Zimske bebe/mame 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    renata6
    27. Veljača 2016. 20:03

Pepita šaljem ti  divna si!

Alekssandraa to ti je potpuno normalno, rađe isplači sve van nego da unutra kuhaš, ja sam tulila i tulila ko malo mače, svašta me pogađalo, novonastala situacija, nisi na ništa pripremljena i kad te strefi sve po prvi puta nije ni čudo da se tako osjećaš, sve normalno, bez brige bebica je još jako mala i treba ti vremena, kad te uhvati kriza samo si ponavljaj, sutra je novi dan, bit će lakše, bebica je zdrava i idemo dalje, nema druge, drž se!

Pinky diži ga u pola podoja, popapa puno i ako zaspe, legne, i nakon nekog vremena otpusti se taj mišić i povuče dio mlijeka sa sobo, da to ponekad i peče jer naravno mlijeko je već prošlo dio probave, stopli se sa žel. kiselinom. Pokušaj ga dizati usred podoja dok bušica još nije jako puna jer onda lakše izađe taj zrak nego kad je puno mlijeka, malo ga nosi i ako podrigne stavi ga da još malo popapa pa onda ako ti zaspi ok, bit će mu lakše. Jel ti spava na povišenome madracu, kako ti spava u kojem položaju? Mi smo imali užasnih tegoba sa podrigavanjem i dok nije sve ispodrigivala uopće nije mogla zaspati, tako da suosjećam!

Pepita2109
    27. Veljača 2016. 20:35

Aleksandra potpisujem sve što su ti mamice napisale, ako ti se plače plači, ja sam inače sva neka plačljiva, a kamoli sada heh 
    Luki tak je meni sa čokoladom, a ne bih ni ja smjela
    Renata 
    pinky moja je imala fazu kad je bljuckala doslovno od podoja do podoja, baš je znala pobljuckat sve oko sebe, a plače jer se prestraši jadan... evo moja je danas tako bljucnula da sam ostala šokirana, nekad stvarno pretjeraju sa papanjem, i naravno da moraju izbaciti pogotovo ako ste u skoku pa kad nacicava...

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• buffy
    27. Veljača 2016. 20:42

Pinky mi istvarno imamo iste bebace bas sam komentirala kako mu se bljuckanje smanjilo..a danas je ludnica... bljucka sve u 16.. bodije samo mijenjam...izgleda previse nacicavanja...jer mislim da mi je opet ko na pocetko non stop na sisi...s tim da se sad nateze s njom a i grebat je poceo... kako smo danas kod mojih lijepo sam svih uputila u skokove unaprijed da mi ne kazu nesto tipa gladan nema mlijeka ili tako nekako

Pinkypik
    27. Veljača 2016. 21:02

To mu se najčešće događa navečer. Inače ga muči,pa podrigne i ok. A ovako kad zna bljucnuti (ne curi,u mlazu više,ali nije fontana u dalj) smrdi jer je očito iz želučića došlo i plače nakon bljuckanja. Pa i nas peče kad povraćamo. Kad papa baš pazim da se ne naguta zraka i da je dobro vakuumiran. Bili smo jučer kod pedijatrice i kaže da misli da nije refluks. Nakon štrajka glađu jučer ne nacicava danas,unormalio se. 😏
    Hvala Renata i Luki, pokušat ću ga dići ranije i duže držati iako je sav rastopljen ko maslac. Nisam ga dizala usred podoja jer kad počne papati ne staje dok nije gotov a u međuvremenu i zaspe pa jede i dok spava,a to nam je glavna metoda uspavljivanja...Zbog toga sad spava na boku. Ah...sve se tješim da će proći..mali je..a tako me srce boli kad njega nešto boli. Ta ljubav prema bebi je baš neopisiva. 😖

Aleksandra,ta ljubav,a istovremeno i težina novog "posla" je uzrok našim suzama. Kažem "našim" jer nisi samo ti takva bez brige. Ja sam mm rekla da ga upozoravam na moguću pojavu ludih hormona i da me prati i pazi. Možda da s njim ili s mamom ili prijateljicom podijeliš par suza.

Mrkvica2
    27. Veljača 2016. 22:34

Evo i mene malo.. meni bila mama cijeli dan danas, pripazila na malu, ja uspjela generalku napraviti i malo se podruziti s mamom usput. Bas se super osjecam 

Sto se tice sveki sinoc sam mm-u rekla da nek se ne ljuti ali da zelim da poprica sa svojom mamom da se obuzda. Ako ja mogu svoju posjesti i rijesiti to sa njom onda moze i on sa svojom. Sta da ja radim kad ona mene ne slusa, ionak sam bezobrazna a sta bi da joj se tek izbrojim. Nek to njen sinek rijesi sa snjom. Nije se bunio, lijepo smo se dogovorili.

