Trudničke muke

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Catlady
    13. Srpanj 2016. 11:45

Pozdrav svima , 
    Ja sam jos jedna mlada buduca mama sa trudnickim mukama , zelim da podijelim svoje iskustvo sa vama.
    8 tj. sam trudna , negdje u 5-tom mj su mi pocele mucnine , nisam povracala ali zato dan i noc muka , muka i samo muka svaki miris mi smeta u kuhinju uopste ne smijem ni uci,sada sam pocela i povracati , doslovno nista vec 2 tjedna nisam pojela normalno,sta pojedem to i povratim,zeludac mi nista ne zeli dobro primiti,pocela sam povracati neku zelenu gorku tekucinu,slatkisi mi se gade, kruh , domaca jela , fast food, uzasne bolove i muke imam,ne mogu spavat do kasno u noc, ujutro rano ustanem i patim se cjeli dan, kad zeludac odluci da izbaci i ono malo sto pojedem , povracam i tek onda mogu malo zaspati, umorna sam , iscrpljena,ne naspavana, ,stomak mi se napuhao kao da sam u 5-6 mjesecu ,non stop moram na wc pipi,doktorica mi kaze da je Se normalno i da je beba super, a ja mislim da cu poludjeti dok se ne porodim!
    Ponekad cak i kazem da nikad vise ne zelim biti trudna Upomoc!!!

Catlady

Mom2besoon
    13. Srpanj 2016. 12:11

Neki kazu da je mozda curica kad je toliko muka :) a ujedno i kazu da je muka dobar znat, tj da je s trudnocom i bebom sve ok. Bar te to moze utjesiti. Znam cure kojima je toliko lose bilo, probaj malo na suhi kruh abc sir namazat i pojest, bar nesto.

mono1111
    13. Srpanj 2016. 12:29

Bok, i ja sam u 8 tj, taman dns ušla.
    Ako te to tješi, mučnine su dobar pokazatelj, mislim na to da je to sve normalno i da će sve biti ok. I to će proći, možda još par tjedana potraje.
    Ja nemam mučnine, tj.znalo mi je biti malo loše, ali ne jako, prošlo bi jako brzo, nemam bas neke posebne simptome, imam neko smeđe krvarenje a već sam imala spontani, pa bi u ovom slučaju voljela imati mučnine, jer kao što kažu, mučnine su dobar znam da će s trudnoćom biti sve ok.

mono1111
    13. Srpanj 2016. 12:29

Znak :)

Mom2besoon
    14. Srpanj 2016. 23:14

I ne mora bit mucnina mono da bude s trudnocom ok, ja ih nisam imala a sad sam 23 tjedna puna tj ok je sve bilo. Kako ko

mono1111
    15. Srpanj 2016. 10:06

Ma znam to...ali isto tako znam da su mucnine dobar znak :)

Ugolina
    15. Srpanj 2016. 11:41

To da su mucnine dobar znak mislim da su babske price ko i tisucu toga vezano uz trudnocu..od velicine i oblika trbuha da ima veze sa spolom,da riganje ima veze sa spolom, ten itd. ..svaka zena i svaka trudnoca je individualna..cak i dvije trudnoce kod iste zene i tijek trudnoce i poroda nisu isti!!
    Draga,catlady,tko nije prosao to ne zna kakav je to pakao za tebe i tvoj organizam..ja sam povracala dvadesetak puta dnevno od doslovno plusa na testu,od 5.tjedna i tako skroz do petog mjeseca trudnoce, mucnina bez kraja,nocu danju..najgore to pisanje,probudis se usred noci i prvo sto osjetis muuukaaaa da se ne mozes pomaknut,a onda ne znas jel bi prvo pisala il rigala jer ak odes pisat riga ti se,ak odes rigat popisas se u gace.. Smrdilo mi sve zivo,od hrane,predmeta, muza,sveeee..prvih mjesec dana sam izgubila pet kg jer nista nisam jela,malo korice kruha grickala i to sam zbljuvala..
    Uglavnom,da ne crknem otisla sam u petrovu na hitnu dva puta na infuzije da prezivim pa ti preporucujem isto, da odes u bilo koju bolnicu na hitnu ginekolosku,mozda ti to malo pomogne..mozda te i hospitaliziraju dan,dva.. Ja sam naposlijetku dobila reglan da pijem jer je rizik za mene i bebu bio veci da ga ne pijem..reglan mi je pomogao u smislu da sam rigala samo pet,sest puta dnevno i nakon sto sam ga popila imala sam dva sata fore da se najedem bez da to zrigam..navecer mi ni bog nije mogao pomoc protiv mucnine..
    Tako da te razumijem.. Bojala sam se pit te tablete,ali eto,rodila sam predivnu,zivu i zdravu curicu prije mjesec i tjedan dana.. Ali to ti moraju doktori propisat.. Za pocetak pokusaj s odlaskom na infuzije si malo pomoc..
    Sretno!!

Mom2besoon
    15. Srpanj 2016. 16:42

Vjerojatno imas pravo kazu da s curicama se vise povraca i ten bude los, ja nosim curicu ten se ocistio dosta i nije mi bilo muka

mono1111
    15. Srpanj 2016. 18:19

To valjda i zavisi, kako kome :/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.