Pozdrav cure!
Upadam sa proljetnih😊
Zanima me ima li koja od vas kisobran kolica Kinderkraft pilot? Ako ima, moze koja rijec kako ste zadovoljni.
Ja imam jos od prve kceri, pisala sam tu curama vec da su prosla brda i doline,avione,neravnu pokockanu italiju, pijesak i kolica su top. Brat ih dobiva kao nova :) Jos za tu lovu👌👍
Hvala ti Lavice😀 takva trazim! Ova sta imamo zauzmu pola gepeka a teska za gurat po pijesku i neravnom.
Lavice potpuno te razumijem… evo tu na moru sam.srela zenu s kojom sam bila u bolnici… rodila je tjedan dana nakon mene nedonosce u 31-om tjednu kao i ja. Njen mali je za kilu veci od mog, puze puno brze i pravilnije (moj se vuce po podu pa ni ne znam jel to puzanje) i nekako izgleda puno jaci i napredniji… Moram priznati da me strecnulo. Nekako sam navikla da je on uvijek slabiji od vrsnjaka, a sad je i od ove bebe mlađe od sebe koja je isto nedonosce. No tijesim se da je pod konstantnom kontrolom doktora pa da bas toliko odstupa bi reagirali. Uvijek dobije nalaz u skladu s korekcijskom dobiuz neka odstupanja pa je isao na vjezbe.
Bas se nekako umorno osjecam tu na odmoru. Ko da cijeli dan kuhan i spremam kasice, perem suđe i hranim ga. Jede 3,× kasicu i 3× Novalac. U apartmanu mi je kuhinja puno manja od moje doma i sve mi je nekako skuceno. Pitam se zbog koga smo uopce tu… muz i ja se mucimo, malac mozda isto. Voda je hladna tako da nikom nije do kupanja. Przit se na plazi ne volim i onda se sve svodi na to da lezimo na plazi u.debeloj hladovini na casmatinu, moj muz sizi da mali stavlja iglice od bora i kamenje u usta i non stop sve dezintificira, a ja samo provjeravam koliko je sati jel mora jesti, jel pokakan, jel zedan i tako u krug. Opcenito nosmo nikad voljeli ljetovati negdje samo radi plaze i mora, no sad i zbog malo i zbog korone bas nemamo izbora. Doma zivimo u kuci s velikim dvoristem s puno hlada te smo komotno mogli uzet onaj veci bazen i doma lezat kraj njega
Ajde nabrojite mi jednu lrednost ljetovanja da mi bude lakse????
😂😂ja umirem😂😂Tako je otprilike i nama, ali nastojimo uzivati:) Ovaj apartman je cak ok, ali idemo jos na tjedan dana u ful mali tako da bit ce jos ludje :)
Mi blendamo palentu i sve. Tipa rizu isto prvo skuham pa zblendam u povrcu...vise mu pase zblendano.
Curke, hvala vam na dobrodoslici. Meni je zapravo zao sto ne pisem cesce. I iskreno nemam neko opravdanje. Ok, ima puno posla. I ostalih briga. Ali i svima vama je tako. Nekima jos i zahtjevnije. Mislim da cu se potruditi ovaj puta biti aktivnija, pogotovo jer ste sve stvarno drage cure.
Mi se na moru kupamo u onim pelenama za kupanje a kad izadje pustim ga malo golog al ubrzo stavim pelenu. S time da je on meni u onom pop up satoru pa ga nitko ne vidi. Smatram da bebe/djeca ne bi trebala biti gola na izvolte. Al isto mi je grozno kad sjede gola. Kao sto je i simbalija rekla. Ima tako puno prljavstine a onda oni sjede goli. Pogotovo po pijesku. To mi je nekako nehigijenski.
Na fejs nisam stavila slike malog. Smatram da djeci nije mjesto na drustvenim mrezama. Al to sam samo ja. Nemam nista protiv toga da drugi stavljaju. Al imam protiv da netko stavi moje dijete. Bas sam neki dan poludila na sogoricu jer je objavila sliku gdje su ona i mali. A zna da smo rekli da ga ne zelimo na fejsu. Mah
Losa pitala si za nick. Ja se zapravo ne zovem ana. Ali imam neobicno ime i ana bi bila kao skracenica. I u mladjim danima (citaj balavica) kad ne bih htjela da netko zna kako s zovem onda bih rekla ana i smatrala da to nije laz jer je kao skracenica. I tako to ostalo. Ah luda glava.
Kupila sam gotovu kasicu od hippa krumpir tikvica. Onako za hitne slucajeve. I bas citam. Pise da se kasica grije. Stvarno se mora zagrijati prije nego se da bebi? Totalno sam neupucena.
I ja ne znam sta se bebanu desava. Nekad je puuuuno bolje spavao. Sad se ful cesto budi.
