Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    katrin171
    11. Srpanj 2016. 16:05

O cure moje...ne znam da li da uopće prokomentiram ovaj dio sa bolovanjema, porodiljnim i sl.
    Ja sam u BiH...i to što se ovdje događa je definicija kaosa, majke (što zaposlene što nezaposlene) i djeca nemaju nikakva prava. Radim, nije bas da mi je lako, rado bih odmarala kući, al izdržavam nekako. Uz kredit za stan ne preostaje mi bas neki izbor.
    Porodiljno koje mi treba dati država (tj.županija) će biti u nekom iznosu od 1200 kuna max (kad preračunamo iz maraka), zbog prijave na MINIMALAC...i šećer na kraju to porodiljno se tako "redovito" isplaćuje da ću se prije vratiti na posao nakon godine dana nego što ću dobiti prvi porodiljni...a to sve uz pretpostavku da zadržim posao, tj. da me poslodavac primi natrag nakon porodiljnog. Kao što rekoh....kaos

Mallla
    11. Srpanj 2016. 16:10

Opaala ode je aktivno! Uvij nešto poslala sam ti poruku tu na klokanici na profil pa me dodaj na fejs!

Nera sa istim stavom sam ja krenula, ja cu do kraja...haha mos mislit. Inace sam zamjena i otisla sam na otok radit! Sad jedva cekam doma jer ode nit jedem normalno ni ista! A funkcionalnost na poslu je ajmeeee....neda mi se, onda radim nesto pa zabrljam zbog smusenosti, pa sam gladna, pa mi vruce, pa zaboravljam....i onako bas sam iscrpljena! Ja neznam kako to docarat! Satrale su me mucnine, a sad su nastavile druge boljke!
    Mozda da radim u gradu iz kojeg sam mozda bi lakse podnosila, a mozda i ne....ovako mi se sve nakupilo!
    A kao sto sam rekla ostanak ili odlazak financijski mi dođe na isto!
    Netko je pitao za staž, staž se zamrzne pa se nastavi nakon godine dana djeteta!
    Bolovanje (obicno) je 70%place i prvih 45 dana snosi poslodavac a onda drzava, a komplikacije su 100% place s limitom 4200! Znaci ako imas 5000 placu, na kompl. Ces primat 4200 ....a na porodiljnom 5000 prvih 6mj. Porodiljni pocinje 45dana prije termina ako si na komplikacijama!
    Za komplikacije je vazan uvjet staza 9mj u komadu ili 12 s prekidima u posljednje 2 god. A za porodiljni 12mj u komadu ili 18mj s prekidima u posljednje 2 god!
    Mene je taj uvjet staza zafrknio jer sam radila na pola radnog vremena pa mi se 18 odrađenih mj racuna otprilike kao 9mj!

url=https://lilypie.com]

RosaNerra
    11. Srpanj 2016. 16:26

i jos necemo dobit karamarkovih hiljadu eura ... pa da nam je lako.
    hebene mučnine.. meni napokon popustile. pazi ovo.. OSIM NA POSLU!

e moja Katrin.. tebi je koma. nema sta.. ne znam sta da ti kazem nego svaka čast na hrabrosti, strpljenju i sto si se u tim uvijetima odlucila na bebu.

malazvjezdica
    11. Srpanj 2016. 17:06

Dodajte me u grupu na fejsu posaljite mi link u por

malazvjezdica
    11. Srpanj 2016. 17:21

Danas sam dobila nalaz urinokulture i pise fizioloska flora uretre dali to znaci da nisam dobro dala uzorak i moram ponoviti. Doktorica mi je na godisnjem.
    [ul]
    [li]ZAGAĐENI   URIN  sastavni su dio fiziološke flore kože, sluznice, distalne uretre i debelog crijeva. Iz zagađenog uzorka nije moguće izvršiti mikrobiološku analizu.[/li]
    [/ul]

• tinchika_
    11. Srpanj 2016. 17:57

Možete li i mene dodati na fejs? 😊
    Točno je sve ovo što se govori o 4200, no, postoje i još neke cake koje je meni moja dobra tajnica otkrila. Dakle, ako ste na bolovanju više od 90 dana, onda Vam poslodavac mora isplatiti naknadu (riječ je o određenom postotku državne osnovice, čini mi se, a kod nas ispada nekih 3300kn). U mom slučaju je stoga bila bolja opcija sad otići na bolovanje jer mi s tom naknadom financijski ispadne kao da sam radila tih 90 dana, jer u protivnom bih ionako morala s početkom nove šk.god. na bolovanje do porodiljnog.
    Ono što mi je tu bilo važnije jest da sam si sačuvala godišnji, a prema našem kolektivnom on se mora iskoristiti do kraja 6.mj, ALI ako je riječ o trudnici, do kraja 12.mj iduće godine. 
    Tako ću ja iduće ljeto prekinuti porodiljni i iskoristiti dva godišnja (mi u školi možemo koristiti godišnji isključivo u vrijeme praznika učenika, u suprotnom bi mi propao). Najesen ću onda opet nastaviti porodiljni i time si ga produljiti za ta dva mjeseca, što mi ispada točno do drugog polugodišta.
    Pritom je važno voditi računa ako se prekida porodiljni i opet nastavlja, da između budu dvije uplate plaće, kako se ne bi palo u niži rang naknade za porodiljni.

Raspisala sam se, ali možda nekome pomogne. Ja sve ovo donedavno nisam znala, dok mi naša teta tajnica-anđeo nije rekla.

• tinchika_
    11. Srpanj 2016. 18:00

Da dodam još (kao da nisam dosta napisala), meni se slučajno poklopilo još i to sa skraćenjem cerviksa i mirovanjem pa bi i da nisam znala sad otišla na bolovanje i ostvsrila pravo na naknadu, no u državnoj firmi poslodavac sam vodi računa o tome, a kod privatnika vjerojatno morate tražiti isplatu te naknade.

• tinchika_
    11. Srpanj 2016. 18:03

Nerra ne znam 100% je li to bickanje povezano sa skraćivanjem cerviksa, no koliko sam čitala na netu jest, ali i s otvaranjem. 😕 Jedna je cura tu pisala da leži u bolnici zbog skraćivanja cerviksa, bilo bi super kad bi nam malo opisala svoj slučaj, ali mislim da se baš nije više javljala.

Mallla
    11. Srpanj 2016. 20:09

Thinchika da znam za tu naknadu nakon 90 dana! Vama koje ste stalno zaposlene je to prva liga! Valja sve fino izvagat i onda ucinit kako je najpametnije!

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.