Visnja nasa jednom nije kakala 10 dana, pa je kakala jednom tjedno i sada jednom dnevno. Razumijem da je tebe malo vise syrah posto on nije iskljucivo dojen ali nemoj slusati te gluposti. Prvo sto mi je patronazna rekla kada sam ju nazvala u vezi toga je bilo nemojte slucajno davati kamilicu zasladenu, kopati toplomjerom (da i to ljudi rade) i odma davati cepice. Radije ako vidis da bebu pati to odes kod pedijatra.

Aleksandra joj i nakon tri mjeseca imam faze kada placem. Ne cesto kao na pocetku ali tu su.. mislim da je to jednostavno tako. Drzi se  A ovo za spavanje.. moja curka je zivi primjer da vise hranjenja ne znaci duzi san. Probala sam obje cice dati, pa je jos u snu nasopati malo tak da uvalim jos malo cicu izmedu dva budenja ali nista. Kolko god da popapa opet se budi na isti razmak 4,3,3,2 h. Ima takav ritam valjda. Biti ce lakse cim ti nebude ostajala beba toliko budna po noci.

Moja curka danas spavala jako malo, mozda sat vremena kada se sve zbroji od 8- 21. Siroce pred spavanje je vec gotova bila. Prdaci ju opet pate.. valjda ju probude svaki put. Pred spavanje sam joj ipak dala espumisan i kaze muz da se uspjela napokon isprditi i da je zaspala ko topic. Bas joj se u zadnje vrijeme jako cuje po crijevima. Nije mi jasno otkud joj toliko zraka   ali dobro rijesiti cemo i to nekako.

Pinky drago mi je da je bolje malo i da se malisa malo bolje ponasa.

Inace meni se cice jos oporavljaju od tog skoka. Navukla je tog mlijeka puno, pa mi se cesto desi prepunjenost. Ali dobro, bolje da ima viska nego da nema dovoljno 

Malidebeli a sto je bilo s prvom bebom pa si vec bila na tim pretragama pa kazes da znas vec? Neznam jesi spomenula vec ili..

Mrkvica2
    27. Veljača 2016. 22:42

Eto kad slazem post pola dana onda pola ni ne vidim 

Pinky mozda se stvarno samo preplasi. Moja isto nekada zna zaplakati nakon obilnijsg bljucanja. A sto se tice tog da smrdi, pa meni svako bljucanje smrdi pa neznam koliko je to mjerodavno. Mislim da je refluks da bi to stalno bilo tako a ne samo navecer. Poslusaj renatu sigurna sam da ce pomoci 

Pepita znaci nisam jedina koja se preznoji dok presvuce malu. Borbe zive s njom neznam kako cu kad jos mobilnija postane. I sad mi vec sve stvari uzima i mase s tim ili stavlja u usta 

Pepita2109
    27. Veljača 2016. 22:51

Mrkvica tak i moja hahaha, sve u usta, neki dan je sama blaznicu izvadila i strpala usta u roku keks, ja kažem njoj da se to ne jede, a ona se smije, pa odjeću mi uzima iz ruku, ma sve hahahah
    i stalno prrrr "govori" i vrišti od smjeha hahahahah

🙏👸👸🙏❤️

visnjass
    27. Veljača 2016. 23:32

Mrkvice valjda je moja patronažna old school jer mi je isto to spomenula s toplomjerom ako ne uspijem s kamilicom. Bilo mi je čudno jer je skoro svaki put kad sam ga presvlačila (svaka 3 sata kao što ga i hranim) bio pokakan i onda dan i pol ništa a prdi, prdne glasnije nego ja 

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

Sonja8
    27. Veljača 2016. 23:33

Vecer drage moje...
    Evo mrvica se uspavljuje na meni, a ja malo čitam Klokanicu 😉
    Danas je užasno vrijeme bilo tu kod nas pa nis od nase setnjice... Bas me tuga neka uhvatila dok sam gledala kišu 😔 i jos mi dragi bio na poslu pa sam se i zbog toga rastuzila...bas to sto kažete, nekad nas pukne tuga bezveze. 
    Pinkypink, drago mi je da su te cure smirile malo, dobro da imamo jedna drugu ovdje, osim sto puno saznamo, ovdje osjetim pravu podršku ❤️
    Mrkvice, jos nisam prokomentirala taj kruh i krastavce! Ma sta stvarno je njima ok tako maloj bebi to dati?!?! Sigurno misle "Ah te današnje mame, nemaju pojma!" Grrr, bas užas!
    Renata, drago mi je da si s nama i da nas pratiš. Ti si nam kao učiteljica 😉 
    Pusa svim mamicama i bebicama i mirnu noć želim! 
    Ja si idem napraviti kakao, maštam o njemu vec 2 sata, hehe, koje želje imamo 😊 popiti kakao u miru 😂😂😂

Pepita2109
    28. Veljača 2016. 00:24

I umjesto da spavam ja tamanim posljedne kockice milke, i malo surfam, nakon dužeg tuša, zanima me ima li koja iskustva sa kupovanjem sa Wisha? Htjela bih si nešto naručiti vidim da imaju opciju plaćanje kreditnom karticom, da ne gnjavim muža sa paypalom heh.. i ispasti ću baksuz i glupa ali je li to neka posebna kartica ili hahahah

🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.