S tim da, prve namirnice nudite do 15h za slucaj da beba ne pokaze alergiju na nesto. EDMU je ekstra djevicansko maslinovo ulje,prvo vrijeme ide par kapi,nakon tjedan dana moze i zlica. Voda se nudi 15ak min iza obroka.
Odlično! Skrinšotala i popis i ovo ☺️❤️
[/url
Reserved123, upravo to… Mislila sam da je proljev, ali nije, jer je jednom, dvaput dnevno, a nekad par dana ništa.
Znači, krenule papice🥰ja ću sutra bebi dati bananu. Iako sam mislila još pričekati, vidim po njoj da jaako želi papati. Nisam još nabavila zitne pahuljice, koje ste kupili?
Kako papa bebica, da li je odmah prihvatila ili?
Rizine pahuljice od podravke (rozolino) i kukuruzne pahuljice od hippa za sad. Jer nisam nigdje pronasla rizine od hippa. Ja takoder nebi bas s vocu krenula jer pa kao teze prihvate povrce ali dohrana ovisi o poneblj ponajvise neki krenu s zitaricama neki s vocem a neki s povrcem. Tako da sama odlucis 😉
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Ima rizine od hippa i ona semolina od hipa, to je mjesavinakukuruznih i rizinih pahuljica.
Bebaja nekak odugovlacim jos malo, iako je rekla pedijatrica da mozemo polako krenuti. Jesi ti dobila kakav spisak namirnica? Meni je npr.rekla da nikako ne krecem s vocem jer ce teze prihvatiti povrce i ne s bananom jer banana zatvara, a njima se treba prolagoditi probava kad krene dohrana pa znaju teze kakati. Zato te pitam🤦🏼♀️ Jer svugdje pise drugacije. Ja sam joj rekla da imam knjigu bebe vole papati pa je rekla da se mogu po tome voditi. Tamo krecu s tikvicom. S od voca prvo jabuke i to termicki obradene, znaci prokuhane 5 minuta. I tak mi je i pedijatrica rekla, da sve treba biti termicki obradeno.
S prvom bebom sam se držala svih preporuka, krenula sa povrćem, svaka namirnica zasebno, pa po tjedan dana, da vidim da li ima reakcije.. Čokoladu je probala sa dvije godine.. Trudila sam se zdravo ju hraniti.. Ali, sve mi je to nekako uzalud, jer to dijete oduvijek loše jede, ne voli kuhano, ne voli meso-izuzev piletine na jedan način, ne voli ni slatkiše., ma, moram je moliti da jede. Drugo dijete sam hranila po instinktu, dala sam joj svašta da proba i nisam pazila što ću joj prvo ponuditi, krenula sam s voćem i onda svašta pomalo, jedino što sam pazila je da ne dajem alergenu hranu.,s njom nikad nikakvih problema, jede sve, bez problema, nije mršava ali nit mrvicu debela, baš onako, super je.
Tako da ću i s ovom po nekom svom osjećaju. Znam što savjetuju pedijatri i šta piše u knjigama, ali, meni to nije pomoglo. Kužim da je svako dijete drukčije, ali uvijek se nekako osjećam krivom što i s prvom bebom nisam pratila nju i slušala sebe, možda bi bolje papala danas. Da me krivo ne shvatiš, ne kažem da ne treba slušati ped. I čitati knjige, samo na svom primjeru zaključujem da nekad bolje mama zna. Ponudit ću joj, ako neće htjeti, neće, bude drugi put, vidjet cu🥰a, inače, s jabukom bih krenula, al, baš s razlogom ću bananu, jer joj je stolica toliko vodenasta, sve iscuri, pa možda joj banana pomogne😄
Alaaa,, šta ja sve napisah🤪
Redfox.. Uglavnom.. htjela sam reći da će ti svatko davati neke svoje savjete po vlastitom iskustvu, a to možda tebi i tvojoj bebici neće odgovarati. Po meni, uvesti dohranu nije ništa teško kako zvuči, samo prati svoju bebu i njene želje. Već ćeš joj stvoriti neke zdrave navike, ima vremena. Ništa ne brini, samo se pripremi na najsladji nered na svijetu, jer će papice biti posvuda😄😄😄😄sretno🤞❤️
Pozdrav nocna 😊
Beba hvala na iskustvima 🙂 i mislila sam si danas ceka opet vrijeme kad ce trebati instinkt, kao i sa dojenjem i opcenito sa svime do sad 🙂 na kraju krajeva te smjernice mjenjaju svakih par godina. Da sad vide kak su nasi roditelji krenuli s dohranom mislim da bi se zgrazali 😂
Hvala na info za pahuljice, iduci tjedan cu otici do mullera da malo pogledam 🙂
Nadam se da ste imali svi dobru noc 🙂 moj mali je jucer ranije zaspao pa se ranije probudio, sad nastavljamo dalje 😴
Mi na budjenju svakih 2 i pol sata uz vristanje. Nastavlja se nervoza koja traje vec par dana. Meni samo problem kaj ne znam kaj mu je. Al dobro, imali smo vec svakakvih faza pa prodju kroz tjedan dana, valjda ce i ova.. Cica mu pomogne uvijek, ali bas se osjecam glupo mu davat stalno da papa kad je tak debel tak da pokusavam na sve druge nacine. Sad je nekak nemirno zaspao nakon presvlacenja...ali cini mi se da xe krenut svaki cas dreka
Pozdrav nocna 😊
Bebahvala na iskustvima 🙂 i mislila sam si danas ceka opet vrijeme kad ce trebati instinkt, kao i sa dojenjem i opcenito sa svime do sad 🙂 na kraju krajeva te smjernice mjenjaju svakih par godina. Da sad vide kak su nasi roditelji krenuli s dohranom mislim da bi se zgrazali 😂
Hvala na info za pahuljice, iduci tjedan cu otici do mullera da malo pogledam 🙂
Nadam se da ste imali svi dobru noc 🙂 moj mali je jucer ranije zaspao pa se ranije probudio, sad nastavljamo dalje 😴
Upravo to 😄ionako stalno nešto mijenjaju,
Moja bebica super spava, noću se probudi, malo papa i natrag zaspe❤️
Ugodan dan svima🥰
Helou zene... Nadam se da je bilo vise onih sa prospavanom noci. Moja miskica se vrtaila na svoj tempo cicanja u 3.30 i onda u 7. Sinoc zaspala u 21.15. Sta je najluđe ona je 2-3 puta nešto viknula nocas u snu i onda moj pametni muz joj uzvrati vikom isto u snu. Tako da se fino njih dva dovikuju preko mene. Oni spavaju a ja slusam vikanje njihovo. 🤦♀️
Kad citam o tim vasim kasicama jedva cekam da krenemo iako mislim da necemo odmah sa 4mj al otom potom.
Jel zna koja di ima za kupiti one zdjelice od bambusa sto dole imaju gumu koja se ljepi za podlogu hranilice? Vidila to i zapamtila da bi tako nesto joj uzela a sad ne mogu nac di se to prodaje.
Jutros vec obavljen online shopping ikea (na moju radost uveli dostavu do doma) i Gap 😁...
Sortiraj odgovore
Najstariji