Pozdrav.Nova sam ovdje...vidim da ima pitanja za ovu temu.Naime,meni je termin točno za misec dana,pakirala sam torbu po savjetima svoje kume koja je rodila prošle god. Iz Splita sam tako da ću vam reći ono što sam ja spakirala za Splitsko rodilište :
2-3 paka Vir 80 uložaka i jednokratne gaćice(ja sam dobila od kume)
četkica i pasta za zube
češalj
dječja kupka-ja sam uzela od Afrodite
1 tetra pelena
pelene za bebu-Pampers 0(ja sam spakirala 2)
Spavačicu(iako sam čula da oni inzistiraju na svojima,al nek se nađe)
2 grudnjaka za dojenje
2 paka Nuk jastučiča za dojilje
vlažne maramice
šlape
čarape(ja sam spremila 2-3 para)
sok ili vodu
i obavezno 2 ručnika
nadam se da je to,to što treba...
Ne treb dječja kupka. Najbolje ih poplahnut običnom vodom. Detergenti im skinu zaštitni sloj i onda krene veselje s dermatitisom.
Lorena, grudi ne treba prati prije podoja. Beba, uz ostalo, i pomoću mirisa nalazi bradavicu.
https://majcinstvo.wordpress.com/2018/01/21/porod-sto-spakovati-u-torbu-za-bolnicu/
Je li zna netko što bi točno bio raspršivač za vodu i gdje to kupiti? :D
Namjeravam roditi u Vinogradskoj i po svuda sam našla da navode da se to može ponijeti u rodilište, da se malo osvježiš kad već ne smiješ piti vodu, ali nikad prije nisam čula za to ni gdje da tražim...
Drage mame i buduće mame. Ima li koja da je nedavno rodila na svetom duhu.
Što sve trebam ponijeti za bebu u rodilište? Imaju li svoju robicu ili trebam ponijeti? Pelene, vlažne maramice obavezno nosim jel?
Imaju li svoje spavacice koje moram nositi ili nosim svoje?

Drage mame i buduće mame. Ima li koja da je nedavno rodila na svetom duhu.
Što sve trebam ponijeti za bebu u rodilište? Imaju li svoju robicu ili trebam ponijeti? Pelene, vlažne maramice obavezno nosim jel?
Imaju li svoje spavacice koje moram nositi ili nosim svoje?
Od 37tt ionako moras u trudnicku ambulantu pa mozes njih pitati sto treba za bebu. U vecini rodilista za bebu ne treba nista osim robice kad se izlazi iz bolnice.
Opcenito u torbu za rodiliste-ulosci, pribor za osobnu higijenu, spavacice,grudnjak, rucnici, voda, nesto za gricnuti, kremu za bradavice i eventualno jastucici za grudnjak.
Mobitel i punjac.
Sve ostalo moze netko donjeti kad dode u posjetu..

Ima li netko da je nedavno rodio na Sv.Duhu? Imam popis od prije 5 godina, pa me zanima da li se sto promjenilo.. Pretpostavljam da se i dalje SVE nosi (od wc papira do pelena).

Be the change you wish to see in the world.. 💚
Ima puno popisa za torbu i svi su ok. Ono sto bi promijenila je sto nisam poslusala onu da ce ti dio donijeti kad su posjete. Nema mjesta i teško se snaci i ako ponesete odmah sve. Djecju robic, još nesto hrane, pica i jos pak ulozaka nek donesu kad se beba rodi.
Meni je koristilo da uzela svoje dvije spavacice jer sam se smocila vodom tako da obukla dok se njihova sušila. Obavezno: paket 10 papirnatih maramica, 1 papirnati rucnik, mrežaste gačice 10 kom, vir 80 ulosci dva paka ili chico veliki 1 pak, 2.5 -3 litre vode, nesto lagano za gricnuti, ali to pitajte Dr. i sestre da li smijete li i kad, ovisi kakvo vam stanje.1 manji rucnik za tuširanje. Kozmet torbica (kaladont, četkica, vata, sampon, naocale za vid,...) japanke za tuš i šlape koje koje se obično isprljaju od krvi i ceg još i bace. Najbolje neke stabilne za oko 80-100 kn ili vase (starije) koristene, kava, cokolada, punjač mobitel.
U posjet djecja robica samo za izlazak, jos 2.5 L vode, 5 pelena za bebu ako zatreba, 1 pak uložaka, nešto lagano za jesti ali posavjetovati se sa ginekologicom/sestrom.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji