Pozz cure drage…..ni na forumu nismo ceste vise..dan prekratak sa blizancima…cestitam.svima!!!!! Mame pisite kako se snalazite.,mi.cemo za par dana 3.mjeseca,jos uvjek.ih dojim,navecer dam.ad bocu da bolje spavaju ,na dane ludnica,jedno spava,drugo budno,atento non stop…
Evo i ja više nisam u jednom komadu, 2.10. rodila na carski, 37+4 tt..doma smo 10 dana, bebe dobro napreduju, dojim ih i dajem nadohranu i to nakon svakog dojenja jer se ne najedu, slabo vuku i spavaju na sisi, totalno ih omami, a ako ih maknem nastane pobuna 😁
Marina, jesu li ti od početka zadovoljni samo nakon dojenja? I koliko su spavali u početku? Ona mi ne odspava više od dva sata, a on spava tri, ponekad i četiri..
Evo i ja vise nisam u jednom komadu..
11.10. u 37+4tt na carski, cura 2780 48cm, decko 3160g 49cm, kuci smo, rez super, ja se osjecam puno bolje nego s prvim carskim. Sad je bila opca anastezija. Mlijeko nadoslo 3.dan,kolostrum odma. Dojim i dajem ad, bas vole biti na sisi, po cijeli dan bi se mazili .
Dobrodosle nove cure, i cestitam Anabela :)
Ostale vec uhodane mame kako je?
Čestitam Gloglo ☺ moji su bili slične težine, ona 2670g 49cm, on 3130g 50cm..je li im daješ ad nakon svakog dojenja? Moji nisu zadovoljni ako ne dobiju nadohrane 😕
Pozz cure drage…..ni na forumu nismo ceste vise..dan prekratak sa blizancima…cestitam.svima!!!!! Mame pisite kako se snalazite.,mi.cemo za par dana 3.mjeseca,jos uvjek.ih dojim,navecer dam.ad bocu da bolje spavaju ,na dane ludnica,jedno spava,drugo budno,atento non stop…
Evo i ja više nisam u jednom komadu, 2.10. rodila na carski, 37+4 tt..doma smo 10 dana, bebe dobro napreduju, dojim ih i dajem nadohranu i to nakon svakog dojenja jer se ne najedu, slabo vuku i spavaju na sisi, totalno ih omami, a ako ih maknem nastane pobuna 😁
Marina, jesu li ti od početka zadovoljni samo nakon dojenja? I koliko su spavali u početku? Ona mi ne odspava više od dva sata, a on spava tri, ponekad i četiri..
Pozzz cure. Cestitam svimaaa!!!!! Da od pocetka su bili samo.na mom mlijeku,a budili su se nekad svakonsat,nekad dva,tri,bas nije bilo pravila,..sad im.je 3 mj.i 10 dana i ubacim.im bocu jednz po danu i navecer.Sad mi se i manje mlijeka stvara......uspjeh je i dan dojit s twinsima,a kamoli vise
Evo i ja vise nisam u jednom komadu..
11.10. u 37+4tt na carski, cura 2780 48cm, decko 3160g 49cm, kuci smo, rez super, ja se osjecam puno bolje nego s prvim carskim. Sad je bila opca anastezija. Mlijeko nadoslo 3.dan,kolostrum odma. Dojim i dajem ad, bas vole biti na sisi, po cijeli dan bi se mazili .
Dobrodosle nove cure, i cestitam Anabela :)
Ostale vec uhodane mame kako je?
Čestitam Gloglo ☺ moji su bili slične težine, ona 2670g 49cm, on 3130g 50cm..je li im daješ ad nakon svakog dojenja? Moji nisu zadovoljni ako ne dobiju nadohrane 😕
Da, dosta slicno sve 😊
U rodilistu sam ih stavljala na sisu non stop jer su trazili i svako 3h Ad. Kad smo dosli kuci, opet sam tako nastavila ali mala od 2god mi se buni, ne da da ih hranim, place i spusta mi majicu 😂
Sad dajem na svako 2,2ipo ili 3h ovisno kad traze jesti, prvo Ad pa onda sisu cisto da se umire i da mi se ne naprave kvrge. Imam mlijeka dosta al jednostavno s 2 bebe i todlericom ne mogu izaci na kraj..
