ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Red Fox
    29. Siječanj 2021. 17:15

Lavica zvala se ko Angelly, mene bas stegne kad vidim to ime ili cujem. Ne znam nikoga ko se tako zove pa mi je lakse.
    Annika izdrzi, nadam se da ce proci ta faza. Moj nocas nikak nije htio zaspati, ni necakinja isto, kaze sestra da je pun mjesec. Mozda je zato 🤷🏼‍♀️
    Grizli vidis kak je na kraju dan super zavrsio 😊

Lorena94
    29. Siječanj 2021. 17:30

Ej cure, neke uspjela povezati sa imenima ovdje na forumu i fbu, morat ću si baš i Instagram napraviti... T danas bojkotira jelo, navlači samo bocu gdje mu j čaj.. poludit ću! Da ja bar imam vremena za čitanje, imam preko jednog zida 6 polica od zida do zida pune su knjiga koje sam pročitala, kod T u sobi imam jedno 10ak koje čekaju red. 

• Zarica
    29. Siječanj 2021. 17:48

Annika, bas koma. Jel se mjenjas s muzem ili kako to ishendlate?
    Lavice, jel valja danski odgoj? Procitala sam vase kompetentno dijete pa mi se ovo cinilo da ce bit kopija, al razmisljam si uzet... Ma meni nekak i djeluje otprije da su nasi malci i Vita slicni
    Grizli, eto, dan ti je zavrsio uzlazno :)
    Petra, ja sam bas osjetljiva na te teme. Naljuti me za sek  Bolje da si ih se rijesila. Kak planiras sad? Jel trazis novi posao il bi radje ostala 3 god? Il na pola radnog vremena? 

Lavica27
    29. Siječanj 2021. 18:35

Aha krivo sam skuzila Red. Razumijem te apsolutno...😐
    Zarice pa zapravo pristupila sam knjizi podcjenjivacki, ali onako elegantno mi je otvorila oči gdje kiksam (i gdje su možda moji samnom kiksali🙈)Realno, nisu mi otkrili toplu vodu ali način gledanja jesu. 
    Mi smo pomalo tim🤣 Eto bas vezano uz to sam zapamtila jednu teoriju. Forsirati ćemo dijete da sto prije nauci citati (hodati,pričati,pokazivati you name it) i oni će svakako prije nekog drugog djeteta usvojiti ali za koji mjesec/godinu će oni svi biti na istom nivou čitanja  samo će to "forsirano"dijete biti pod stresom jer mu se ukazuje da sve mora prije drugih usvojiti inace nije uspješno.
    .
    Mikio i Lorena... hm ne znam kako da ovo napisem a da ne zvuči krivo, al vjerujem da nećete shvatiti krivo. I ja sam radila uz dijete. Odlazila u zg u pola 7 dok bi spavala, dolazila u 5,pola 6 doma. Zurila se prošetati, provozat w djetetom, okupat ju, procitat pricu,pospremot u krevet,skuhati rucak za drugi dan, otići otrčati 5km 3x tjedno,podružnica se s frendicama na cugi,procitat knjigu... kak si napraviš tak ti bude... imamo bolje polovice,ukljucit ih aktivno. Nek cendraju sto puta al mentalno zdravlje odrzavaj ko i higijenu.

Lavica27
    29. Siječanj 2021. 18:36

*podruzit
    P.s. petra nikako da komentiram tvog necovjecnog šefa, fuj. Uvijek se pitam kako takvi legnu sami sa sobom zadovoljni na kraju dana?

