![](/media/img/6a/76/ae1eab21ca50c42bc217.jpeg)
Drage mame i trudnice pomozite..trudna sam 11 tjedana i nikad do sada nisam imala problema sa bakterijama u urinu.zadnji nalaz urina mi je pokazao da imam masu bakterija i pozitivne nitrite.leukociti su 1-2.upravo zbog nitrita me salju na urinokulturu.mene zanima dali su oni pokazatelj eserihije i koliko su opcenito te bakterije stetne u trudnoci.hvala vam
anamarii napravi prvo urinokulturu. I ja sam citavu turdnocu imala puno bakterija i jako los nalaz urina, Ali je urinokultura svaki puta bila sterilna, a radila sam ju 4 puta u trudnoci. Sretno!
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Evo dobila sam nalaz urinokulture.imam eserihiju 10 na 5.Zanima me koliko je to opasno Za bebu i dali se radi o velikom broju bakterija.tek sutra idem kod doktora.
Sve moze biti stetno u trudnoci sta se ne lijeci, a pogotovo bakterije koje se brzo razmnozavaju i tesko ih se rijesiti jer se stalno vracaju. Ako budes morala piti antibiotik ispi ga kako ti doktor kaze, a onda iza toga odrzavaj sterilnost urina sa brusnicom kapsulama. Ja sam imala u dva navrata probleme i ispila dva puta krivi antibiotik jednom radi escherichije, a jednom radi streptokoka dok nisam poludila i pocela piti brusnicu. sad mi je urin sterilan vec mj. i hvala brusnici jos malo pa je i bebica sa nama :) p.s. one bablje price sa uvinim cajem i brusnicom plodom, higijenom i svakakvim nekim savjetima nisu dovoljno jake da bi ti bilo bolje samo od toga i da ti se nebi vracala. imam debelog iskustva sa bekterijama i prije trudnoce i kod mene ih unistava samo jaka brusnica + c vitamin + puno, puno tekucine!
Upalu je bitno liječiti.
Da ne ode na bubrege.
Ja sam ju imala prije i za vrijeme cijele trudnoće.
Popila 4 kure antibiotika i na kraju dobila injekciju antibiotika i na porodu da se beba ne zarazi prolaskom kroz porođajni kanal.
Na kraju je sve bilo u redu.
Treba piti puno tekucine, tipa voda, jogurt, čajevi, cijedjeni sokovi, nikakav šećer, gazirano, kava minimalno...
Preparate na bazi brusnice...
I pokušati se smiriti.
Provjeravati bris cerviksa da se vidi je li upala i tamo.
I meni je sa 3 mjeseca otkrivena e.coli i doktorica mi je dala antibiotik koji je odgovarao antibiogramu (to treba biti obavezno), ali ne sjećam se točno koji....a uz to mi je rekla da pijem puno tekućine i da uzmem čaj od brusnice (ali listiće, koji se otapaju) a uz to sam uzela onaj instant uvin h čaj (ono kao cedevita) i stavlja sam si jednu žlićicu u čaj jer mi je brusnica bila bljak i tako da mi je prošlo....neznam točno od čega, ali treba biti uporan i riješiti t obavezno
sretno!!! samo puno pijte i bit će oke....urinokultura mi je isto bila sterlina
Pozdrav svima! Ja sam sada u 27 tt i imam e.coli od pocetka trudnoce,vec po treci puta je imam 10 na 6 i pila sam dva puta antibiotike koji eto nisu pomogli.Takoder sam pila i brusnicu i uvin caj te hektolitre vode sa limunom ili bez i nista!!Strah me da to mogu prenjet na bebu tokom poroda,molim vas za savjete ocajna sam
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji