ZIMSKE BEBE 19/20 🖤

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DeeDee
    19. Ožujak 2020. 21:00

Ja sam prije Čokolino svaki dan za večeru 🙈 sad se kontroliram pa nije baš svaki haha. Ma znam da je sve do 10 dana kod isključivo dojene djece normalno, ali ona se nakon 30 sati (baš pratim) počne ful mučiti i napinjati i tih par sati dok ne uspije mi ju je muka gledati

[/url

Taani
    19. Ožujak 2020. 21:58

Slabo pišem jer uvijek čim imam vremena posvetim se nečem drugom... Mi smo planirali adaptaciju kuće za proljeće pa radim troškovnik i planiram kako što no onda se desila ova korona pa mislim da se sve odgađa za ljeto (ako bude dostupnih izvođača nakon ovog perioda).
    Ne mogu vjerovati da ima još mama koje jedu čokolino  ja ga tamanim svaku večer, osim ako imam vremena da nešto drugo pripremim. Nisam primjetila da bebaču smeta 
    Što se tiče dnevnog spavanja, kod nas nema pravila, kako mu se sprdne valjda  ali po noci spava po 4 sata ako je dojio samo, a ako je dobio i adaptirano onda i do 6 sati. Međutim, on je sa 7 tjedana imao 6 kg, tako da se ne sekiramo da mu fali išta 
    Jeste li ikada naručivali s PatPat stranice? Jesu li veličine realne? Vidim da imaju veći izbor odjeće za dojilje pa bih si nešto za ljeto uzela...

Grizli
    19. Ožujak 2020. 22:14

Pridružujem se DeeDee i Zarici... Moja isto fino spava ponoci, malo tokom dana ali je bas je veseljak tokom dana i voli da smo aktivne ili samo da se ljuljamo u fotelji i slusamo muziku. I to vec puna 2 tjedna, ako sam dobro skuzila. E sad ako sam se urekla jezik pregrizla.
    Moram priznat da je meni danas bas bio emotivan dan. Posto je Dan oceva odlucio muz ostat doma sa curkom i bas smo gustali svi troje da smo skupa radili bas sve. Uzivala sam gledat ih kako se maze njih dvoje, ppdsjetili me na djetinjstvo kad sam se ja mazila i igrala sa svojim tatom koji mi je onda jos vise falio i tako...
    I da nama otkazali uzv kukova, kako sam cula i kako stvari stoje otkazat ce nam pregled drugi tjedan i cjepljenje, i meni pregled kod gin. I sad mene zanima dal postoji neka opasnost z malenu ako se ne cijepi sada. Do kad bi trebala primit ta cjepiva uopce? Da raste i deblja se to vidim i mjerim. Al me bas brine to oko cjepiva i drugo ti ko nateceni limfni u vratu sto ima, a ne znam sto je. I za uzv kukova jel moze kasnije biti prekasno ako se sad ne napravi pregled? Dal da idemo privatno? Joj toliko u glavi imam pitanja, luda sam od svega ovoga oko nas. I ja se bas nadala da cu imati gin pregled jer imam jos dole pritisak kad hodam i probadanja i bas bi htjela znat dal je sve ok.

• mom12
    19. Ožujak 2020. 22:26

Grizli ujutro lipo nazovi ginekologa i pitaj za sebe pa onda ped sve sta te zanima..bit ces mirnija...a sta se cjepiva tice mislim da nema veze jer znam neku djecu kojoj su preskocena cjepiva....a ako su joj otecen8 limfni pitanje je dali bi je cjepili...a ja se nebi zezala s tim limfnim ...lipo nazovi i budi mirna...

• Zarica
    19. Ožujak 2020. 22:52

Cokolino mljac 😋 I to obozavam onu ljesnjak verziju. Ja ga ubacim izmedju obroka kroz dan. 
    Grizli, ne znam koji si dio grada, ali na Crnomercu poliklinika Gynecos je osim ginekologa nedavno u tim dobila i pedijatra. Procitala na nekoj brosuri kad sam bila. Nude i savjete za dojenje. Skupi su ko vrag, ali ako zelis na jednom mjestu da bude sve to brze mozda ti je to dobro. Al pitaj za cijenu ako ti igra ulogu, standardni trudnicki pregled mi je dosao 550kn tamo, a ovaj nakon poroda 750, samo sto se nisam srusila 🤑

• Zarica
    19. Ožujak 2020. 23:06

Cure jel imate za preporucit neku knjigu o odgoju djece? Citala sam Jesper Juula 'Vase kompetentno dijete' i jos su mi neke njegove na repertoaru, al osim njega ne mogu nac vise nista sto bih procitala. Imate prijedloga? 

Btw jeste znale da zenske u Danskoj ostave bebu u kolicima samu ispred birca kad odu na kavu, ili ispred ducana ili slicno? Kaze mi frendica koja tam zivi da su mame dominantne, samo puste kolica na plocniku:) Njoj pred prozorom ispred zgrade stalno place beba koju susjeda izvede van kad zaspi. Valjda imaju super high tech kolica, ali stvar funkcionira i tako da prolaznici jave tipa u birc 'beba se budi'😂 Ne znam, fasciniralo me to :)

