ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    03. Ožujak 2020. 17:42

Skoljka za d3 nije bitno kad dajes..samo da je svaki dan otprilike u isto doba. Ja svome dajem ujutro i nema grceve od njih.
    *
    Ne znam sta je al on danas cijeli dan spava..budio se samo jesti, malo pricali i zaspi natrag...tko zna sta me veceras ceka....mal sam i zabrinuta pa ga stalno pipam i osluskujem da ne pokupi prehladu od nas.
    *
    Za drugo mislim da nećemo radit veliku razliku nego da cemo se bacit na posao cim budemo mogli...ove godine punim 31 i nemam sta čekati 🙄🤣

• Stelle123
    03. Ožujak 2020. 17:49

Jesam ja sam izbacila sve mljijecno. Cak ni sad ne jedem puno toga tu i tamo sir, popijem kavu s mlijekom, jedino cokoladu. Bilo je nakon tjedan dana malo bolje, ali nije prestalo. Tek negdje s dva mjeseca je prestalo. Takodjer primjetila sam kad bi kamilicu popila da bi mirniji bio. I da ako ces izbacit mljecne obvezno uvedi sebi kalcij tablete jer mome su se pocele trest nogice nakon nekog vremena pa sam nasla da to moze biti i od toga. A poslije sam procitala da i pedijatri to preporucuju ako se izbaci mlijecno.

url=https://lilypie.com]

mrgud_zg
    03. Ožujak 2020. 18:21

Ja dajem k1d3 i nema grceve. Al dajem tek od punih mjesec dana jer mi na otpusnom pismu nisu nis napisali, patronazna je rekla da ne moramo prvi mjesec a onda mi je pedijatrica rekla da pocnemo. S tim da sam to dobila, pa je ona rekla da potrosim kutiju a onda nastavimo samo d3. Njega povremeno muci probava, vise prije nego sad, pa je tu i tamo malo plakao prije kakanja al nebi rekla da su to grcevi. I nisam davala nikakve kapi
    Moj je u pocetku kakao i do 10 puta dnevno. Sad nekih 5 puta. Desilo se svega nekih 3 puta da se posro do vrata pa je pelena propustila i bodi se cijeli zmazao. I to s razlicitim markama pelena. 
    E da, stalno hocu rec pa zaboravim. Za ciscenje pimpaca. Nama patronazna pokazala, i mi navlacili po malo, a pedijatrica ni pet ni sest potekla divljacki skroz. 😂 kad sam vidla da ga ne boli sad i ja svaki dan navlacim. I bome itekako imq za pocistit. Zacudim se kak se nakupi a cistim svaki dan
    I da, annika ja sam misla da ti imas puno vise godina 😂😂 jednom si napisala kak si medu starijima tu, i kao imas stariju djecu, nisam nikad isla racunat 😂. Mozda je bio kontekst da imas vise “staza kao mama” al meni je to ostalo u glavi 😁. A fakat nisi stara. Ja sam starija 😂. 
    Ja ustvari imam tak malo frendica s djecom da je meni ovaj forum presuper. Mi smo totalno drustvo starih baba bez djece. A sve debelo preko 30. Iskreno sad kad sam rodila mi je zao kqj nisam prije koju godinu, kad vidim koja je to sreca, al jbg nemres vratit vrijeme 🙈

• mom12
    03. Ožujak 2020. 18:38

Godine nemaju veze sa otvaranjem...ja sam se krenila otvarat u 30 tjednu...a tad sam imala 26 godina...a prosle godine sam imala spontani...bas mislin da sam u idealnim godinama...a nikakvih zdravstvenih problema nemam... kad sam imala spontani ostala trudna nakon 3 mjeseca..pa onda sam bila u strahu nenormalnom da se ne ponovi i onda me muz zeznio🙈🙈🙈 i ostala trudna iz prve...kad hoce hoce....i trudnoca urendna niti jedan put da sam povratila cilo lito uzivala putovala...i kad sam se umirila na jesen e tada se pocela otvarat...nema mjerila...niti pravila

