U pravilu ne biste imali pravo na naknadu u Hrv jer tu ne prebivate niti radite ( ako date otkaz..)- sto se Nizozemske tice, vjerujem da vrijedi jednako kao u EU, a to je da imate pravo na naknadu nakon 6 mj radnog staza tamo.
Moj savjet bi bio ne davati otkaz, nego uzeti “komplikacije u trudnoci” cim se ona dogodi i onda koristiti porodiljnu naknadu itd.pa dati otkaz i naci posao u Nizozemskoj tek po isteku porodiljnog ovdje, sto ne znaci da u medjuvremenu ne mozete tamo zivjeti.
Ili, ne raditi na bebi dok ne preselite i pocnete raditi. Svakako mozete ostati trudni cim pocnete raditi jer stjecete pravo na naknadu nakon 6 mj
Znaci ako u hrv odem na kompl. I recimo preselim setamo. Normalno onda nebi radila tamo zbog t.
Znaci u pravilu nakon preseljenja 6 mj odradim pa imam pravo tamo na naknadu...A recimo ako se t desi i odem na kompl.u hrv dal u tom slucaju dobivam tu naknadu ako zivim u Nizozemskoj a t se desila u hrv za vrijeme posla s ugovorom na stalno? Ili seu tom slucaju sve ponistava ?
💃 25
🤵29
Nepravilni ciklusi od 28 do 35dana, najcesce 32-33 ponekad se oduzi 42-43/45/48
Cista lijevi 3cm vodena 2019.,
Cista desni jajnik 5cm žutog tijela 2.2021g
Femisan a kapi 1
Vrkuta čaj
Matičnjak čaj
Lh trakice bezuspješn
Fertilup za muskarce
Letrozol, folacin , duphastone, vitamin d..
1.postupak IUI 11.9.23.
Asthenozoosperia 18%, 40% pokretnih ...
U pravilu ne biste imali pravo na naknadu u Hrv jer tu ne prebivate niti radite ( ako date otkaz..)- sto se Nizozemske tice, vjerujem da vrijedi jednako kao u EU, a to je da imate pravo na naknadu nakon 6 mj radnog staza tamo.
Moj savjet bi bio ne davati otkaz, nego uzeti “komplikacije u trudnoci” cim se ona dogodi i onda koristiti porodiljnu naknadu itd.pa dati otkaz i naci posao u Nizozemskoj tek po isteku porodiljnog ovdje, sto ne znaci da u medjuvremenu ne mozete tamo zivjeti.
Ili, ne raditi na bebi dok ne preselite i pocnete raditi. Svakako mozete ostati trudni cim pocnete raditi jer stjecete pravo na naknadu nakon 6 mj
Znaci ako u hrv odem na kompl. I recimo preselim setamo. Normalno onda nebi radila tamo zbog t.
Znaci u pravilu nakon preseljenja 6 mj odradim pa imam pravo tamo na naknadu…A recimo ako se t desi i odem na kompl.u hrv dal u tom slucaju dobivam tu naknadu ako zivim u Nizozemskoj a t se desila u hrv za vrijeme posla s ugovorom na stalno? Ili seu tom slucaju sve ponistava ?
Znaci ako sam ja na komplikaciji u hrv...dali mogu dobivat naknadu (s obzirom na staz iz hrv) a zivjet u Nizozemskoj?
💃 25
🤵29
Femisan a kapi 1
Vrkuta čaj
Matičnjak čaj
Lh trakice bezuspješn
Fertilup za muskarce
1.postupak IUI 11.9.23.
Hvala puno na odg :)
💃 25
🤵29
Femisan a kapi 1
Vrkuta čaj
Matičnjak čaj
Lh trakice bezuspješn
Fertilup za muskarce
1.postupak IUI 11.9.23.
Znaci u pravilu nakon preseljenja 6 mj odradim pa imam pravo tamo na naknadu…A recimo ako se t desi i odem na kompl.u hrv dal u tom slucaju dobivam tu naknadu ako zivim u Nizozemskoj a t se desila u hrv za vrijeme posla s ugovorom na stalno? Ili seu tom slucaju sve ponistava ?
Znaci ako sam ja na komplikaciji u hrv…dali mogu dobivat naknadu (s obzirom na staz iz hrv) a zivjet u Nizozemskoj?
Hmmm, dobro i komplicirano pitanje.
Osobno, ne znam kako je ako se odselis no opet ako ne odjavis boravište u hr mislim da bi moglo proći.
Naravno, odjavis nakon nekog vremena. Al opet... oni znaju da si otišla, nakon nekog vremena.