I da, ni moj jos nema zubica nit ima ista na vidiku. Iako ga ful muci to
Meni je danas totalno neki psihički težak dan, osjećam se kao kad sam tek rodila 🙄
Valjda jer nisam baš spavala, a ona je od jutros 8373 puta jela i pišala i kakala i stalno zijeva i navlači uši i trlja oči pa zaspi na 20 minuta i ispočetka. Presvučem ju, još ne dođemo do dnevne popiški se. Dam joj cicu, jede 5 minuta, počne urlat i neće više nego joj moram raditi bočicu. I tako. Zabava totalna. Čak ni bananu nije htjela bez borbe, pol banane je jela u dva navrata. Sad je pojela 180 AD i igra se🤷 ona kao da nema veze s vašim nabrijancima, leži i jede i spava. Eventualno se vrti u krug sama oko sebe po casmatinu. I zaj. mene, naravno 🤣
Moram priznati da me sve više brine g.o. s vašim iskustvima, najradije ne bi nikamo, a opet bi se makla malo od doma.
Tnx za savjete, zblendat cu pa sam mirna.
[/url
I da. Prijavljujem prvi pad s kreveta prekjucer. Izgleda da sam vec potisnula to. Dojila sam. Zaspali smo oboje i u 4 ujutro mi je pao. Sva sreca da je krevet stvarno nizak. Ja sam pocela vristat. Mm skocio iz kreveta. Kasnije mi kqze kako je mislio da je neka zivotinja usla u kucu po mojoj reakciji. Ne znam kako je mogla uc al dobro. Mislim da se mali vise preplasio moje reakcije nego sta se udario. I srecom da je mm bio kuci jer da je bio na putu mislim da bi najprije zvala njega pa hitnu pa onda jos neku sluzbu. I malac je nekako promukao (od silnog placa i deranja-nevezano za pad. To se brzo smirio. Nego u zadnje vrijeme je bas grintav). I ja muza pitam jel on promukao zato jer je pao hahah samo me pogledao jesam li ja normalna. S razlogom
DeeDee, znaci u mene ti se cili dan svodi na to da je ona potpuno luda jer joj se spava, uspavljivanja traje 45min za 20min sna. Tako da ja isto imam osjecaj da samo jede i uspavljuje se. I cili dan smo u tom krugu spavanja i grintanja i onda kad dođe večer i kad konačno treba ić sluzbeno na spavanje e onda će sve Al neće spavat. Puzi po krevetu, okreće se, smije se, vrišti, priča, znaci to je agonija. Ima dana kad zaspe tek u 11 navecer i to je samo obori jer ne moze vise glavu drzat uspravno.
Moje dijete definitivno ne zeli jest mlijecne kašice i ja sad ne znam sta da radim. Veceras cu joj probat dat svjezi sir i voće. Probala je svjezi sir Al nisam ga kombinirala s voćem. Znaci pokusala sam AD i zitarice i voce,-ide povraćat. Pokusala sam kupovne mlijecne kasice u staklenki-ide povraćat. One instant sta se rade s vodom isto ide povraćat. Al daj joj kupovnu voćnu sa zitaricama isti taj tren, pojede 190g. Wtf 🤷♀️ opce nemam pojma sta da joj dajem navecer, ujutro jede voce i zitarice, očito će to jest i navečer iako mi stvarno nema smisla Al evo ne znam sta joj dat. Čak se bavim mišlju da joj probam dat na kravljem mlijeku skuhano? Malom sam uvela s godinom dana, a sad su oni iz WHO opet promijenili ploču pa kao po novome vise ne postoje tablice dohrane nego se bebi moze davat sve ono sto ukucani konzumiraju inače, pod uvjetom da nema alergičara u obitelji. Ja sam ipak pratila tablicu onako okvirno, ne bas striktno. Sta vi mislite o tome? Kao kazu da se kravlje mlijeko moze koristit kao hrana Al ne kao zamjena za majcino mlijeko.
Losa, starije dijete do 3.godine nije usko u more a zivimo na moru i svaki dan smo na kupanju. Ona obozava, u fredovom kolutu bude inace, a sad kad je bilo hladnije brčkala se u bazenu i bude odusevljena. Svaka čast svima vama koji ste se uputili na ljetovanje vam svog mjesta, jer ja sam doma pa svejedno ima dana kada mi je totalni kaos oko odlaska na plazu i spremanja itd.
Anna, ja sam svatila da je bitno da ne bude hladna. Isto piee u uputama uroniti u toplu vodu. Tak da ja meni u frizider torbi, a kad ga zelim hranit stavim na sunce da se ugrije. Evo sad se grije 10 metara dalje:)
.
Mi isto nismo jos nigdje stavljali slike malog i svima zabranili. Ali meni dodje ponekad da stavim koju S vremenom cemo jos vidjeti kolko smo cvrsti :)
.
Nas malac je prvi put uzivao na moru, a tad je bilo puno hladnije. Sad se i neda bas. Gleda malo u polustrahu i vremenom pocne plakat. Bumo par dana sad samo sjedili u plicaku da mu nogice more dotice pa cemo vidjet hoce li se naviknut
Sunshine, meni mama rekla da je meni davala kravlje mlijeko razvodnjeno od nekih 4 mjeseca i mom mladjem bratu i sestri. Rekla je da smo od toga bas lijepo spavali
Nije za preporucit al eto,ima svakakvih prica :) ja bi mozda i to probala, vec je tvoja beba veca. 8 i pol jelda?
Sortiraj odgovore
Najstariji