 2 sata prije kupanja i onda pri kupanju koristila Mustelu. Mustelu i dalje koristim, zlu ne trebalo.
Dobro jutro curke
Ja sam malo odlucila poraniti. Da popijem kavu na miru dok misica spava. Mene je jucer ukljestilo u ledja. Grozno. Jedva je pomaknem iz krevetica na puzzle i obrnuto. Uspavljivanje se svodilo da je strpam u nosiljku i hodam po hodniku od zgrade dok ne zaspe i onda obavljam The Transfer. Uspili smo i prosetati za podnevni spavanac. Ubila me kolica. Izvaditi ih iz auta je mucenje i s normalnim ledjima. Kad smo bile gotove zicala sam ljude na parkingu da mi ih pomognu vratiti u prtljaznik.
Tko je linkao ono s kapima od luka? Probala. Prvo na sebi a onda i na njoj. Ocistilo nos u roku od sat vremena.
Tjemenjaca. Ja se uopce vise ne opterecujem. Ocistimo s jecol kremom. Za tjedan dana je opet tu. Vjerojatno bi trebalo cesce prati mustellom ali ubi me susenje kose pa to radimo samo jednom tjedno.
Allegra. Tako je i kod nas. Glavica bas ne prati. Idemo na vjezbice. Misica isto pokazuje volju za okretanjem samo u jednu stranu ali sad smo naucili rotacije pa ju malo okrecemo vamo tamo da uvjezba. Fizioterapeutkinja nam je rekla da prave rotacije s trbuha na ledja pocinju tek s osam mjeseci i da joj za sada pomazemo s tim da se ne bi pocela izvijati.
Pranje prozora
Svaka vam cast. Ne pada mi na pamet. Navucem zavjese da ih ne gledam.
Mobitel krepao stisnula sam pošalji u zadnji tren :D
AS
Nama je as nekako postao mali. Morala sam izvaditi onaj umetak za novorođenče da ga mogu zakopčati. Nogice joj svejedno vire van. A da ne spominjem da me cijelo vrijeme puca paranoja da će je vlastiti podbradak zadaviti koliko je savijena u tome.
zubici
I ja i mm smo prve dobili prije četvrtog mjeseca tako da u strahu promatram kada se krene daviti vlastitim šakama. Slini, ali mislim da može i više. Pipala sam i ne osjetim da išta strši. Predvečer je uhvati neka nervoza i onda joj ne možeš izvaditi rukice iz usta. Krene pričati kroz njih i svađati se s njima. Kada joj izmasiram desni smiri se malo tako da se vjerojatno nešto dešava. ALi to nešto može mjesecima trajati. Kupila sam one gelove pa smo ih za svaki slučaj testirali na nogicama. Dentinox joj nemam namjeru davati dok baš ne krene ludilo ali ovaj drugi (ne mogu se sjetiti imena) nema lidokain pa sam joj namazala dva puta tek da vidim kako će nam ići mazanje. A onako. Fini joj je pa većinu pojede i onda se oblizuje.
Dohrana
Nje mi vrag dao mira pa sam išla vidjeti kako regaira na žličicu. Stavili smo je u ljuljačku (fali mi ljuljačka ne koristimo je više) i davali joj mlijeko na žličicu. Nakon tri četiri potpuno razlivene je shvatila poantu i počela otvarati usta i gutati. A onda je odlučila da joj je žlica najbolji prijatelj. Uhvatila ju je i jedno pet minuta žvakala. Mislim da joj paše silikon za desni.
A sinoć smo imali i prehrambeni fail. U frci i panici mm nije dobro smiksao ad. Zaboravio je dodati trecinu vode na kraju. I to je skužio tek kada je sve pojela. Onda smo je natjerali da popije još i 60ml vode za svaki slučaj. Jadan. Skroz se izbedirao skoro su mu suze curile. Još je pola sata googlao da vidi koliki je to zaj... Kad sam ga vidila nisam mu mogla ni prigovarati.
Jutrooo!
Lilany tvoji postovi uvijek name osmjeh na lice. Da trebam pogadati tko sto pise tebe ne bi fulala. Najjace mi ovo sa susenjem kosice. Hehehe
Ja sam postala ovo s kapima luka,ali nisam probala. 🙈
Noc iza nas ok. Budni od 6. Jos se valjamo po krevetu.😀
Uzivajte danas...😘
R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...