19. Ožujak 2020. 23:24

Grizli

Pridružujem se DeeDee i Zarici… Moja isto fino spava ponoci, malo tokom dana ali je bas je veseljak tokom dana i voli da smo aktivne ili samo da se ljuljamo u fotelji i slusamo muziku. I to vec puna 2 tjedna, ako sam dobro skuzila. E sad ako sam se urekla jezik pregrizla.
    Moram priznat da je meni danas bas bio emotivan dan. Posto je Dan oceva odlucio muz ostat doma sa curkom i bas smo gustali svi troje da smo skupa radili bas sve. Uzivala sam gledat ih kako se maze njih dvoje, ppdsjetili me na djetinjstvo kad sam se ja mazila i igrala sa svojim tatom koji mi je onda jos vise falio i tako…
    I da nama otkazali uzv kukova, kako sam cula i kako stvari stoje otkazat ce nam pregled drugi tjedan i cjepljenje, i meni pregled kod gin. I sad mene zanima dal postoji neka opasnost z malenu ako se ne cijepi sada. Do kad bi trebala primit ta cjepiva uopce? Da raste i deblja se to vidim i mjerim. Al me bas brine to oko cjepiva i drugo ti ko nateceni limfni u vratu sto ima, a ne znam sto je. I za uzv kukova jel moze kasnije biti prekasno ako se sad ne napravi pregled? Dal da idemo privatno? Joj toliko u glavi imam pitanja, luda sam od svega ovoga oko nas. I ja se bas nadala da cu imati gin pregled jer imam jos dole pritisak kad hodam i probadanja i bas bi htjela znat dal je sve ok.

Moj malac nije jos cijepljen sa 6 u 1cijepivom i opet ce biti odgoden. No bolje da je tako, neka samo jos ojaca. Mjesec dva nista ne znace... bitno je da do vrtica dobije sva cijepiva.
    Mislim da te ionako ne bi cijepila sko su cvorici uvecani. A i kod vas u Istri je ova gadna situacija sa koronom eskalirala pa sumljam da bi je isa cijepiti.

mrgud_zg
    20. Ožujak 2020. 00:38

Javlja se jos jedan cokolinoljubac 😁 iako ja volim i cokolesnik 🤪 nisam tak izbirljiva. Al za dorucak. Ja ga pojacam s bananom i zobenima. I to mi da energiju za pocetak dana. Bomba 😁
    Mi imali jos jedan napadaj plakanja popodne. Nije uho, isprepipala sam ga al nije reagirao. I poslje tog jeo i zaspao. I spavali smo od 6-10:30 🙈. I on i ja 🎉🙈😁😊. Uz par budenja, dio je spavao sam a dio na meni. Al ne pamtim kad je tak dugo spavao zadnji put
    Sad se pokakao pojeo jos malo i idemo dalje spavat
    Moj i dalje kaka po 5 puta dnevno. Mozda se zato je deblja bas puno. Meni se cini ko da u zadnje vrijeme manje dobiva, al i krace jede. A nisam primjetila da mu smeta sto ja jedem. Ponekad se muci al onda razmislim da sam jela nesto vec sto puta..

• Stelle123
    20. Ožujak 2020. 01:17

Taani

Slabo pišem jer uvijek čim imam vremena posvetim se nečem drugom… Mi smo planirali adaptaciju kuće za proljeće pa radim troškovnik i planiram kako što no onda se desila ova korona pa mislim da se sve odgađa za ljeto (ako bude dostupnih izvođača nakon ovog perioda).
    Ne mogu vjerovati da ima još mama koje jedu čokolinoja ga tamanim svaku večer, osim ako imam vremena da nešto drugo pripremim. Nisam primjetila da bebaču smeta
    Što se tiče dnevnog spavanja, kod nas nema pravila, kako mu se sprdne valjda ali po noci spava po 4 sata ako je dojio samo, a ako je dobio i adaptirano onda i do 6 sati. Međutim, on je sa 7 tjedana imao 6 kg, tako da se ne sekiramo da mu fali išta
    Jeste li ikada naručivali s PatPat stranice? Jesu li veličine realne? Vidim da imaju veći izbor odjeće za dojilje pa bih si nešto za ljeto uzela…

Taani

Slabo pišem jer uvijek čim imam vremena posvetim se nečem drugom… Mi smo planirali adaptaciju kuće za proljeće pa radim troškovnik i planiram kako što no onda se desila ova korona pa mislim da se sve odgađa za ljeto (ako bude dostupnih izvođača nakon ovog perioda).
    Ne mogu vjerovati da ima još mama koje jedu čokolinoja ga tamanim svaku večer, osim ako imam vremena da nešto drugo pripremim. Nisam primjetila da bebaču smeta
    Što se tiče dnevnog spavanja, kod nas nema pravila, kako mu se sprdne valjda ali po noci spava po 4 sata ako je dojio samo, a ako je dobio i adaptirano 
    Jeste li ikada naručivali s PatPat stranice? Jesu li veličine realne? Vidim da imaju veći izbor odjeće za dojilje pa bih si nešto za ljeto uzela…

Ja sam narucivala s Pat Pat. Po meni jesu,.cak su mozda i mrvicu manje, al tesko mi je procijeniti jer su mi drugacije velicine sad. Ali ful sam dugo cekala isporuku, mogu mislit kako je sad.

url=https://lilypie.com]

MaRe
    20. Ožujak 2020. 01:24

Joj ja sam gledala robicu na tom PatPat al sam onda pročitala kak se dugo ceka i nisam nista uzela.
    Grizli za kukove ti isto nece biti kasno..nama pedijatrica rekla da tek s 3 mj idemo...a sad vidim da a skoro svi idu prije. 
    Moj je spavao od 8-1 i mislim da bi nastavio da sam mu dudu dala al pošto sam se probudila digla sam i njega da jede.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.