što se tiće stručnog mislim da je praksa bila da se prekine stručno, prijaviš se na zavod ( imaš pravo na porodiljnu naknadu) i da kad hoćeš ili u roku od godinu dana možeš nastavit stručno kod istog poslodavca ako se on složi... tako su meni bili također rekli, a sad sigurno ima netko tko zna više...
sad sam i ja nasla na nekoj stranici da nije 100% plaće, nego je limitirano do nekog iznosa, oko 4500.
hmm, sad stvarno ne znam vise..

točnije je riječ o 4.257,28 kn .
I mislim da je ipak limitirano..
oprostite ako sam vas samo zbunila sve, sad sam se jos raspitala na par strana :-) :-)

btw mislim da traze zadnjih 6 plaća za prosjek porodiljne naknade. Ja isto ciljam da mi ta povisica udje u prosjek.
Netko je spomenuo 100 % , to se odnosi na osnovnicu. a osnovnica je limitirana na minimum od cca 850 kn i maximum od 4257 kn ako si na komplikacijama u trudnoci.
Ako netko ima 100 % plaćeno bolovanje kod poslodavca, onda mu se vise isplati ici na bolovanje preko poslodavca nego preko HZZO-a. Iako mislim da je to dvosjekli mač.
i jos jedno da razjasnim.. ako si na trudnickim komplikacijama tj na bolovanju preko HZZO-a onda ti to NE ULAZI u prosjek plaća. Za prosjek plaća se uzima ono prije otvaranja trudnickog bolovanja.
Ako si na bolovanju od poslodavca onda ti to ulazi u prosjek plaće.
isto tako, plaća se za vrijeme godisnjeg odmora isplaćuje kao prosjek zadnje tri plaće, a ne kao plaća za taj mjesec.
isto tako, za mame kojim ja termin ovako ko nama pred kraj godine, isplati se potrosit sav godisnji jer ce u suprotnom propast. osim ako vam poslodavaoc ne mulja s godisnjima (kao sto svi muljaju) pa vam zadrzi te dane za onu godinu kad se vratite s porodiljnog. ako cete bit godinu dana.

Kaje to bolovanje poslodavca? Za godisnji prosjek tri mj? Hm, sad prosli mj sam dobila istu placu kao i mj prije kad sam dobila povisicu a bila sam na godisnjem. Jel to moguce zbog toga sto sam ju dobila 1.5. ali vrijedi od 1.1, pa mi se isplatila retroaktivno za sve mjesece?
Kako mislis sta je bolovanje preko poslodavca?
Dakle, kad ides na bolovanje kad imas gripu onda ti poslodavac plaća bolovanje. Ne država.
Kad si trudna onda ti HZZO plaća bolovanje, odnosno država.

nisam tocno skuzila taj dio s povisicom.
ali na godisnjem (osim ako kolektivnim ugovorom nije određeno drugačije) primas prosjek zadnje tri plaće. tako da da.. nije ti isplaćena puna plaća s novom povisicom.
to poslodavac ima pravo koristit, ali ne mora. provjeri sa svojim računovodstvom.
meni povisica ide od datuma anexa na ugovoru pa tako u jednom mjesecu do određenog datuma dobijem jednu plaću, a od tog datuma dobijem novu s povisicom.

E da, ja cu potrosit godisnji do kraja godine. Nas poticu da potrosimo cijeli u godini, pa cemo za sljedecu dobiti 2 gratis lol
i set nozeva hahaha

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji