https://postimg.cc/zV7kNgZN
Ovo je super..moj ima sve neke velike pa se nazivcira jer mu ne stanu cijele u usta 🙈
MaRe, da, baš je super, mala ju obožava, a najvažnije, služi svrsi☺️
Ajme DeeDee svaka cast!! Moja vaga pokazuje -0.4 ahahahahah jela slatko il pazila. Kaos.
LoSa mislim da se puno ljudi ne ide "druziti" s djecom u shopping centar nego jednostavno ne stignes a nemas kome ostaviti. Primjerice ja ne zivim.u Zagrebu i ako idem vec nesto u Zagreb, s djetetom.naravno i usput moram nesto uzeti pristat cu s djetetom. Nije da sam isla na druzenje u shopping centar nego puno vecu organizaciju zahtijeva da ostavim doma dijete pa se vozim pola sata nazad. A nije ni muz uvijek samnom. Za skroz malene bebe se apsolutno slazem. S druge strane, npr West gate ima najvecu igraonicu. Zimi ti nekad stvarno ponestane ideja kad si u zatvorenom,a da bi dosao do igraonice moras proci kroz-shopping centar. Ja kuzim d ti pises iz svoje trenutne perspektive al paleta ima puno nijansi.
P.s. navikni se da ce radi svasta dok ne gledas, od lizanja zida, pokupljanja tudjih izgubljenih bombona s poda, jedenja kreme za ruke iz tube,zemlje…popis je beskonačan🙈
U teoriji se slazem 1/1 s tobom.
Ja potpisujem Lavicu, jer ne mozes zivit u staklenom zvonu. Mislim mozes, ali onda to nije neki zivot. U fazi od godine dana sam molila Boga da si ne turne neki veci kamencic usta i da udahne jer bi u stotinki sekunde zgrabila i stavila usta. Ok, mos ne ic ni na plazu, ni u park da to izbjegnes. Al sta ti onda ostane? Doma jos mozes kako tako kontrolirat sto je na dohvatu, ali ne mos se sitit svega sto njima padne napamet. Od jedne poznanice mali je progutao bateriju. Rekli bi neodgovoran roditelj. A on je imao 10 godina. Ko zna sto se njima vrti po glavi. I bez obzira na sve ja sam za to da se poticu razlicitosti i radi na tome kako to dobro ugraditi u dijete, a ne pokusati ga ukalupirati zbog neke drustvene osude ili nama neprimjerenog ponasanja. Mi nismo imali probema s tantrumima, ali jesmo s ovom hipersenzibilnoscu gdje jednostavno ima potrebu da sve dotakne.
url=https://lilypie.com]
Mame, kako sad spavaju vaše bebe? Bok? Ledja? Moja samo na leđima, sa boka se odmah prevrće ili na trbuh ili leđa 🤭
Cure, kad se predaje zahtjev za produljenje porodiljnog? Kad bebe navrše 5 mjeseci?
[iimg]
Simbalija bas minje zao. Od cijepljenja sigirno nista. Obicno za bebe iznad 3 mj (ako se ne varam)je pravilo skidati temp 3 dana pa ako ne ide,pedijatru,tvoja je mrvu starija. Od zubica obicno temp ne ide tipa 39,nego ova "ni vrit ni mimo". Imas onaj gel za zubice? Cisto da joj oko nervoze pomogne? Kupanje u vodi pazi s razmakom od davanja cepica ako ces ih davat i ne polijevat po glavi kad beba ima temp… eto toliko ako mogu pomoci.