Drage trudnice,drage novopečene mame twinsa!
Drago mi je da se forum malo aktivirao. Moje bebe su napunile tri mjeseca 15.10. Hranim ih bočicom. Jako lijepo napreduju, trpaju ručice, sline,smiju se i guguču...to su mi prve bebe. I moram reći da jako uživam u svojoj novoj ulozi. Sa bebama sam većinu dana sama i vrlo dobro se snalazim. Bebe su toliko dobre da vam ne mogu opisati. Koju stranicu prije spominjali smo kolica. Rekla sam dobaviti Peg Perego book for two. No međutim kupili smo chipolino twix(još je netko na forumu kupio,čini mi se). Kolica zadovoljavaju naše potrebe,jedina mana što ukrasni šarafi na prednjim kotačima znaju bučiti,ali smo s vremenom naviknuli i to nije ništa nerješivo. Dakle,za te novce,kolica se zbilja isplate kupiti.
Bilo bi mi drago kad bismo razmijenili iskustva o stvarima koje su nam olakšale vrijeme s bebama. Što se tiče torbe za pelene naručili smo preko ebaya ruksak za cca 120kuna i toliko je praktičan,velik,lijep da vam ne mogu opisati zadovoljstvo uloženim-dobivenim. Komoda za presvlačenje/kupanje-s obzirom da imamo malo kupatilo nama je ova komoda bila pun pogodak,ali smo kadicu koristili do navršena dva i pol mjeseca i nakon toga smo dobavili veliko korito u kojem se obje bebe kupaju istovremeno. Kad smo kod kupanja, muž i ja imamo ritual s bebama. Zajedno prvo prošetamo bebe,pa ih zajedno kupamo,pa ih masiramo (jako vole baby masažu) i hranimo. U 21h bebe su u krevetu i tonu u san.
Nadalje,nakon napunjenih mjesec dana nabavili smo vipere/njihaljke (s pjesmicama,vibracijom), jako mi dobro dođe kad nešto moram obaviti po stanu.
U babinjama smo dobili prekrasnu podlogu za igranje Casmatino (pogledajte si na google).
Baby gym. Imamo jedan ali vrijedan. Naše bebe vole se igrati s tim. Sad im već postaje gužva pod lukom s igračkama.
Mjerice za AD. Može se nabaviti u DM-u. Ovo je za majke koje koriste mliječnu formulu za bebe. Odlična stvar. Također,mi smo nabavili i kuhalo za vodu jer AD pripremamo s prokuhanom vodom.
Pozdrav zene drage, evo da se i ja ukljucim 😊
Trudna sam 7+1 tj., u petak saznali da su blizanci 🙈
Pomalo me strah, pa molim da podijelite svoja iskustva sa blizanackom trudnocom. Imam mali hematom, i nalaz pape nije savrsen, sad mi radila briseve, pa cekam nalaze. Mada mi ginekologica nije digla nikakvu frku, vec je rekla da ce sve to biti ok. Nadam se duboko da hoce! Od simptoma, bolne sise i spava mi se cesto, nista ostalo.
Nelly
Pozdrav cure! Da li je imala koja od vas iskustva sa momo (mono mono) blizancima? Jednojajcani u istoj posteljici i vrecici? U srijedu sa 9+1 idemo ponovo na uzv da vidimo da li postoji ta membrana izmedju. Inace imamo jednu curicu od skoro 4 godine. Pred 8 mj jedan rani spontani i sad eto iznenadjenje!Dosta je rizicno, al nadamo se najboljem.
Momo blizanci :) nosim dvije curice , sad smo 29 tj , za sada sve u redu :)
Pozdrav zene drage, evo da se i ja ukljucim 😊
Trudna sam 7+1 tj., u petak saznali da su blizanci 🙈
Pomalo me strah, pa molim da podijelite svoja iskustva sa blizanackom trudnocom. Imam mali hematom, i nalaz pape nije savrsen, sad mi radila briseve, pa cekam nalaze. Mada mi ginekologica nije digla nikakvu frku, vec je rekla da ce sve to biti ok. Nadam se duboko da hoce! Od simptoma, bolne sise i spava mi se cesto, nista ostalo.
