Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Meow
    11. Srpanj 2016. 20:50

ja ne znam za tu naknadu. Nerra btw sad sam isla gledati, ja uvijek dobijem istu placu, bila na godisnjem ili ne. Valjda su to interna pravila kod nas. 

Uglavnom nisam jos istrazivala prava kao trudnica, moram se bacit u to istrazivanje. Zasad znam za slobodne dane za preglede.

• tinchika_
    11. Srpanj 2016. 20:53

MajaSocka - zar to ne vrijedi i ako si na određeno? 😢 Ako ne, nisam znala....ali to onda nikako nije u redu!!

Mallla
    11. Srpanj 2016. 22:22

Vrijedi i za određeno ako ce ti ugovor trajati cijelo vrijeme! Poslodavac ne mora trudnici produziti ugovor nakon njegova isteka!

url=https://lilypie.com]

antonia123
    11. Srpanj 2016. 22:45

Dodaj me na face prihvatila sam zahtjev ovdje ;-)

MarMar_86
    12. Srpanj 2016. 09:28

i ja bi na fejs :-)

bome, treba dobro prouciti zakone, ima raznih caka...
    evo jedna jaako dobra informacija - ako je plaća veća od 4257,28 kn (max naknada na komplikacijama) nije dobro prekidati komplikacije i vratiti se par mjeseci na posao jer u tom slucaju u izračun prosjeka plaće za porodiljnu naknadu ulazi i iznos plaće i naknade na komplikacijama (dakle prvih 6 mjeseci se ne dobiva prosjek plaće, nego manji iznos). A ako se ode na komplikacije do kraja, onda se prvih 6 mjeseci dobiva prosjek plaće, ne uračunava se iznos naknade na komplikacijama, nego se gleda iznos plaće prije komplikacija. 
    komplicirano za objasniti, nadam se da ste skuzile :-)

Fiolina
    12. Srpanj 2016. 12:48

ajme koliko strana ste ispisale dok me nije bilo :D

ja radim u Mupu-u i trenutno sam na godišnjem, uzela sam svih 30 dana. nakon toga otvaram komplikacije koje su max 4257 kn. mi imamo nakon 90 dana bolovanja pravo na naknadu od cca 3300 kn, ali moramo predati zahtjev u računovodstvo. Komplikacije ne ulaze u prosjek plaće, i prvi puta kad se otvaraju mora se od poslodavca donijeti prosjek plaće zadnjih 6 mj. 

Što se tiče starog godišnjeg, recimo godišnji od 2017. necu koristiti te godine jer cu biti na porodiljnom, ali imam ga pravo koristiti nakon što mi završi porodiljni, mislim da to piše u zakonu o radu, a i u zakonu o trudnicama i rodiljama ( a to su mi rekli na poslu-viš kak su dobri :) ). tako da i vi koje ne koristite go imate pravo koristiti ga nakon porodiljnog i to vam ne može niko uzeti. ako ne daju , pozovete se na zakon i moraju dati!!

Mi smo danas 7+3.. tek 8.8. (sa 11+2) idemo na uzv. za sad je vruće i mucnine su tu, ali ide nekako.. na more nejdemo, pregrmiti ćemo ljeto u zg :D 

možete i mene dodati u grupu na fejs :D

ee da i jel zna koja od vas jel istina ono da muz ima pravo na svoja 2 mj porodiljnog nakon kaj ja završim svoj od godine dana??

katrin171
    12. Srpanj 2016. 13:09

Cure kakvo je to dadavanje na fejs i jaaaaa bi
    Ovo su sad prave zavrzlame oko prava i slobodnih dana i porodiljnog.
    Što je najgore većina nas ni ne zna sta sve prolazi.

Nerra što se tiče planiranja bebice moram priznati da je malo uranila, ali je jako jako željena.
    Već odavno smo svjesni da ako budemo čekali "pravi trenutak" vjerojatno ga nikad nećemo dočekati.
    tako da nadamo se najboljem bez obzira na trenutno stanje :D

Pavla
    12. Srpanj 2016. 14:36

Cure, koje ste iz Splita i okolice - zbog čega je počeo ovaj razgovor .. (jer tako nam se zove zatvorena grupa na faceu), pošaljite mi na Klokanici zahtjev za "dodaj prijatelja", pa kad vam ga odobrim, pošaljite mi na faceu frend request pod imenom kojim sam na klokanici. Pa ću vas dodat u grupu.
    P.s. ako nema još grupe na faceu di se sve forumašice klokanice druže, možda da je netko osnuje ! ?
    Inače, ovih dana ne znam di mi je glava, a di rep.
    Izdržite po ovim sparinama, zove nešto kišu, pa će se i bebači malo osvježit :)

29.8.2022. ➕

malazvjezdica
    12. Srpanj 2016. 15:48

Zar nitko nezna nesto, da me savjetuje o mojem zadnjem postu😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.