Ines, daj bebici da ti isprazni koliko moze, ostalo rucno izdoji obavezno da popusti napetost prije podoja u da beba lakse uhvati ciku ako su ti prepune. Meni je u bolnici dosla navala mlijeka i sise su me toliko bolile, a nism mogla nista i pomigla mimue sestra koja me je rucno izdojila i to je toliko bolilo da sam jedva izdrzala,mali da nije, imala bi mastitis sigurno iduci dan. I nakon toga sam stavljala par noci obloge od kupusa da mi smiri tu navalu. Kasnije mi se izregulirala ponuda i potraznja kroz par dana.
Definitivno bebicu sto vise stavi a ako je napeto i dalje izdoji malo da ne bi upalu dobila...
Mi i dalje borbe imamo...
Zelim vam svima ugodnu noc i da se naspavate
Ines poslusaj cure. To je od navale mlijeka, masirati masirati masirati. Svaku sisu tamo di je najtvrde masiraj, s jedne strane rukom stisnes a druge kruzno masiras cvrsto koliko mozes izdrzati. Ja sam plakala koliko me bolilo ali pomogne. Masiraj dok ne razbijes kvrge.Tako ce ti izaci taj visak mlijeka i razbiti ces kvrge i izbjeci mastitis. Izdajalicom neces bas puno postici. Boli ko sam vrag ali pomaze. Takoder kupus pomaze jako, ublazi bol i hladi. Mozes popiti i neofen (nama rekli u bolnici i patronazna). Tako ce biti jedno vrijeme ali proci ce, sve smo to prosle i svakako bebicu sto vise na sisu. Drzim fige.
Joj Ines, znam kako ti je. Kako si danas?
Mislim da smo mi tu na Klokanici bolja ekipa nego 100 tisuća savjeta što ćeš sa strane dobiti. Znači,masiraj i guraj mlijeko kanalićima od periferije prema bradavici. Masaža će osloboditi kvrge, a napravit ćeš puteljak kojim mlijeko treba ići. A i višak će usput izaći. Beba to najbolje napravi...ali dok i ona nauči...i dok joj želučić poraste...
Samo je što češće stavljaj na ciku. Kupus navodno izvlači upalu. Nisam probala,ali svi kažu da je dobro. Hladan oblog je za upalu i prije masaže da ti malo manje boli (a boli), a topli za otvaranje kanalića da bi mlijeko poteklo,npr. topli tuš.
Samo nemoj previše izdajati,više masiraj. Bit će to dobro. Tak nam je skoro svima bilo,dođe mlijeko,a beba pre mala. Mm je rekao da će otic po neku djecu na ulicu da ih nahranim 😄
Dobar dan svima... slazem se da je tu bolja ekipa i bolji savjeti nego okolo sto sam cula
Nadam se da je bolje kod tebe Ines
Pinky tvoj je dobar sjetio se djece u ulici..meni je moj predlozio bio da on posise dok se mali ne nauci
Ines meni je patronažna rekla mlake obloge stavljaj tokom dana na sise dok ju ne dojiš i masiraj čim više. I kupus će ti pomoć sigurno, ja sam imala i temp i stavljala sam kupus i prošla mi je upala. Pod tušem isto masiraj, gel za tuškanje i pod toplu vodu i masiraj kvrge. Proći će to i nemoj se izdajat da se uspostavi ponuda i potražnja.
Ines da sad me kris sjetila nemoj masirati na suho, uzmi ulje ili tako pod tusem sa gelom za tusiranje. Puno puno lakse ide.
Buffy ajde sto ti je to muz predlozio, ali meni je patronazna rekla ako nemogu na izdajalicu da pitam muza da izvuce
Jutro, dan!! Nadam se da je noc bila mirns...
Lady, buffy, kakvo je stanje kod vas?
Ines, kako vi i cicanje (cice??)?
Mrkvice, bas sam se slatko nasmijala..dobra joj je ideja:)
Jutro, dan i od nas! Axia, nije bila strasna...ali svakih sat, sat i pol se budila i trazila cicu i pocicala 5min i zaspala...tako da se nismo mislim ni jedna ni druga odmorile. Kod vas?
Moja sve vise kise...ne znam kaj joj smeta...nosic ne curi za sada...
Ja ti Ines nemam bas kaj puno dodati na dojenje jer sam i sama imala problema (i jos uvijek se mucimo) ali slusaj cure, nas su one spasile...
Joj cure, kad vidim koliko imate mlijeka, zavidim vam.
Netko je pitao za izdajanje za izlazak it kuce. Kad sam isla kod ginekologa , skupljala sam nekoliko dana, pa ga je moja mama nahranila iz bocice.
Jel nečiji bebac ima prištiće po licu?
Moj se sav opristavio i stalno mu se rade krmelji..čistim ga kamilicom,ali ne prolazi..
Sortiraj odgovore
Najstariji