ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorena94
    07. Siječanj 2021. 12:27

Lavica27

Zarice ali priorix je u kalendaru cijepljenja,ne placa se?
    Lorena,onaj s godinu i pol je dobro odgoditi ako dijete ne hoda i nije još ništa propricalo. S godinu još nisam čula da se odgadja.

ZA to sa godinu i pol sam i ja u početku čula. Tko god me pitao jesam ga već cijepila i jel nas dr već naručila mi vele ako nismo da još malo pričekamo. Nama sad pod hitno treba potvrda od dr za vrtić a ne znam hoće nam ju dati bez tog cijepljenja. Gospodin iz vrtića nam je rekao da ako cijepimo dijete od početka ne bi trebalo biti problema za potvrdu, te da oni isto sugeriraju roditeljima da se to cijepljene odgodi na mj-dva-tri. Nama pedica nikad nije ponudila još neko cjepivo osim ovih obveznih, niti za rotu, kozice.. Doduše kod nas se u ovih god dana promijenilo 3 doktorice. :S nisam više pametna, sestra mi se ne javlja na telefon, da nju pitam za savjet. Grizli mamina kolegica je imala spiralu i ostala trudna, na porodu bebica držala u rukici spiralu. Vidjela sam da je i bilo na netu par puta objavljenih članaka. 
    -Ja sam si sinoć pod tušem napipala kvržicu pod pazuhom, zvala svoju dr kaže da pričekam da mi prođe m pa da onda dođem na pregled i uzv dojki...

mrgud_zg
    07. Siječanj 2021. 13:24

Lavice bas sam napisala, nas je cijepila s mmr vax pro, od mercka cini mi se. Nije nam ni ponudila da kupimo priorix. A do sad smo kupovali prevenar. To sam protumacila, a i gugl kaze da nema neke razlike medu cjepivima. Pa cu zivjet  u tom uvjerenju i dalje jer je sad ionak gotovo 🙈

Simbalija
    07. Siječanj 2021. 14:09

Ja sam mjerila bazalnu za trudnoću, prvi mjesec "planiranja" krenula mjeriti i skužila po bazalnoj da mi je ovulacija ni više ni manje nego 27.dan. Drugi mjesec mjerenja 28.dan i tad sam zatrudnila pa više nisam mjerila 🙈 nisam primjetila plodnu sluz, tj. nije bila nešto ljepljiva i školska.
    Sad nemam uopće ni sluzi ni bolove pa moguće da ne ovuliram, a lijena sam mjeriti bazalnu.
    --
    DeeDee bravo za V ♥️

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 may 2025.

• Zarica
    07. Siječanj 2021. 14:15

Lavice, evo bas provjerila u ljekarni. Moze se narucit Priorix uz recept i nadoplatu 308kn. Mi cemo proucit malo pa odlucit.
    Red Fox, tak sam nekak i mislila. Potrebna je disciplina i predanost tomu. Niti ne gledam na to kao na kontracepciju nego planiranje. 

Superirko
    07. Siječanj 2021. 16:11

Pozdrav zene. Cestitke na novim trudnocama. Neka vam prodju bez komplikacija. 
    Mozda ja mogu malko razjasniti ovo oko cjepiva jer sam radila u farmaceutskoj industriji. 
    Svake godine ministarstvo raspisuje natjecaj (tender) za cjepiva i ovisno o tome koji proizvodjac ponudi nizu cjenu ili moze ispostovati trazene kolicine se odabire cjepivo koje ce se koristiti. Nekada su ti tenderi godisnji a nekada trogodisnji (ne znam o cemu to ovisi). 
    Priorix i Mmrvaxpro su ista cjepiva. Ako se ne varam cak koriste 2 od 3 ista soja za cjepivo i ocito je mmr prosao na tenderu. 
    Isplati se uzeti rotu i ovo za kozice buduci da nisu u kalendaru ali ova koja su po kalendaru uglavnom budu identicna samo ovisi tko je dao bolju ponudu na tenderu. 
    Jedino gdje bih preporucila uzimanje skupljeg cjepiva tj onog koje nije na kalendaru je kod cjepljenja za hpv jer jedan proizvodjac ima cjepivo koje stiti od 9 vrsta hpv-a a drugi ima za samo 4. Ali to tek za koju godinu. Ako se ne varam klinci se za to cijepe nekad u osnovnoj skoli. Do tada mozda ovo cjepivo koje stiti od 9 tipova hpv-a tada bude na tenderu pa nece biti potrebe nadoplacivati.  
    Sva cjepiva kao i svi lijekovi imaju nuspojave i nitijedno cjepivo ne pruza 100% zastitu. To svaki proizvodjac ima navedeno j uputi o lijeku. 
    Ako vas dodatno zanimaju nuspojave uvijek mozete pogledati na stranicama Halmeda (hrvatske agencije za lijekove). Samo u trazilicu upisete ime lijeka i otvorite ili Uputu o lijeku ili Sazetak opisa svojstava lijeka. To je najsigurniji izvor informacija. Trazenje ovakvih informacija po forumima zna biti zbunjujuce, puno dezinformacija. Ako ce vas kaj zanimati samo javite pa mogu ja “procackati” po halmedovoj stranici i javiti vam. 
    Eto, malko sam oduzila ali nadam se da ce vam biti od pomoci. 

• Zarica
    07. Siječanj 2021. 16:49

Thanks Superirko :) 

Damnarexx 🌺
    07. Siječanj 2021. 17:04

Hej Julie hvala ti!💞
    RedFox pocetak 8mj🙈 narodno veselje haha

.
    Sto se tice cijepiva nas uopce nije narucila..ocito moram sama zvati. 
    .
    Deesb da, morat cu ic odradit koji mjesec..bit ce sve ok, samo da meni ne krenu mucnine.
    Valkris tnx😘 ova naknada je prestrasna, 800kn.. fkt nisu normalni.

Lavica27
    07. Siječanj 2021. 19:24

Hvala Superirko!
    Damnarexx mislim da moraš imati barem 2-3 isplatne liste da možeš svoju prosječnu plaću dobivati...
    Mi došli s kontrole na Rebru i vise nemoramo ici🎉🎉 Kaze da se uredno razvija,motoricki je super, socijalan i to je to. I uredan uzv mozga. Još otkacimo fizijatra🙏
    I buncek moj, 10.5kg i 76 cm🤣
    Eto valkris navodno potres pred cca 1h mi opet ništa osjetili. Mislim hvala Bogu!
    Mi smo primili Hexacima,Synoflorix i Rotu kupili.

DeeDee
    07. Siječanj 2021. 19:42

A išla i ja po knjižicu, šta ću 😅🤣
    Isto hexacima i synoflorix
    .
    Lavice super da više ne morate 🎉🎉

[/url

Valkris
    07. Siječanj 2021. 19:43

Damnarexx da, uzas.. Ja sam iskoristila godisnji sta sam imala i odradila mjesec dana, nesto bila na bolovanju (tjedan dana mucnina i to u 9 tt mislim) , uglavnom trebaju ti bar 2 platne liste. Zaboravila sam na to. Nisam direkt s porodiljnog isla na komplikacije da.
    Lavica, fala bogu ovaj niti mi nismo osjetili.. Mislim da ove ispod 4 ne osjetimo, a ako i osjetimo ne kuzim ga jer ovaj mali zdjele izvlaci i nabija njima i trcim za njim i tako hehhe
    Bome je N buncek 💖💖💖 super da je sve u redu 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.