ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    08. Studeni 2020. 14:11

A mislim da je ipak razlika ako su na AD-u ili majčinom mlijeku. Ja bih rekla da je ovo dojenje trenutno u ovoj dobi više za imunitet nego što se najede od toga. Takodjer ovisi kako dijete napreduje. Ako slabije dobija na težini, ja bih definitivno uvela medjuobrok.
    M slabo jede vec dva tjedna. Jucer i danas nista- ni komade ni kašice, ni slano ni slatko. I ne spava pa sigurno ga zubi muce, jel. I muz mu da neke lino keksiće za bebe danas- jeo je brzinom svjetlosti i plakao da bi jos. Nećeš razbojniče. 
    A spavao je noćas po 30-40 minuta pa onda deranje, plac, uspavljivanje unedogled...i to vec dosta dugo tako. Upalio mi se neki zivac u desnom ramenu- to kako njega drzim na ramenu nocu, i bol ne prestaje. Nek je kuknjava ali ja se istresti moram. 

[iimg]

annika
    08. Studeni 2020. 14:16

E znam da ste pricale za zaatitu namjestaja, ja narucila neku gumenu traku za rubove s budicool, pise da ne ostecuje namjestaj 

[iimg]

DeeDee
    08. Studeni 2020. 14:18

Istina anikka, nisam razmišljala o toj razlici. Ona svaku drugu večer dobije izdojeno i tu noć se uglavnom probudi i traži bocu.
    Nadam se da će probiti zubići i prestati muke čim prije 🤞
    Nek ti muž umasira deep relief, on je na bazi ibuprofena. Možda ti otpusti živac uz masažu, meni pomogne ful

[/url

PetraB
    08. Studeni 2020. 14:22

Ma annika naravno da ukoliko dijete ne klopa bas najbolje ili slabije napreduje treba pojacati krute obroke, no i tada treba paziti sto se daje kao neki medjuobrok. Ovaj moj medjuobrok, tj sto ja svojima smatram medjuobrok definitivno nebi bilo dostatno djetetu koje slabo jede opcenito i slabije napreduje. A za dojenje ne znam kaj bi rekla. Znam puno cura kojima su klinci fakat puuunoo cicali u ovoj dobi i dobivali dosta na kilazi. Mislim da to ovisi isto kao i sve, od klinca do klinca. Treba pratiti potrebe djeteta a ne knjige, to je ono sto sam ja htjela reci jer je DeeDee napisala da V dosta pojede krutoga, a tak su i moje pa sam se osvrnula na to 😊... Moje pojedu ove prve kasice (vocno/zitna ili povrtno/zitna) oko 200 gr svaka i nemaju potrebe za obrokom prije sljedece flase... Jedino im tako mogu zeznuti unos mlijecnog onda, sto je nama ionako na knap. 🙄

url=https://lilypie.com][/url

Angelly
    08. Studeni 2020. 15:08

Zarica

Joj mi isto nismo zakljucavali nikad u kuci kod mojih roditeljaMeni je takodjer bolje bit sam na svome u kuci, nego u zgradi sa jos xy ljudi. Al ne svidja mi se bas ideja s bakicama i dedekima jer na zalost se dogodi da nemaju za pricuvu i zgrada lagano propada. Tako se npr dogodilo u neboderu kod mog svekra i svekrve.
    Angelly, bas mi je drago da vam se svidja. Jesi skuzila kaj kaze u onoj pjesmici kod krave? Mi pjevamo 'hej lidu lidu, macka je na zidu'. Nikak ne kuzim sta je taj lidu lidu
    .
    Moj mali se isto ne pusta. Dize se polagano i to je to za sad.