Sto se tice razmazene djece, neke stvari pretpostavljam da se ppdrazumijevaju pa ni ne pise stvari o dobrom odgoju. Ali ovo za vristanje. Nisam subjektivna al imam stvarno finu,veselu kcer koja se zna ponasati,dobar dan,hvala,dovidjenja i ostalo. Jednom smo je pokupili iz vrtica i pristali uboffertisimi,dakle kao da je antikrist usao u nju,mi smo se gledali,dovlacila je stvari, nije htjela odustati unatoc svim odgojnim metodama,i na kraju vrisak onaj popracen bas svim pogledima,zemljo otvori se,otkud ovo iz mog djeteta!? Ja nisam "onaj roditelj". Otisli smo van s njom, urlala je 5minuta jos. U autu smo dosli, ispricala se i zaspala na sjedalu za 2min. Dal je bila umorna,ppdrazena i sve ostalo nemam pojma,al tak tantrum se ponovio 2-3 puta i nikad vise. Mozes ti pricat,kazne davat i ne znam sto,das sve od sebe al jbg, dogodilo se. Srecom nikad vise iako znam prijatelje kojima se unatoc svemu to znalo i do godine dana dogadjat. Hocu rec,kao i kod beba, dobijes mirnog spavaca ili nemirnog i nespavaca, sumnjam da ljudi ne zele odgojiti dijete, racunam vecina radi najbolje sto zna,nitko ne zeli zivjeti s malim neandertalcima. Kako ja,tako ce i svaka od vas zeljeti najbolje prenijeti svom djetetu,al i ono prolazi kroz razne faze i unutarnje svadje, prihvatiti da nekad ne ide po spagi i ispeglati najbolje sto znas. Al ga razduzih🙈
Lavica, curke, hvala na savjetima. Problem je što je temp baš nikakva, sad 37,5 to niti nije za skidati.
Ne napreže se baš stenje nekako čudno, danas puno manje.
Papa normalno, piški i kaka normalno, samo se vidi da je malo bez snage.
Mažem joj s gelom zubiće iako stvarno ne vidim niti jednog da izbija, ali pretpostavljam da su zubi jer opet slini za poluditi i ima sluzi u stolici.
Čekam 13h da nazovem pedijatra jer je popodne pa da vidimo što ćemo i kako. Mi smo trenutno na otoku tako da trebamo još i voziti do Rijeke..
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Helou cure... Ureknut cu se sigurno al ova noc je bila napokon bez vristanja 🤭
Losa generalno se slazem vezano za centre no mislim da je Lavica to dobro rekla (i pjesnicki se izrazila 😁), puno je razloga zbog kojih su roditelji s djecom po centrima. Ja sam tip osobe koja zelim shoping obaviti u sto kracem roku i po mogucnosti na jednom mjestu jer sam u takvim "aktivnostima" u 99% sama s klincima, tako da su meni centri 2-3 puta godisnje spas. Kupim sve za skolu, vrtic, obucu, odjecu (one komade koji zahtijevaju da se probaju), klince malo u igraonicu da se ispusu, obicno junk food taj dan i vozi kuci... Mirna par mjeseci. Izmedju kupujem kad naletim na nekaj. Al lako je meni pricati kad zivimo na selu, u kuci i imamo dvoriste pa su klinci svaki dan vani. Da zivim u stanu ja mislim da bi moj sin visio s plafona i kad je kisa vrlo vjerojatno bi zavrsili u nekom od centara u igraonici i slicno. Al centar kao mjesto izlaska po defaultu s klincima definitivno nisam.
DeeDee tako ces i ti za dvije tri godine dijelit savjete na forumu 😉 i sjetit se nas koje smo vama prvorotkinjama rusile sve snove okrutnom realnoscu roditeljstva 🤣
Uf... Tantrumi... Bila sam istog misljenja prije prvog djeteta, oa se to nastavilo i kad je dosla curka jer je ona dijete za pozeljeti. Vrlo brzo prihvatila granice, sve smo rjesavali dogovorom, kazna je bila vrlo rijetka no i vrlo ucinkovita vec nakon prvog puta, cesto su mi kao i tebi DeeDee govorili da ja uopce ne znam sto znaci imati bebu tj dijete kasnije... A onda je dosao ON 😱.. the devil himself...cesto sam znala reci da je on utjelovljenje zla (mi samo imamo drugaciji smisao za humor od vecine ljudi, nadimci za starije klince su nam taliban i seronjic 🤷🏻♀️)... To dijete izadje iz kazne i ponovi ono zbog cega je u kazni 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ i tako u krug. Tako da puno stvarno ovisi o karakteru djeteta pa cu sada sutjeti radje.
Simbalija drzim fige da se sve smiri iako od cijepljenja ovaj put nista. 😘
url=https://lilypie.com][/url
Mame, kako sad spavaju vaše bebe? Bok? Ledja? Moja samo na leđima, sa boka se odmah prevrće ili na trbuh ili leđa 🤭
ja ga i dalje ostavljam na boku i spava tako. Nekad ga pustim i na ledjima, ali cesce je bok. I dalje se bojim bljucanja, u zadnje vrijeme se zna bas zahliknut.
https://postimg.cc/zV7kNgZN
e to je ta! ova desna.
Da, da, zvjezdica je zakon, ovu Mam baš i nece☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji