ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    28. Veljača 2021. 22:10

Ajme Angelly pa čestitam!!! Što se tiče kreveta, kci je imala onaj Noćna (cutiecloud) kinderbet i sa nekih godinu i pol smo joj maknuli prednju rešetku pa je kao ful niski krevet. Inace tolko nemirno spava da smo je znali pronaći na pola sobe da spava🤣🤣🤣 I onda doživjeli prosvjetljenje,stavili joj jastuk i kao da je onda skuzila di se spava 🤦‍♀️ Ispraksirala se na tom niskom krevetu i sa 2g i 3 mj presla na pravi krevet (ikea kura)
    Neki dan sam i ja radila test,kasnila mi 3 dana🤦‍♀️ Niiiiikad mi ne kasni i teoretski nije bilo šanse al eto🙈🙈 fras me ulovio od pomisli i LoSa prvo sam pomislila majko sveta šta ću rec na poslu🤦‍♀️(u konačnici sve je to nebitno al eto zenski tok misli🤦‍♀️)
    Zarice, da, stopalo se "formira" s oko 4 godine,ali postoje djeca koja imaju "slaba" stopala, zglobove pa im se kao mom preporuca čvrsta cipela i za po doma, mi smo išli po one ortopedske, u uputstvu je pisalo da ih po kuci stalno nosi, mi nismo,cicibanke mu je bilo lakše nositi.
    Ni meni te bajka nisu napete🤷‍♀️
    Fala Petra, grizli😊

Omerta
    28. Veljača 2021. 22:12

Macutica

Pozdrav cure,
    mi smo ovaj tjedan na prilagodbi u vrticu i za sada je sve ok, jucer je malo imala reakcije i trazila utjehu kod tete, ali sve je to normalno, vidjet cemo dalje.. Jos nije rucala i spavala u vrticu i vjerujem da nas to ceka iduci tjedan.
    Bili smo na sistematskom i cijepljenju, ima 72,5cm i 9kg, sve ok, ali nas pedijatrica zeli preventivno poslati na dodatne pretrage jer je sitnija (iako prati svoju krivulju i napreduje normalno), ona zeli otkloniti svaku sumnju bilo kakvog zastoja u rastu i razvoju. Malo sam sad scimana, pa me zanima da li je netko od vasih beba koje su ranije ili rođene sitnije isle na takve pretrage, navodno je za pocetak krvna pretraga, pa se prema tom nalazu postupa dalje..
    Pitala me za hranu i probavu, ali kod nje je stvarno uredno sve, em dobro i raznoliko jede, em stolice uredne svaki dan, ne djeluje mi naduto niti se muci sa 💩

Ej.. mi smo sad u petak isto bili na onom pregledu i cijepljenju sa godinu dana.. moja ti ima 7640g i 70cm. Isto sitnija, ali i mi smo pa valjda ni nema na koga bit.. plus sto je ful u pokretu, hoda.. pa se nije ni imala kad razbucati, kao sto je npr.starija imala fazu jer je malo "kasnila". Inace, rodjena dan poslje termina sa 3090 i 48. Mislim da ok napreduje, a ped nas nije nigdje slala.. malo u zadnje vrijeme brljavi sa jelom, ali mislim da je to isto faza jer sad vec radije jede komadice nego kasice.. jedino me malo brije to pljuvanje.. mozda provjerit hemoglobin, zeljezo iz prstica..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    28. Veljača 2021. 22:49

miki0

Petra sretan 1.ročkas nasim curkama!!! 🥳🥳🥳🤗🤗🤗
    Lijepo se provedite danas! Jedva cekamo fotke!
    .
    Mm je jutros zvao hitnu zbog mene. Kad sam se ustala i otisla u kupaonu mi je pozlilo, jako mi se zavrtilo, bijelo pred ocima, hladni znoj , povracalo mi se al nisam mogla povratit, pa su mi krenule trnut ruke i noge do toga da noge nisam osjecala, a ruke i sake su mi se zgrcile i stvrdnule i pobijelile da ih nisam mogla pomaknut i krenulo me u prsima stezat. Bas smo se prepali. Proslo je za 10ak minuta. Nocas N nije nikako spavala, nacicavala se…Rekli su da mi je tlak pao jako vjerojatno od iscrpljenosti i pada imuniteta plus mengu sam dobila i imam izljeve pa se sve poklopilo. I herpes mi je popucao skroz. Ugl trebam radit na imunitetu i odmorit kolko mogu. Lako za rec…

Uzas!! Ko da sebe citiram.. desilo mi se gotovo isto na ljeto.. meni kao da je zraka falilo, pa pocelo trnut sve, oko ustiju, u prsima,  sake se grcile, zeludac isto . zvali hitnu, ali isto tako dok smo pricali i pojela dve banane proslo.. puls mi je bio u nebesima, srce preskakalo.. bas koma osjecaj. Par mjeseci me mucili ti neki simptomi, bila na raznim pretragama.. kalij mi je bio ispod donje granice.. onda neko vrijeme mir i sad opet nesto zeza.. srce kao zatreperi, neko bockanje u desnoj ruci i osjecaj kao da nisam u svom tijelu.. morat cu izgleda opet krvnu sliku prekontrolirati i kontrola kod kardiologa.. Tad na ljeto kad sam bila nosila i holter.. otkrila da imam i mali mitralni prolaps, ali navodno nista zivotno ugrozavajuce. 

Lunica
    01. Ožujak 2021. 00:05

Netko je pitao za spol..decko je opet...kod nas idu redom..dva decka pa dvije cure i sad opet dva decka..i dooostaaa bi biloo😂😂vec sam rasklimana😂 sretmo novim trudnicama..neka bude skolski...
    jel koja od vas imala epiduralnu na porodu..ja sad razmisljam pitati al nisam ni sama pametna...🤔

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Grizli
    01. Ožujak 2021. 07:17

DeeDee ahahah tako i moja ide ko da pokoru ima pa na koljenim krizni put radi. Al sam skuzila da joj je to jer nije sigurna kako se dignut na noge bez oslonca. Jer ako krene od namjestaja ili mene hoda normalno, ako hoce krenut od sredine sobe prvo tako do zida pa se digne.
    Mislim da mi danas idemo kupiti prve cipelice 😍 zadnjih dana već opasno hoda pp stanu i trazi vec i vani da ju pustim pa moramo u nabavku. 
    Lunica ja sam imala epiduralnu i meni je bila nakon 12 sati muke preporod i spas. Jest da si ograničena u kretanju ali bez mislim da ne bi uspjela. Sretno

DeeDee
    01. Ožujak 2021. 07:51

Grizli

DeeDee ahahah tako i moja ide ko da pokoru ima pa na koljenim krizni put radi. Al sam skuzila da joj je to jer nije sigurna kako se dignut na noge bez oslonca. Jer ako krene od namjestaja ili mene hoda normalno, ako hoce krenut od sredine sobe prvo tako do zida pa se digne.
    Mislim da mi danas idemo kupiti prve cipelice 😍 zadnjih dana već opasno hoda pp stanu i trazi vec i vani da ju pustim pa moramo u nabavku.
    Lunica ja sam imala epiduralnu i meni je bila nakon 12 sati muke preporod i spas. Jest da si ograničena u kretanju ali bez mislim da ne bi uspjela. Sretno

Točno tako da 🤦😂😂
    I ja sam zaključila da je to iz tog razloga. Ma pomalo pa će, samo mi žao koljena, mene boli dok vidim kako "trči" po njima 😬😁

[/url

Angelly
    01. Ožujak 2021. 08:07

Ja sam uzela epi i super je na Merkuru jer ne moras niti nakon sto ju primis lezat...ja sam do pred kraj hopsala po lopti 🤣
    Hvala cure za preporuku za krevetice, mozda uzmem iz ikee kindu za prvu ruku jer mi ne dolazi u obzir ovu kindu u drugu sobu jer je teska 100tona (a dvije bebe u nasoj sobi mi se cini ko nocna mora )😂 jedino gledam ima ikea i neku kindu di se jedna stranica moze maknut...mozda je to mrvu dugorocnije 🤔

Omerta
    01. Ožujak 2021. 09:54

miki0

Omerta jeai i ti imala koronu il nevezano za to imas te tegobe?

Koliko znam nisam.. Imala sam neku prehladu poslje na ljeto, al to smo sve tri moguce od prejake klime pobrale.. Ovaj moj svaki put nafrljio.
    A isla bi mozda iz znatizelje bar antitijela bprovjerit. 

Omerta
    01. Ožujak 2021. 09:55

miki0

Koje sve namaze mazete bebama na kruh osim abc i pekmeza?
    I dal ste im davali tipa tvrdi sir? Mi jucer pizzi radili pa smo njoj bez sira s povrcem samo al nije htjela jest.

Možes hummus ili avokado. 

• Zarica
    01. Ožujak 2021. 09:59

E Losa, bas te mislila pitat kak ste. Jel ide na bolje? Jel ljecite jos kako osim lupocet?
    Mom malom je bas koma. Vec dvije noci se budi non stop u placu jer ne moze normalno disat. Dala sam mu da pije sljezov korijen i sad je krenuo i iskasljavat. Jel moze to bit znak da se pokrece nesto prema boljem? Isto je imao tako neku temperaturu u par navrata, al zasad ne dajemo lupocet. Fizioloskom cistimo, pijemo sljezov korijen i kapamo ga u nos, koristimo sterimar (ili nesto slicnog naziva) preko noci, spava na povisenom, secemo vani....nez kaj da vise od tog napravim. Zvat cu i pedi danas. Inace je preko dana dobre volje, al sto sve iz nosa izadje......a bas sam bila neki dan pisala kak nije nikad bolestan bio, eto mi sad  Kod moje sestre je puzao po hladnim plocicama i nakon tog je sve krenulo.
    Lavice, moj isto ima mekana stopala i opecenito je sav mekan. Fizio do sad nije nista komenmtirala za obucu osim sto mi je rekla da su pelice super. Budem pitala drugi put da vidim koje je njeno misljenje.
    DeeDee, ja sam uzela te mickey slapice. One koje samo imaju obris mickeya s usima. Meni su prefora:) Jedino kaj usi nisu skroz prisivene i onda s vremenom se presavinu i ostanu tako.
    Omerta, i meni to proslo kroz glavu...jesi preboljela koronu? Nisam sigurna, al cini mi se da ako se u drzavnoj bolnici narucite da holter nosite 3 dana. Moj rodjak je morao nositi pa je tako bilo u drzavnoj, dok je privatno trajalo 24 sata. Samo mislim da se ceka par mjeseci preko drzavnog. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.