• thinkpink1
    03. Ožujak 2020. 18:49

Grizli ja si prkuham vodu i stavim u termosicu, s takvom ju perem kod prematanja pa uopce ne koristim vlazne maramice. Tako bi radila i da ju moram prebrisavat. 
    Lavice identicno s bljuckanjem kao i kod tvog lavića. Mislim da nije reflux, jer svi govore da se kod refluxa ne napreduje dobro na težini i opcenito, a moja dobila tocno 1kg od poroda. Bas me zanima sta ce sutra pedijatar reci za to bljuckanje.
    Losa i ja pijem i dalje prenatale, ali badava, nokti, koza i zanoktice super, al kosa bas pocela padat. Ocito hormonalni dizbalans🤔😬
    Skoljka ako dajes K1D3 kapi, one se daju isključivo samo kod dojene djece od 8.dana života do 12, dok se D1 daju kod ostale djece sa 1mj.starosti. Ove prve su nam stručni suradnici rekli da ih najbolje davat prijepodne s obzirom da se popodne i navecer pojacavaju grcevi, a imali su "prituzbi" da su se pojačali od pocetka davanja, pa je to kao savjet kako ih ublazit. Espumisan ja dajem prije obroka na zlicicu, jer ako bljucne, bljucnut ce i kapi pa onda ko da ih ni nisam dala. Nama su se seper pokazale. Dajem ih ujutro, popodne i predvečer-navrcer cesce kod skoro svakog obroka i fakat ublazi grcice, mala ga roka sve u sesnaest😂😂😂
    Ono sto me iznenadilo od krema je bapanthen baby, odlična mi je za sad od svih tih kremica za guzu. Ne treba ju svaki put nanasat, nije premasna i odlicno hrani kožu.

DeeSB
    03. Ožujak 2020. 19:05

Hej cure...evo da se i ja malo javim 😀
    Kod nas je vise-manje sve ok, iako sam primjetila da nekako imam sve manje mlijeka. Pocela je dosta bljuckati i cini mi se da je to zato sto se naguta zraka dok sisa dok ne navuce mlijeko. Sinoc sam joj na kraju dala AD - napravila joj 100 ml jer je i sisala i sredila je to u minuti, i jos je mogla. Ali eto poslje toga 2 puta fino podrignula i uopce nije bljucala. Kupila sam danas kutiju Hipp-a pa cu joj davati navecer prije spavanja...
    Zao mi je jer nam je sisanje super islo i mislim da je to zato sto zadnje vrijeme nisam jela... 😟 Moram malo pojacati prehranu i caj sam si uzela onaj DMov pa ce valjda nadoci..🤔🤔 

L 💛

annika
    03. Ožujak 2020. 19:11

Mrgud  ja sam mislila bas na godine. Nekako sam mislila da smo losa i ja ovdje najstarije. 
    Molim vas da me ne prozovete groznom ali ja cu vam reci da niste pogrijesili kad ste cekali s djetetom. Ispunili ste se na poslovnom planu, proputovali, uzivali bez obveza. Dijete koliko je radost, toliko je i briga a jednom kad rodite, nema natrag. 

[iimg]

annika
    03. Ožujak 2020. 19:14

Grizli znam da si ti rekla da ti curka ima osjetljivu kozu. S cime je kupas i mazes li s necim? Osim tih pristica i suhog lica, mom je cijela koza suha

[iimg]

DeeDee
    03. Ožujak 2020. 19:23

Ja još ni jednom nisam upotrijebila vlažne jer smo prekratko bile vani ali imam valjda zalihu za cijelo pelenaštvo koliko smo ih dobili 🙈
    Doma je vodom i blazinicima, lice prokuhanom vodom.
    .
    Ja imam 28 i još nisam sigurna ako je prerano 🙈
    Mislim, obožavam je, daleko od toga, znam buljit u nju dok spava i razmišljat kako je savršena ili se rasplakati kad mi se smješka jer ljubav ❤️ ali zivot mi se okrenuo za 180. Em posao, em izlasci, ma sve.. ja imam pcos i ginekolog i endokrinologinja su mi rekli da se ne može točno znati ali da bi mi moglo potrajati dok zatrudnim (ona je čak spomenula period od dvije godine kao procjenu), i mi smo jednostavno prestali paziti, pa kao, valjda ce se jednom "uloviti". I je. Idući mjesec 🙈🙈

[/url

• mom12
    03. Ožujak 2020. 19:37

Ja npr ne smatram da sam zakinuta...ja sam u trudnoci 6 ispita polozila...imam jos jedan i diplomski...izlasci pa ima tatu ako zelim ic vani...(vec sam bila proslu subotu😅)nemajka....putovat isto mogu zasto nebi i ona isla sa mnom...a ako zelim sama  ponekad bake servisi neka prorade...uz sve to bas sam jos sretna sto imam malog misica uz sebe.....jedino me muci kako se vratit na posao nakon godinu dana...mislim dugo je jos to al bas me uhvati malo panika...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.