PetraB
    29. Siječanj 2021. 19:46

Ma joj cure, to vam je covjek koji ne misli ni na koga osim sebe, cak ni na firmu tak da 🤮 al gle... Ja u tome vidim samo pozitivno, ovo mi je bas poticaj da se pokrenem i trazim nesto drugo. Zarice, sad cu zvucati vjerojatno hladno no nema sanse da tri godine budem doma (tj jos dvije). Mozda da sam izmedju J i cura imala period u kijem sam radila bi i razmisljala o tome ali ja sam doma vec skoro 4 godine i stvarno mi je dosta. Nisam jednostavno tip za biti doma s djecom 🤷🏻‍♀️. Ovo sto je Lavica napisala o mentalnom zdravlju se u potpunosti slazem, a za mene to znaci odlazak na posao. Mislim i inace se slazem sa ovime sto je napisala. Morate se odmaknuti od djece, sorry, stvarno mozda zvucim hladno no ukoliko ste s ovakvim nacinom zivota nezadovoljne (jedno je ljubav prema djeci a drugo je psihicka iscrpljenost) morate promijeniti ono sto mozete. Ja sam davno oguglala na gundjanje mm kad mu kazem da nesto napravi. Gundjaj koliko zelis. Ne volim naravno ako nesto "krivo" napravi pa se promijeni ritam klincima al naucila sam to pustiti s vremenom. Jbg... Al morate imati vrijeme za sebe, kako god. Da samo znate koliko cure znaju cendrat a ja iz kuhinje vicem, pjevam, plesem a one se raskeljile po onom tabureu koji im je prepreka da ne mogu u kuhinju... A znate zakaj? Jer kad pojedu i odu spat ne zelim nista radit nego lec na kauc npr, popit kavu, spavat, bilo kaj... A ne da cekam taj trenutak da se uhvatim posla... Mislim nekad je i tak naravno al kad osjetim da mi treba odmor pustim ih i da cendraju. Sad polako vracamo ritam spavanja navecer do 9, pola 10 najkasnije... Pogledala sam seriju navecer nakon mjesec dana kaosa. Evo ih i sad cendraju al jbg, idem usisat sad, spremit sudje u sudjericu jer kad im dam flasu i spremim za krevet ne zelim razmisljat o tome sto jos trebam napravit. Slusajte Lavicu, pametno zbori 🤣
    Mislim, samo da dam primjer od neki dan da nisam ni ja bas tak ustrajna uvijek... Cendraju i cendraju cijeli dan... Idem ih presvuc, utrka koja ce prva do mene, naravno ona koja je sporija u plac... Vristi dijete, raskeljila se po podu, bas ko lignja mikio 🤣... I nis, nju uzmem u krilo i tak presvlacim ovu drugu (malo je reci da sam se preznojila) 🤦🏼‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

annika
    29. Siječanj 2021. 19:51

Lavice probala i polegnutu ljulju i ljujlju običnu kojs nam stoji na stalku, i ništa. 
    Zarice nikako, on kad je kući uzme ga jednom u npr 5 dana i tu noć pogotovo prevrišti, ujutro dotetura s njim i preda mi ga. On stvarno jako puno radi i slobodnog vremena nema ništa ( privatnik jbg) ali primjetila sam odavno da on i inače mora odspqvati više nego ja inace je neuracunljiv. On ce odspavati 8 sati i jos bar dva puta po danu zadrijemati na kaucu kao dedica

[iimg]

annika
    29. Siječanj 2021. 19:54

A moj visi isto po meni dok ja kuham, sad ga ubacim cesto u ljulju, a sto kaze lavica, nek cendra, sto cu mu ja. I brat i sestra mu moraju jesti

[iimg]

• Zarica
    29. Siječanj 2021. 20:45

Ja trenutno mogu skuhat rucak i pospremit dok je budan, bez obzira na dernjave, navlacenja itd. al nemam potrebu jer on odspava i po 2 do 3 sata u svom dnevnom spavancu. Al kuzim te mikio skroz jer jos do prije koji mjesec sam pisala kako nista ne mogu uz njega i da navecer ostavim sve u kaosu jer nemam energije ni cistit vise. Mislim da nisu svi iskusili imati tako zahtjevno dijete pored kojeg apsolutno ne mozes napraviti nista sto si odredis. I moj zna cvilit i paznju bi i da se igram itd. al iskusila sam onu fazu kad je sve to bilo jos na stotu potenciju i znam da nikoja mama nebi mogla to tako pustiti dok ne odradi sto je potrebno. Bar ne bez da ocajava. Hvala Bogu imam tu srecu da moj malac s vremenom nekak postaje manje zahtjevniji, ali to ne znaci da cu zaboravit ono kak mi je bilo i znam da nekad jednostavno ne ide.
    Petra, ne zvucis hladno. 4 godine je stvarno dosta :) Jos na novi posao kad dodjes, uzbudljivo :) 

• Zarica
    29. Siječanj 2021. 20:47

I da, i mm je zatvoren na callovima po cijele dane i saznanje da je tu 5 metra od mene, a nemre mi uskocit da se pokakam u miru mi je redovno brutalno odmagalo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.