Prije me baš jako zivciralo to kaj je mali sramežljiv, sad sam se nekako pomirila i pokušavam mi olakšati, uvijek mu dam da mi ostane u krilu dok se ne opusti i tak. Ne znam dal' je to previše zaštitnički ali tako traži pa ga pustim. U vrtiću je super, tete kažu da baš ima dosta prijatelja i da se super igra, doma to sve prepričava. Ali i u parku je na dane. Puno češće traži da sam ja blizu nego ti isti prijatelji iz vrtića. A nekad divlja s njima. Isto i s djecom naših prijatelja. S nekima smo češće i fkt ih pozna. Recimo idemo skupa u Maksimir, prvih pola sata im se ne želi obratite, seta pored mene. Onda dođemo na livadu pa se opusti i igra s njima nogomet. Tak da očito je do karaktera.
Mikio meni ti je isto tako N bez noćne pelene 6mj bio i onda mu se zalomilo par dana da se upiškio i isto nije on ništa reagirao nit ga je smetalo što je sav mokar, kak je došlo tako je i prošlo...s vremena na vrijeme se desi. Prije spavanja samo mu mrvu dam da popijem jer mu napomenem da ak previše popije bude se upiškio po noći (on obično navečer prije spavanja pije više iz navike nego potrebe)
Losa joj hvala ti da si opet spomenula taj megabon...evo baš smo si pikli za 21.4 otić u Novi V. u Lišanj, all inclusive...baš se veselim :D malo proljetnog mora
Mislim da pisanje nocu nije voljna radnja vec djetetu treba sazreti "put informacija" tijekom spavanja da se mora probuditi ako mu se piski. Ako dijete tvrdo spava ono nije svijesno da se popiski i ne vidim smisla u tome da ga se ostavlja mokrog. Takvo dijete i ako nosis na wc u snu nece se pospiskiti jer spava. Meni je rekla neuropedijatrica da je potpuno normalno da i do pete godine dijete ima nocnu pelenu no najcesce su oko trece spremni da ne trebaju nocne. Iako mi smo je odbacili kad i dnevnu i nismo imali ni jednu nezgodu za sada. Nikad ga nocu nismo nosili na wc niti je trazio da ide nocu na wc. Ide na wc prije spavanja i ujutro cim se probudi veli da mu se piški. Vec mjesecima mu je nocna bila suha i kad se jos nije skinuo iz pelena. Meni se cini zdravije da ima nocnu nego da u mokrom spava... no naravno mozemo drugacije misliti.
Zarice primila sam prosli tjedan jod, bila sam 5 dana u bolnici i sad sam doma u izolaciji 🙄 Ok sam, polako pijem terapiju pa se nadam da cu doci k sebi i da je to sve iza mene...
Moj mali je već neko vrijeme bez noćne pelene i par mjeseci nije se dogodilo da piša u krevet i preksinoc 2x,sinoć 1x. Odmah sam posumnjala da nije možda prehladio mjehur ili nešto jer sad se igraju dosta vani i sjede npr u hladnom pijesku iako mu ja objašnjavam da na nogu sjedne..
On je uvijek pišao kad smo ga nosili na wc u snu, to smo ga na početku odvikavanja nosili svaki dan oko ponoći kad bi mi išli spavat i još oko 5 ujutro kad bi se netko od nas zbudio.
Isto mu pokušavam.objasnit da ne pije puno vode prije spavanja..
Kako me nervira kad stisnem nes i ode komentar... uglavno, htjela sam rec mrgud da mi po ovom kaj pises ni ne zvuci tak sramezljiv. I mom ponekad treba da se opusti, pa hoce bit samo pored nas itd. dok se ne nadje. Taj dio ne racunam
Losa, ajde super, drzim fige da se sad stvari vrate u normalu. A jel islo tkivo na analizu? Znam da si pisala da ce se naknadno ustanoviti jeli u pitanju karcinom.
Inace mi od subote bez pelene, sutra je cetvrtak on jos ni jednom nije uopce pokazao volju da sjedne na wc. Pa sto to bas tako dugo traje? Ja sam mislila da problem vise bude u tome da ne stignu...Kao boji se wca i tute (mada ne znam kolko je istina jer smo mu mi sugerirali pitanje). Danas smo cak crtali sretne drekece po skoljci, potpisivali ga itd. Ako nista drugo, bar ga je aktivnost zabavila.
