LoSa znam kako ti je š¤¦
Mikio ja najÄeÅ”Äe juhe i rižote, to mi je nekako najjednostavnije, mogu napraviti viÅ”e koliÄinski bez muke i ok je i hladno i drugi dan š¤·š¤
Ili naprimjer kupim ledeno povrÄe cvjetaÄa mrkva brokula, skuham dvije vreÄice na puno vode, ubacim malo maslaca i onda dio izmiksam s vodom a dio bez - jednim udarcem dobijem juhu i pire - prilog.
[/url
Joj ja sad kak ne dojim jedem jednom do dva puta dnevno...izbacila slatko i ni grama nisam skinula š¤£š¤£
Grizli ne sjecam se dal se i izdajas i dajes li ad...jer ako možda neÄeĀ cicu mozda prihvati bocu...sjecam se da prije nego sam prestala dojiti je A tako zezao da je samo okretao glavu i nije htio cicu...zato sam i presla na ad šĀ
Mikio blazen bio teren...kuham malcu a sebi skuham pa imam po par dana. Ja ti sve tak jednostavno pravim i nabrzinu jer mi se ne da stajati za peci...najlakse mi neÅ”to u rernu ubaciti i mirna sam..Rizoto mi je tako prefin...uvaljam piletinu u zacine,stavim povrca za juhu i kocku za juhu..to sve u rernu da se prokuha malo pod folijom,kasnije ubacim rizu i onda kad se riza skuha pustim jos malo da meso pozlati...prefino a ni ne znas da kuhas. Ak sam dobre volje napravim i juhu iz vrecice š¤£š¤£š¤£š¤£š¤£
Grizli samo idem nekom logikom i ne tvrdim da je tako...
Ako izbacis nocne podoje nekako logicno je da ce joj prvi obrok bit veci i onda hvata neki ritam..i nemoj je vagat tako cesto jer sta znas mozda se bas popiskila izmedu ta dva vaganja ili sl...
Vece cure....ova moja lopuza imala samo jednu noc temp, jucer je jos bila malo mrljava ali evo danas sve po starom - 100 na sat š Jos joj nosic curi ali ostalo je normalno.
I kod nas krece dizanje uz svee. Prvo je znala ustat u kreveticu, uhvati se za one resetke iznad ogradice, i danas ja u kuhinji gledam sta imam u frizideru za rucak i okrenem se a sefica stoji uz kutnu. Sad je vise na casmatinu ne mogu ostaviti ni na wc da odem š±.
Imamo neki glupi stolic i gore je staklo pa me bas strah da ne zvekne...morat cu kupiti drugi...ili onaj veliki tabure umjesto stolica pa ako krene padati da se odbija samo š¤£
-
Sto se tice voznje uglavnom zaspe nakon par min ali evo danas se toliko derala da sam stala na pola puta i zvala sestru da dodje po nas. Odvezla nas do stana pa se ja vratila po auto.
L š
Jutro cure... kcer mi digla tlak. Muz u 6 otisao na eko akciju roniti i ja malom dala jest i otisla nazad spavat a ona u pola 7 kako se digla direkt otisla njemu odnijet igracke i probudit ga. Majke mi doslo mi je da i ja odem iz kuce. Spaaaava mi seeeeš„±š„±š„±ššš
Grizli ja svog vazem jednom u mjesec dva. Evo na sistematskom kod pedice 01.09. je imao identicno kg kao jucer na pregledu na Rebru 11.09. Uopce se ne zabrinjavam...Ā
Mikio ja kad imam treninge (uto i cet) kuham za dva dana unaprijed. Npr radila sam meksicku- na luku mljevebo meso i povrce prodinstam,napunim tortilje,premazem lisepim vrhnjem i vec naribanim lidl sirom,u pecnicu 10min. Sve skupa 45min a imam 2 dana. Ili napravim meso za bolonjez za 2 dana, prvi dan skuham tjesteninu ili njoke a drugi dan palentu uz to (jako fino!), ili imas cuspajz za dva dana,- luk,poriluk,krumpir,nrkva,ubacim jecam i kuha se 45 min i imam za 2 dana. Ili piletinu narezem na filee (ili kupim narezabu),na pek papir u pecnicu 20min, bude socnija nego na tavi i sa strane neki brzinski prilog- npr grasak na luku ili bob. Ja ti kupim vise mrkve, paprike i tikvice (ili imam s vrta) kao i luka, sve navecer s muzem nasjeckam u multipraktiku i stavim u zamrzivac i ne gubim vrijeme na sjeckanje nego samo ubacim.