Jutro svima 😘
Lillany, peidruzujem ti se na kavici ☺️
Mm ima danas uzasno puno posla, a ja se bas namjerila da se malo setamo..izgleda da nista od toga 😕
Buffy, mi smo tjemenicu rjesili u par pranja s mustelinom pjenicom, a prije sam ga namackala s Alnatura maslinovim ulje (to je jedino pravo maslinovo za koje znam, jedino se ono stvdne kao mast u frizideru, mama i ja smo imali eksperimente). Mislim da je 38 kn pola litre u DM-u.
Mrkvice, preslatko 😍 Jedva cekam da se pocne smijati tako, nekad mu se zna zalomiti pred san, ali dok je budan samo se smjeska, jos uvijek se ne smije tako.. Mogu misliti kako ti se srce rastopilo 😁❤️
Cure, ima koja ergobaby (Ines?). Mi nikako da se uspijemo staviti u njega da mu je udobno 😕
Cini se da su danas sve bebice od 6 aktivne pa tako i nasa.. Evo sad se sprema na spavanac prvi. Boli ju briga
Sto se tice tjemenice mustelina pjena ili taj gel za uzv. Mozete pitati dali ima u ljekarni za kupiti, vjv ima.
Visnass jos je mali za bilo sto osim kosare. Cak i za to da zeli bas sve vidjeti, kao sto kazes vecinom spava. Ja sam svoju prekjucer prvi put u jajetu odvela u setnju a ima evo skoro 4 i pol mjeseci. Nju sad bas sve zanima a i puno bolje izgleda u jajetu sada kada samostalno drzi glavu. Iako jos uvijek setamo u kosari ali joj podignem uzglavlje posto mi kosara ima 4 polozaja+ lezeci.
lillany nema veze sto su noge vani. Jaje i sjedalice opcenito je beba prerasla kada joj gore iznad glave ima manje od dva prsta do vrha sjedalice. Za nogice nema veze jedino sto mozda nece imati kud sa njima dok se vozi u kontra smjeru od voznje.
Nasa kolica nisu toliko bas teska. Mislim da konstrukcija ima oko 7-8 kila. Meni je teze snjeti nju u kosari. Na jedvite jade ju snesem niz stepenice
Ja jeva cekam nasu l&c da narucimo. Nju cu moci svuda ponjeti a i lakse ce mi biti kada negdje na brzinu trebamo pa da se ne zayebavam s kolicima. Mm je isto zagrijan jer je shvatio da ona cesto zna grintati u kolicima kada joj dojadi lezati ako smo u duzoj setnji, a on se s maramom ne snalazi. Da ne pricam da mu je dino uzorak 😍 rekao je cak da on casti hehe.
Shimmer kad sam vec kod l&c gledala sam na uk i 69€ je jos neznam koliko je postarina tako da mi se ne isplati. Na ukrajinskoj je 49$ plus 10-15$ postarina opet ispadne jeftinije od uk.
Maliv nemam ergo ali vidjela sam u grupi da dosta mama ima problem na pocetku sa umetkom i jastucicem da postave bebu pravilno. Ako ne nades odg ovdje pitaj u babywearing grupi na fejsu. Zene ce te savjetovati.
Dobro vam jutrooo majcin narode :D mi imali neku ludu noc,sa malo vise budjenja nego inace jer je jucer vecinu dana prespavao,kontam da je zato. Pa je spavao s nama u krevetu.sada naravno spava.
jutros ekcem opet izbio jako,cak i po desnoj ruci i gornji dio ledja i prsa.bas mi ga je zao.evo sad gledam,smirilo se.uh,nadamse da nece dugo zrajati i da cemo naci pomoc u kremicama.
Mrkvica: ti si rekla da si kupila puzzle u sparu ako se ne varam,ne?jel velika povrsina i jel ona cijena od 80kn bila na akciji ili je i inace ta?
♡♡♡ Najvažnija stvar koju otac može učiniti za svoju djecu je – voljeti njihovu majku ♡♡♡♡
Just smile to im je i inace cijena. 79.99. Imaju i manja pakiranja pa amo rekli svima koji idu po jedno da ponesu ovo je od 10 komada. Nisu jako velike. Evo procjeni sama
Sortiraj odgovore
Najstariji