Zarice moj nikad nije htio na tutu vec samo u wc i to bez one daske za djecu 🤷♀️
Jest bio je karcinom... i to dva mikrokarcinoma. Jedan u desnom reznju koji su vidjeli i prije operacije i jos jedan od 2 mm u lijevom koji se vidio tek na PhD analizi. Makli su mi i limfne cvorove i ni jedan nije bio zahvacen. Dobila sam radioaktvni jod radi ablacije preostalog tkiva stitnjace. Srecom pa je kirurg koji me operirao odmah rekao da ce mi maknut oba reznja. Neki kirurzi kod slucaja kao moj maknu samo rezanj gdje vide karcinom i drugi kao ostave. Da su mi drugi rezanj ostavili, za neko vrijeme bi me vjerojatno opet operirali jer bi ovaj mali narastao i ko zna kakvo sranje napravio. Vele doktori na nuklearnoj da su uvjereni da ce sve biti ok uz redovne kontrole, tako da sam ja fzicki super, osim psihicka spoznaja da sam imala karcinom 🙄 Udebljala sam se nekih 5 kg, a nisam skoro nista jela. No u ovakvim situacijama debljina i kako ti izgleda oziljak je najmanje vazno. Ali su mi nevjerojatni ljudi koji kad me pitaju kako sam me pocnu tjesiti da mi se zacas oziljak nece vidjeti 🙈 Bas me briga za oziljak, neka stoji kao uspomena na ratnu pobjedu 😃
Mislim da pisanje nocu nije voljna radnja vec djetetu treba sazreti "put informacija" tijekom spavanja da se mora probuditi ako mu se piski. Ako dijete tvrdo spava ono nije svijesno da se popiski i ne vidim smisla u tome da ga se ostavlja mokrog. Takvo dijete i ako nosis na wc u snu nece se pospiskiti jer spava. Meni je rekla neuropedijatrica da je potpuno normalno da i do pete godine dijete ima nocnu pelenu no najcesce su oko trece spremni da ne trebaju nocne. Iako mi smo je odbacili kad i dnevnu i nismo imali ni jednu nezgodu za sada. Nikad ga nocu nismo nosili na wc niti je trazio da ide nocu na wc. Ide na wc prije spavanja i ujutro cim se probudi veli da mu se piški. Vec mjesecima mu je nocna bila suha i kad se jos nije skinuo iz pelena. Meni se cini zdravije da ima nocnu nego da u mokrom spava… no naravno mozemo drugacije misliti.
Zarice primila sam prosli tjedan jod, bila sam 5 dana u bolnici i sad sam doma u izolaciji 🙄 Ok sam, polako pijem terapiju pa se nadam da cu doci k sebi i da je to sve iza mene…
Losa, za pocetak, obzirom citam s vremena na vrijeme propustila sam cijeli ovaj dio oko tvoje borbe. Drago mi je da psihički dobro podnosis, no obzirom su racionalist (koliko te ovako 'poznajem') to mi je bas i bilo za očekivati od tebe. Odlicno sto si naisla na super doktora i rjesila odjednom sve. Drzim fige da sve ostane dobro!
Sto se tice svjesnosti oko pisanja, moj se spavajući popisao svaki put kad smo ga odnijeli. Nikad ga nisam ostavila mokrog u krevetu naravno. Kako smo imali alarm uvijek bi se nezgoda desila netom prije nego dodjemo ili bi on poceo plakati da je mokar. To je moje iskustvo. Vise bi mi bilo kako da mu ja obucem prije spavanja pelenu (svjesno shvaća) a zna da je ne nosi kroz dan? Valkris, i kod nas kad se nahladi prvo reagira sa zapisavanjem.
Apropo odlaska na otoke, da ne budem krivo shvaćena, ja bi sa svojima na kraj svijeta, moje razmisljanje je kako zive drugi ljudi na tom otoku ili mjestu mogu i ja prezivjeti za odmor. Al to sam ja, ne kazem da je ispravno. Dva dana jahanja je bio savjet u kontekstu da mozda birate neki drugi termin za putovanje (pa makar i nocni) pa stignes na prvi jutarnji trajekt i sl. Čisto da djeca ne pozvizde u autu. Al Sućuraj je odmah prvo mjesto pa je to utoliko bolje.
Ma joj da, taj put je koma. Smislit cemo vec plan akcije :) Losa, koje je to olaksanje kad vidis da mozes vjerovat doktoru... a ljudi se cetso ne znaju stavit u tudju kozu ak nisu vec iskusili na sebi ili bliskima. Pokusaju kao pomoc s tak nekim besmislenim 'tjesenjem'. Mada zbilja ne znam kolko ti iskustvo treba da budes svjestan koliko je oziljak nebitan
mikio, tak je moja frendica na porodu imala zensku koju pozna pa joj je nakon poroda rekla da ce je malo bolje zasit za muza. Ono mislim si kaj trebas poznat nekog da te zasije najbolje sto zna. A iduce kaj mi pada na pamet je kaj mog muza briga kak je to zasiveno, pa nije da mi bleji u rezove dolje.
Mi smo odmah krenuli sa skoljkom, tako su nas zamolili u vrticu jer je i u vrticu skoljka. Al kak je odbijao probali smo sve moguce verzije. On bas veli da ne zeli ic na wc kao veliki deckiA sam se skine i obuce u novo, baci robu u ves, opere ruke. Ono stvarno si mislim da mora bit spreman kolkonje samostalan. Vise mi se cini da bas sad nece kad mi tak hocemo.
Sortiraj odgovore
Najstariji