Nismo išle, za vikend smo bile na Rabu, a danas evo zovem od jutra i zauzeto. A još imaju foru da se moraš "naručiti" ako dolaziš iako su im razdvojeni bolesni i zdravi. Prošli put sam zvala da dođemo da je posluša jer je baš kašljala jako pa mi je rekla da je ne dovodim ako ne moram jer da ćemo čekati sat i pol i da su u čekaonici djeca sa temperaturom 40.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Mrgud, slazem se u potpunosti s tobom. I ovo za ne koristenje dobar/zlocast, takav pristup i mi imamo. On se meni lijepo isprica kad nesto zabrlja, al znam da ni to oni one kuze. Vise uce da je to rijec kojom ce sredit stvari, al empatija se generelano razvija tek za par godina tak da mi je jasno di smo i s tim.
Kaj se tice tva imamo isti pristup od kad se rodio, tv doziranog i primjerenog sadrzaja je ok, ekrani mobitela nisu. Zbilja nas niti ne trazi da gleda. Osim povremeno prije vrtica juhuhu i obavezno kad peremo zube psici u ophodnji. Nekad eventualno mi gledamo nesto pa se i on ukljucuje, al u tom slucaju gasimo ako sadrzaj nije primjeren.
Nisam spomenula, neki dan smo lovili vatrgosace na cesti jer je malom bilo zanimljivo i na kraju di su oni isli - spasit macu sa stabla Koji je to sou bio za malog, nismo mogli vjerovat :)
Vidim da ste mi preporucili mobilene kucice, a mi taman bukirali tjedan dana u predsezoni. Pa da i to probamo. Bas se veselimo. Krevetice nismo nikad nosili sa sobom jer jednostavno ne znam di bi nam stalo,a i nekak nam se neda s hrpom stvari ic, mada kolko god probamo reducirat bude hrpa na kraju. Al ovdje ce nam osigurat krevetic, inace bi morao spavati s nama ili bi smislili nešto u hodu...
Kaj se tice e bookova, literatura, citanja o dogoju itd ja fakat ne vidim tu nista lose (kao da uvijek bude komentara kaj se smarate s tim) :) Isto kao sto je ok da nekog to ne zanima i bitna mu je samo njegova intuicija.
Nitko ne kaze da sve iz knjiga pali na svako dijete, pogotovo onaj ko ih zbilja i cita :) Niti je ideja da dodjes do carobne formule koja ce upaliti kod tebe kad ti zatreba.
Ja puno citam o djeci i odgoju jer zbilja volim tu temu i uvijek jesam. I da - više puta sam baš dobila dobre hintove iz literatura o tome sto me ceka i ideje kako se postaviti i bas mi je to super.
Poznam majku sestero djece koja i dalje sa sestim djetetom se zanima za literaturu o tome tako da mikio, ja cu npr citati uvijek bez obzira koliko kontakata s djecom imala ili ne.
E a kaj se Bookova tice ja nemam niš protiv, osobno imam najviše protiv novopečenih Instagram mama koje su s rođenjem djeteta postale najpametnije na svijetu i promocijom djeteta i svih popratnih sadržaja jako dobro zarađuju. Zato nemam lajkanu niti jednu 🤣.
Meni osobno ona radionica/edukacija kaj smo sve bile na porodiljnom je bila baš super. Knjiga o odgoju/razvoju sam pročitala par a ostalo se vodim intuicijom. Trenutno stvarno nemam ni vremena citat. Kad me nešto određeno muči guglam 🙈 recimo ful me mučio taj razvoj govora pa sam puno to istraživala.
Ja volim čitati pa čitam i ebookove. Ako 10posto usvojim novog zašto da ne, svakako koristim nešto u odgoju. Samo naravno da su djeca različita i da na neko dijete pale sve metode, a na neke niti jedna.
Mene umaraju one mameće grupe na fejsu, što ga iskompliciraju sa svime to nema nigdje 🙈🙈
E cure, što sad oblačite klincima za vrtić? Znači danas je valjda 24stupnja, glava mi kuha. A ujutro je bilo 12.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
Losa ajme zar opet. 😪 Jadnicak mali.