Nelly, želim ti svu sreću.. Ja ti nemam bas puno za podijeliti ja sam tek 14+3, i prvih 12 tjedana mi je proslo glatko i bez bolno. Mogu ti samo reci da sam na početku isla cesto u ginekologa svako dva tjedna ali sad nakon sta je proslo 12 tjedana i kad je vidila da je sve ok pocela me naručivati svako 4 tjedna. Sta se tice pretraga sve smo radili po PSu kao za svaku trudnoću... Malo me iznenadio streptokok u mjehuru kojeg nikad nisam imala i sad ga dobijem, ali to je sad pod kontrolom i nadam se da se nece vratiti... Ako te sta zanima slobodno pitaj, od literature preporucujem za pocetak what to expect when expecting two, a ima i nasa knjiga koja je must have prve godine i zašto su važne, u njoj imas dosta informacija a i upute koje druge literature kasnije čitati. Za odgoj djece preporučujem čitanje Emotionally healthy twins: a new philosophy for parenting two unique children. Inače volim čitati strucnu literaturu vezanu za psihologiju i emocionalnu inteligenciju mada mi nema veze sa strukom, ali za blizance svi isto tvrde da ih se treba tretirati kao individualce a ne da ih se trpa u isti koš ko šta se u nas često radi, znači ivana i ante napravite krevet a ne ajmo blizanci napravite krevet. Isto tako se preporučuje da roditelji odvoje vrime pojedinom blizancu, znači mama ode u park s jednim dok drugi u isto vrijeme se druzi s tatom u igraoni i tako se bolje upoznavati sa svojim djetetom, jer i kod jednojajcanih blizanaca postoje velike razlike u karakterima i kad odrastu cesto navode da ih je najviše smetalo sta ih se uvijek gledalo kao kolektiv s ne kao zasebne osobe. Ipak su oni sam djeca ane BORG 😀😂
Ja sam malo otišla daleko ali ovo je plod mog dosadašnjeg istraživanja, drzim fige da nam svima blizanci dodu prvo na svijet zdravi pa cemo lako s ovim popratnim stvarima.
Pozdrav svima.
Mi smo 28 tj, u Splitu cemo na porod. Za sada 1 beba 1 kg, druga 1200.
Jos nismo kolica nabavili pa molim savjete. Doma bi posudili dvoja odvojena kolica sa kosarama, a razmisljam o kupnji kisobran koja idu u nulti polozaj: Mclaren, Cosseto, cak mi se i Cipolino svidaju.
Mame sto savjetujete? Sto je najprakticnije?
Primjetila sam da svi koji kupe 3u1 za blizance vec nakon 6 mj ista prodaju, vjerovatno zbog ne prakticnosti i tezine.
Pozdrav svima.
Mi smo 28 tj, u Splitu cemo na porod. Za sada 1 beba 1 kg, druga 1200.
Jos nismo kolica nabavili pa molim savjete. Doma bi posudili dvoja odvojena kolica sa kosarama, a razmisljam o kupnji kisobran koja idu u nulti polozaj: Mclaren, Cosseto, cak mi se i Cipolino svidaju.
Mame sto savjetujete? Sto je najprakticnije?
Primjetila sam da svi koji kupe 3u1 za blizance vec nakon 6 mj ista prodaju, vjerovatno zbog ne prakticnosti i tezine.
Iva, cestitam i sretno ☺️ ja sam u 35om tjednu i jos nemamo kolica, kupit cemo polovna vlakic ABC design zoom, 3 u 1 ali najvise radi toga sta su tu i autosjedalice pa to ne moramo kupovati odvojeno. Također, i mi razmisljamo da cemo prijeci na kisobran cim budemo mogli (također radi prakticnosti). Sto se tice samih kolica, preporucila bih ti grupu Blizanci i udruga Gemini na facebooku, postavi upit tamo i dobiti ces tonu konkretnijih odgovora od mama koje vec imaju blizance, mislim da ti moze pomoci, ovdje je vise trudnica 🙂
Pozz
Sortiraj odgovore
Najstariji