Trudnoća nakon MPO

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    19. Kolovoz 2020. 12:30

Sanja325

Bubica1

Sanja325

Grizli

Sanja nemoj muciti samu sebe sa cestim mjerenjem temp. Ona ovisi o 100 faktora, ako si bila u toplom, hladno, pila puno tekućine, jela, spavala, setala, taman stabila utrice… Jedina vjerodostojna je ona bazalana ujutro prije ustajanja sve deugo to sto varira kroz dan ne mora nista znaciti samo te zabrine ako naglo padne. Znam kako je i sama sam tu grijesila, jace je to od nas, al sam si glavu razbijala zbog toga puno puta. Onda mi je muz poceo sakrivat toplomjer pa sam prestala.

Baš.. Ma naravno da mjerim, u ovo blesavo vrijeme kad svugdje moraš potpisati da nemaš i nisi imala iznad 37.2, pitam se hoće li me primiti i na taj uzv u klinici… A drugi problem koji me brine je povelik trbuh… Je li koja imala osjećaj da je malo prevelik? Tu je zatvor koji možda doprinosi, također miom kojeg imam i koji sada vjerojatno raste ko blesav, ali nekad me baš brine taj drob koji ne bi trebao biti tako velik ovako rano (5+3)… Naravno da sam pročitala čega to sve može biti simptom pa se jedan dan i s tim izludjela… Kažem, teško mi pada čekanje uzv…
    Sanja, i kod mene je tako što se tiče nadutosti. Ima dana kad izgledam kao da sam već u 5.mj. trudnoće.Pripisujem to zatvoru s kojim imam malo problema, pa i utrogestanima koje koristim. Osim toga, ako si bila u stimuliranom postupku, moguće da su i jajnici još povećani. A i općenito svi ti hormoni koje trošimo također utječu. Tako da bih ja rekla da je sve to normalno i da ne trebaš brinuti.

Joj, hvala ti, Bubica, utješila si me. Ne valja kad smo nadute, ne valja kad ispušu cice, ajme sve je neki razlog za brigu… Iskreno se nadam da ću se naučiti živjeti normalnije s ovim stanjem. Imala sam jednu vanmaterničnu, jednu biokemijsku i živim u strahu da ima još loših scenarija koje žene znaju proći prije zdrave trudnoće… Kao da je to jednostavno najmanje moguća opcija. Nije mi se još dogodio, pa mi graniči s sf-om 🤭.

Znam, potpuno te razumijem. Ja sam se malo smirila tek na drugom ultrazvuku s 8tj. trudnoće. Sve je to normalno, osluškujemo svoje tijelo i reagiramo na sve. Ali pokušaj pozitivno misliti, vjerujem da je sve OK.  Kad ideš na uzv?

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

student13ica
    19. Kolovoz 2020. 12:50

Skroz je normalno da ste naduti od lijekova, hormona.. itd
    Sve će to splasniti nakon nekog tjedna..ja se ne sjećam kad je meni 🤔 a onda opet kreće pravi trudnički trbuh 😊 (meni evo tek s 4mj), bez panike sve će biti ok.💪

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

Grizli
    19. Kolovoz 2020. 15:30

Cure kad vam se izregulira probava koja je sad pod jakim utjecajem hormona i kad odu hormoni od stimulacije, stoperice i utrica doci ce to na svoje. Ja sam manji trbuh imala sa 4 mj trudnoce nego kad kad sma bila 7tt. Ne brinite oko trbuha, uskoro cete uzivat da on raste i mjeriti ga metrom da vam bude lijepo sjecanje. Samo se pocmite sto prije mazat krema da je koza hidratizirana da ne popuca puno kad naglo krene rasti. A za probavu posebno ako imate jake zatvore su vam odlicne zobene kase ujutro. Sto vide radite na tome da regulirate probavu jer kako tjedni budu odmicali ako patite od zatvora imat cete i vise problema sa hemeroidima, a to je onda stvarno bolno a ne treba vam. Ok otisla sam sad do 40 tt sa pricom al ja se iskreno nadam da cete sve roditi u terminima pa da ce vam moji savjeti služiti svrsi. I odmah da vam kazem ako mislite da cete u nekom momentu manje brinut odmah cu vam reci necete briga se nastavlja do kraja vaseg zivota, al to je najljepši strah koji mozete dozivljavati jer iza njega stoji najdivnije čudo. Sretno! 

• NATALIE0407
    19. Kolovoz 2020. 19:44

Zasto uopce mjerite temperaturu?

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2014 op propuhivanje jajnika
    2015 1mj pokusaj icsc,nije uraden
    2015 odmor
    2016 1 ivf puna stimulacija 21 js,oplodeno 7 i dosle do stanja blastice.
    7 blastocise ❄️
    Jaki hiper tjedan dana bolnice
    2 mjeseca pauze
    2016 4mj pokusaj vracena jedna balstocista,moje prvo💙
    2020 3mj drugi kryo transfera u samom ludilu korone. Rodilo se moje drugo 💙
    2025 3mj 3 kryo

• Sanja325
    19. Kolovoz 2020. 20:08

Natalie, ja sam mjerila jer sam baš osjetila da mi raste, a nisu me upozorili da to mogu očekivati, pa sam se zabrinula. Poslije sam samo nastavila provjeravati kolika je. Evo dr opće prakse poslala me na pretragu krvi i urina, da eliminiramo bilo što drugo osim hormona. 

• NATALIE0407
    20. Kolovoz 2020. 00:05

Drage moze vec sam to jednom sve prosla i prolazim sad drugi put Bogu hvala.  Razumijem da se bojite i da pusete i na hladno i sve je to normalno.  Ali probajte se malo opustit pogotovo ako se dobro osjecate uzivajte malo u svojoj bebici i trudnoci.  I molite se Bogu da sve  bude uredu.  Nebitno je li MPO ili prirodna Trudnoca ali moze se iskomplicirat da morate lezat, mirovat ili nedaj Boze u bolnici biti.  Znam sta vam govorim.  Necu se zalit nije jednostavno ali hvala Bogu i na visokom tlaku i seceru ipak je pod kontrolom i bebica je dobro a znam da moze biti i gore. Zato uzivajte i budite sretne jer to je nesto najbolje sto mozete uciniti za svoju bebicu i za sebe.

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2015 odmor
    7 blastocise ❄️
    2 mjeseca pauze
    2025 3mj 3 kryo

• Marina21
    20. Kolovoz 2020. 18:07

Ima ko da izgubi simptome pa dramatizira? Osim mene? 

• Sanja325
    20. Kolovoz 2020. 18:27

Marina21

Ne jednom... 🤭
    Opusti se, vratit će se. 

• NATALIE0407
    20. Kolovoz 2020. 20:36

Marina21

Nije to dramatiziranje sve je to normalno ali ti je od tableta i svega jer se organizam navikao, ali vratit ce se jaci nebrini. 

👱‍♀️1986 pco
    👱‍♂️1975 sve ok
    2013 pco Syndrom
    2015 odmor
    7 blastocise ❄️
    2 mjeseca pauze
    2025 3mj 3 kryo

• Marina21
    20. Kolovoz 2020. 22:34

Ajme koje su to brige... Bit ću mirna tek za 20 dana 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.