Joj nemremo ni mi skuzit sto pjeva...jedino mi ta pjesmica uooooopce nema smisla 🤣🤣 ove druge imaju glavu i rep

Lavica27
    08. Studeni 2020. 15:15

Vidim da se pokrenula rasprava  pa evo objašnjenja. 
    N jede oko 9 ujutro žitno vocnu kasicu,
     oko 12h 120 boca, više ne želi dojiti. 
    15h meso/povrće, 
    18h vecera i 
    20.30h 120 ml boca. 
    U noci pojede 90ml (kad se probudi između 1 i 3 ujutro) i
     oko 6 ujutro 90 ml popije. 
    To je cca 420ml AD-a. On meni dosta dobiva na težini pa sam razmišljala da mu u podne dam umjesto AD-a nesto tipa jogurt,sir,voćka  a u noci podebljam AD pa izbacimo možda budjenje...iako znam znam, bude se i iz navike.

• Zarica
    08. Studeni 2020. 16:22

Mi isto nemamo jos medjuobroke, ali nema ni potrebe. Dojimo ujutro, pa izmedju svakog obroka i navecer za spavanje. Dobije nesto dodatno isto ako smo u gradu ili tak neka situacija. Al nama je cist dobro sad ovako, skuzila sam da se opet poceo bucat🙈
    Za jaje, ja ne gledam jel cijelo pojeo. Ak su neki popeci ili tako nesto, racunam da je pojeo jaje. Al pojedemo isto nekad tjesteninu ili nesto drugo s jajima pa bude nekad i vise nego samo jedan dan. 
    Mi isto vec pijemo km. Ne gledam nista osim da je punomasno. Obicno je dukat prvi u redu Sad smo rijesilo mlijecne proizvode i prelazimo na orase😋

• Zarica
    08. Studeni 2020. 16:23

Kad vidim da je fp igracka sumnjivo jeftina ondabude na znj jeziku Brijem da se proda jedino ovima koji ne citaju mala slova. 

DeeDee
    08. Studeni 2020. 16:53

LoSa

Pa naravno da se meduobrok daje po potrebi, svaka od nas najbolje svoju bebu vidi. Uostalom kao i mi, kad jedemo vece glavne obroke ne trebaju nam meduobroci no kad jedemo manje dobro dođuJa mu dajem najcesce poslijepodne neki meduobrok kad i ako mu je 4-5h razmak izmedu dva obroka. Tipa pojede rucak oko pola 1-1 i onda mu dam oko 3 neki jogurt i oko 5-pola 6 ima veceru. Pa oko 7-pola 8 prije spavanja boca.
    Danas lose jede za glavne obroke pa mu ne dajem ni meduobroke. Mislim da se s tim neprestanim davanjem neceg sitnog bebi mogubpokvariti konkretni obroci. A kao i kod nas… ako non stop nesto sitno grickamo nismo gladni za rucak ili veceru.

Ja se ponekad tako glupo osjećam kad dobijem logičan odgovor 🙈😂
    Bas me zanima do kad ću bit tako nesigurna u sve, tj. čim tu više od 3 osobe napiše da nešto radi, a ja ne, odmah sam gotova 🤔😂

[/url

mrgud_zg
    08. Studeni 2020. 17:48

Deedee ja se isto tak osjecam, uzasno sam nesigurna u sve i stalno se preispitujem. Kao sve mislim da radim ok onda krenem nes citat s takvom knedlom u grlu kao ajme jel ja radim nes krivo 😬🙈
    Annika samo se zali 😉 ja kad procitam ovdje da velika vecina beba spava cijelu noc i niti ne jedu po noci stvarno si mislim da s mojim nesto ne valjda 🤦‍♀️🙈 pa onda nije da mi je drago, al utjesno je procitat da ima jos takvih beba 😬😘
    Moj najcesce nakon cice bude prije gladan nego nakon hrane. Osim ujutro, tad moze imat duzu pauzu. 
    Danas je recimo bio skroz neobican dan i nikako nije htio spavat ujutro. Zaspao je tek nesto prije podne kad mu obicno ide dojenje. I spavao je do 2. Tako da je rucao s nama u pol 3, znaci preskocio jedan obrok. Ocito je morao ipak nadoknadit losu noc. Al on i dalje cica minimalno 2 puta kroz noc pa ja ne mislim da mu fali mlijeka..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.