Juhu... Koma noc... Al dobro nije djete krivo izbijaju joj zubici i bas se muci s time...a proci ce i to!Ā
Losa mi ju vazemo cesce, al za pracenje prirasta uzimam u obzir samo vrijednosti vagane 10. i 25. u mjesecu i to ju vazem tocno 1h nakon obroka u jutarnjim satima. Ostalo je nama vise ko neki ritualic pred spavanje.Ā
Mare joj moja nece ad, probala sam joj dat razne. Ko ciganke cim dodjemo nekome tko daje bebi ad odmah zicam malo da probamo doma za obrok neki, ja isto kupila bila na kraju otvorila, 1 bocu napravila ostalo bacila ili proslijedila dalje. Nije da ona nece cicu, jer bas s gustom cica kad hoce, nego ako se prejede krutog obroka onda jednostavno preskoci iduci bez obzira sto on bio. Jer sam joj probala dat bila i kasicu bas koju voli al ni to nije htjela.Ā
Mikio tjestenine na 2000 nacina, rizoto, krem juhe, gulasi i variva... To obicno spremam. PovrÄe vecinom u kuhalu na paru spremim vise pa jedan dan je prilog, jedan krem juha, jedan salata š¤£...Ā
Mom jednu vecer samo sam probala joj dat cicu u 23 al nije htjela, tako da moja ideja o izbacivanju nocnog dojenja je jos samo ideja. Ona od kad je imala nekih mjesec i pol je na 1 nocnom dojenju, tu i tamo se dese noci sa 2 (recimo jednom u mjesecu), a sa vise neznam dal je dva puta se desilo.Ā
Lavice a joj znaci curka je imala neke svoje ideje za bratom š
DeeSB super da nema temp. A za stolic š¤ sad si mi dala mislit isto imam staklo gore
Mikio, na pari kuhat je meni zakon. Radim za njega ionako samo dodam vise za mene i eventualno mm. Nase samo posolim naknadno. Bas je meni fino sve na pari a i zdravo je. I fakat nema puno posla. Oguli, narezi u ubaci u lonac. Eventialno nama jos svijezi sir, krastavce ili tako neke stvari dodam
Screenshotala sam si recepte..valja svasta probatu...samo Lavice kojim vrhnjem to premazujes š¤ A malena bi se druzila s bracom š„°Ā
Joj tko je one njoke kuhao bebi? to je fino zvucalo a nisam napravilaĀ screenshot kao jednostavno je pa cu zapamtiti š Simbalija š¤
DeeSb sad ces vidjet kad krenes sve sklanjati š¤£š¤£ ja sam rekla da sad u selidbi cu se pol stvari rijeÅ”iti haha
Mi imamo stakleni stolic al smo ga stavili u cosak,s jedne strane ga zaklanja kutna,s druge regal a s trece sam stavila tabure da ne moze doci blizu. Htjeli smo ga rastavit al onda kad ti dodu gosti sta ces u dnevnoj xD tako da smo ga ovako zastitiliĀ
Grizli ti ces imati malu manekenku..a ak dobro pamtim takva je od roÄenja da teze dobiva tako da se ne moras oko toga opterecivati. Jao kad se sjetim svog brata,dok je bio mali je bio toliko mrsav da su oni iz Auschwitza bili debeli za njega a sad je ko od stijene odvaljen š¤£
Joj gospode ja neznam dal bi se sad smijala ili bi plakala... Poznanica koja ima bebu malo stariju od moje vratila se s godisnjeg i cujemo se kao kao joj bilo i zena kaze joj mala jela samo kupovne kasice i napokon sad cu joj moc kuhat da se vrati na svoju prehranu finu. I pitam sto onda ima na meniju danas i ona mi izjavi za dorucak je imala keksolino, a za rucak ce imati cornelino sa ribanom jabukom. Nisam nis komentirala jer mislim da svaki komentar je suvisan. Btw to je ona sto forsira da je beba napredna. ššĀ
Djelomicno koma noc, zaspali tek u ponoc š, budjenje 5:20. Sad naravno spava jer nekad mora š. Ako sam dobro uspjela vidjeti, mozda mu krece prvi zubic, ali moram jos potvrditi š. Ja dobila jucer, bas obilno, ne pamtim da je ikad bilo tako odma prvi dan...
-
Da ne bude samo po svekrvama.... Jucer nudim malom za veceru ad i griz (da vidim hoce ad na zlicu jer po novom bjezi od bocice), znaci ni prismrdio nije! Valjda po mirisu osjeti sta je pa nece. Onda onako nepovjerljivo otvori usta i proba malo i odma nagon na povracanje šµ. Griz jede inace,pripremljen s vodom plus voce neko, ali s adom ocito neceeee š. I nakon toga, moja mama donosi iz trgovine keksolinooo i prokomentira njemu nesto u stilu da ce beba to fino papati. Procitam sastav na glas i nacin pripreme i pitam ju kako je zamislila to pripremiti kad se radi s kravljim mlijekom, kaze pa da, s "kravljim", to kupovno nije vidjelo krave. I reko de mi reci koje zitarice mu uvodis s tim keksolinom, ili mu uvodis secer umjesto zitarica !?!? Kaze doooobro, pojest ce netko drugi. Kazem ne znam otkud ti ideja da cu dozvoliti da ga hranis s tim, bez obzira sto je jednostavnije od sveg sto pokusavam postici.... Nije me nasekirala, ali me neugodno iznenadila jer ocito i oni koje te "podrzavaju" bi svejedno samo da dijete fino papaaa pa makar i pizdarije od hrane, nebitno. Mogu misliti sto im je glavna tema razgovora kad mene nema. No dooobro.
-
Ugodan vikend svima āŗš
Sortiraj odgovore
Najstariji