Ja ne mogu vjerovat ali mi smo od kraja 2mj u vrticu bez prekida. Ovo mi je bas cudno i super🤭😂
Ona je dosta cesto kasljala i imala temp, cudi me kako to npr nikad nije bio bronhitis🤔 a maleni ga je imao u 12mj i od tad nije kasljao🤞
Btw ja sam skuzila da on preko dana(dok ne spava) dise na usta i to se cuje🤔 ne znam dal je to nesto zabrinjavajuce..
.
Sto se tice e bookova ja ih citam, i bas dosta toga naucim il osvjestim neke situacije i drugi put ih drugacije sagledam i postupim.
.
Mamece grupe mi takodjer idu na zivce, zato nisam ni u jednoj. Osim recenzije od mama i trudnica, al to rijetko citam.
.
Mobilne kucice su super ali preskupe.
.
Vracam se na posao za 3mj😭
Simbalija i u zg ti je isto… ja ju kad ujutro idemo van oko 9,pola 10 obucem u bodi,trenirku i gore ili prsluk ili laksa jakna i onda swmo skidam slojeve ovisno o vremenu. Jer sunce sad kad se pojavi bas pece, uopce nema prijelaza nekog.
Losa joj… brz oporavak!
N je nocas pocela kasljat jako, al bas hroptat ,prepala sam se da nije laringitis jer jako ruzno zvuci al sam onda citala da od njega nemoze doc do daha… a ona nikad ne kasljuca, uvijek ono bas jako hroplje i kad se zahlikne il nesto ovak usput. A temp je imala samo proslu noc, od jucer u podne nije, nos je jos koma al sad se taj kasalj javio. Ja to nis neznam prepoznat pa nemam pojma dal da ju vodim pedijatrici ili ne. 😧
Da je meni tak nebi isla nikam,al opet neznam dal dijete takvo treba ipak voditi da ju poslusa…
Ne znam ni ja prepoznat, a E je skoro svaki mj kasljala😒 a misica... Mozda je u parkicu pokupila?
Bolje otici pa si na miru.
O joj Losa, nadam se da će brzo proći. Meni je jučer G bila ok i danas joj se još malo čuje nos. Tako da je neću voditi pedijatru jer može samo nešto gore pobrati, a i rekla bi mi zašto je vodim ako ne kašlje i nema više temperaturu.
Kupila sam po preporuci sirup Bio strath, rekle su mi kolegice da su to dobile kad su im malci baš bili bez imuniteta. To je i za djecu i za odrasle pa ćemo skupa piti. Jedino mi je ljekarnik rekao da je odvratno, pa sam se prepala da neće htjeti gutnuti, ali nije tako strašno, ima neki neobičan okus, ali može se popiti.
Našla sam napokon bodiće kratkih rukava broj 104😐 sad vidim da su opet i u hm-u na stanju. Ko da tražim magičnog jednoroga. Tako da je do sad jadna bila u bodiju dugih rukava i preko majica pa i jakna ujutro. A sad razmišljam da mi za vrtić treba pidžama kratkih rukava 🤔
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Damnarex😊 ajme zar već prošao porodiljni?? Imaš godišnjeg ili ćeš se morati ljeti vratiti na posao?
Za disanje za usta ne znam, možda ih samo drži otvorenim? A nos mu nije zaštopan? Prirodno je disati na nos, ali možda ga bole zubići ili nešto pa mu je ovako lakše. Baš sad razmišljam da je G možda zaštopan nos zbog zuba, izlaze joj sve petice.. Ruke su joj 90% vremena u ustima.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Damnarexx, covjece, tak se brzo vracas, kud prije. Jel ti zao? Nas malac takodjer cesto tako dise, no puno je jace izrazeno kad je bolestan. No on i po noci zna imate tjednima faze cudnog disanja. Rekli su nam da je vrlo vjerojatno zbog povecanih mandula, mozda i trece mandule, al nikak da napravimo ORL. Losa, uh, nekak sam mislila da smo do zime mirni. Kaj je ovaj jedan tjedan losijeg vremena uspio sve klince razbolit... Moj mali nesto kasljucao u snu jucer, ali cini se zdrav za sad.
Da kaj se tice instagram mama, pratila sam jednu zenu zbog kuhanja na instacu i nedavno je rodila, i onda je valjda drugi dan nakon poroda nadugacko i nasiroko objasnjavala o postpartumu i kako se nositi s time, zanimljivo.
Sortiraj odgovore
Najstariji