što se tiće stručnog mislim da je praksa bila da se prekine stručno, prijaviš se na zavod ( imaš pravo na porodiljnu naknadu) i da kad hoćeš ili u roku od godinu dana možeš nastavit stručno kod istog poslodavca ako se on složi... tako su meni bili također rekli, a sad sigurno ima netko tko zna više...
sad sam i ja nasla na nekoj stranici da nije 100% plaće, nego je limitirano do nekog iznosa, oko 4500.
hmm, sad stvarno ne znam vise..

točnije je riječ o 4.257,28 kn .
I mislim da je ipak limitirano..
oprostite ako sam vas samo zbunila sve, sad sam se jos raspitala na par strana :-) :-)

btw mislim da traze zadnjih 6 plaća za prosjek porodiljne naknade. Ja isto ciljam da mi ta povisica udje u prosjek.
Netko je spomenuo 100 % , to se odnosi na osnovnicu. a osnovnica je limitirana na minimum od cca 850 kn i maximum od 4257 kn ako si na komplikacijama u trudnoci.
Ako netko ima 100 % plaćeno bolovanje kod poslodavca, onda mu se vise isplati ici na bolovanje preko poslodavca nego preko HZZO-a. Iako mislim da je to dvosjekli mač.
i jos jedno da razjasnim.. ako si na trudnickim komplikacijama tj na bolovanju preko HZZO-a onda ti to NE ULAZI u prosjek plaća. Za prosjek plaća se uzima ono prije otvaranja trudnickog bolovanja.
Ako si na bolovanju od poslodavca onda ti to ulazi u prosjek plaće.
isto tako, plaća se za vrijeme godisnjeg odmora isplaćuje kao prosjek zadnje tri plaće, a ne kao plaća za taj mjesec.
isto tako, za mame kojim ja termin ovako ko nama pred kraj godine, isplati se potrosit sav godisnji jer ce u suprotnom propast. osim ako vam poslodavaoc ne mulja s godisnjima (kao sto svi muljaju) pa vam zadrzi te dane za onu godinu kad se vratite s porodiljnog. ako cete bit godinu dana.

Kaje to bolovanje poslodavca? Za godisnji prosjek tri mj? Hm, sad prosli mj sam dobila istu placu kao i mj prije kad sam dobila povisicu a bila sam na godisnjem. Jel to moguce zbog toga sto sam ju dobila 1.5. ali vrijedi od 1.1, pa mi se isplatila retroaktivno za sve mjesece?

E da, ja cu potrosit godisnji do kraja godine. Nas poticu da potrosimo cijeli u godini, pa cemo za sljedecu dobiti 2 gratis lol
i set nozeva hahaha

Sortiraj odgovore
Najstariji