Mi smo se došli odjaviti nakon 4g boravka (non EU zemlja) i mup nas je sam odjavio nakon 2g (ne znam kak su iole mogli znati), a maloga nisu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
👦2012💙
Ugl. Zaposlena sam u 9 ili pocetak 10mj odlazimo to je def. I sad ako se desi t dok jos radim u hrv onda oke onda cu u hrv nesto imat…e a kako to vrijedi za inozemstvo? Ili ako dodem tamo i recimo 1 mj rada saznam za t….a imam cak staza nekoliko dana dal onda imam prava il ne jer nije ni 6 ni 9 mj staza vani…? Oprostite na tolikom postu. Znatiteljna sam pa ako mi netkk moze odgovoriti
U Hr nebi imala prava na porodiljni jer ces biti odjavljena (a i za komplikacije i porodiljni moras predavat svaki mj listu u hzz).. Ali ako vazi za sve zemlje u EU isto, onda svoj radni staz iz HR mozes prenijeti u inozemstvo, ako ne budes radila u Nizozemskoj, tj ako ostanes trudna, porodiljni imaas od mj kad se beba rodi, i kada ispunjavas papire za porodiljni upises radni staz iz Hr i prilozis dokaze (platne liste npr).. Ja sam primala mj dana kompl. u Hr, otisla za Njemacku i tek kad se beba rodila sam predavala papire za porodiljni, s tim da ja nisam onda znala da mogu prenijeti svoj staz iz Hr, a da sam ga prenijela imala bi veci porodiljni..
M🩵
L🩵
*Ciklusi 30-38 dana
*10.10 prvi dc
Jutro djevojke. Kava je na stolu. Radi se.
Htjela sam vam se požaliti. Naime, muž i ja vjenčani smo u općini - jer smo tako htjeli.
Svadbeni pir i crkveno vjenčanje imali smo dogovoren u ovom mjesecu. Covid-19 slučaj, svadba otkazana za 9 mjesec nagodinu.
Očajna sam (ne zbog svadbe) nego zbog toga sto cu morati odgoditi pravljenje bebe za iducih godinu dana.
Ne znam šta da radim. Svadbu želimo. Bebu želimo. Prvi mjesec nam se nije upecalo, sad u sred plodih dana ja moram stopirati :(
Ja sam zaposlena liječnica, MM je inžinjer građevine, stambeno pitanje nam je riješeno, dakle svi su uvijeti nekako zadovoljeni - sem coronavirusa :( On nam ne popušta.
Zanima me što bi vi učinile na mom mjestu? Čekale dogodine ili s bebom u svatove ? S bebom od mjesec do tri mjeseca starosti? Ljubim vas sve
Draga moja, moj ti je savet nemoj cekati ako zelis bebu!!!!!! Ne znam koliko imas godina ali evo ja sa 33 pokusavam vec 6 meseci i nista a isto smo cekali…. a nismo trebali jer bioloski sat otkucava…. tako da ako zrlite bebu krenite sada… da i ako ne bude sve ok mozete poraditi na tome i jos biti mladi najgore je kada se zakasni….
I ja sam 33god. i radimo na bebi nekih 6/7 mj.
Zasada prirodno, ne pratim sa trakicama kada mi je O, moram trakice nabaviti. Prije sam znala preko sluzi ali sad je vise nemam na gacicama, tako da preko kalendara pratim.
Imas kakav savjet za mene?
Cekam da mi M prodje pa idem kod ginekologice provjeriti sve. Ali od zena savjet uvijek dobro dode!
Draga moja, verujem da se trebamo opustiti i raditi na tome opusteno, ja sam ovaj mesec odlucila da se ne opterecujem oko toga ali svakako idi vidi da li je sve ok. Ja idem sutra da mi proveri O … jer ja isto ne osetim kada mi je. Mozda je ni nema pa me bas zanima. Suprug i ja nije da imamo odnose cesto… ali mislim da bi trebali malo cesce🥴, tipa svaki 3 , 4 dan imamo a ja mislim da kad je O treba svaki dan nekih sedam dana i eto plusa, ali umor … pa nam se neda itd…uglavnom drzim figeeee. Radimo 6 mj. na bebi
Mi vecinom svaki drugi dan prije O i na dan O.. Nije bas svaki drugi dan cijeli mjesec. I svakako cu ici makar na kontrolu,da vidimo kako je.
Bas sam se zabrinula kad mi je stalo da sluzi na gacicama.
Neka nam svima ide pozitivno!
❤️🙏🏻
Andela111 ma budemo,ja sam uvjerena da ce biti punoooo plusica ovoga ljeta !!! Mora biti !!! 🙌💖
🙎🙇 oboje 31 god.
u postupku za MPO❤
Andela111 ma budemo,ja sam uvjerena da ce biti punoooo plusica ovoga ljeta !!! Mora biti !!! 🙌💖
Watson009 da te pitam, koliko cesto ides na folikulometriju? Meni je danas 3 put ovaj ciklus da idem. Upravo cekam u gin. Pa me zanimalo sto je tebi gin. rekao? Meni moj prati od 9 Dc jer sam tad bila na kontrolnom pregledu i vidio je na desnož jajniku folikul od 13mm, kad sam dosla u ponedjeljak vidio je 2 od 13 mm. Inace mi je ciklus 31-33 dana. Ovaj mjesec mi je tesko pratiti s trakicama posto je vruce i puno tekućine unosim tako da slabo mogu procijeniti s trakicama.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Drage moje, savjet :) zadnja m bila 28.06. dakle danas 18.dc... inace su gospođe redovite svakih 30 dana.. na kužim se ja pretjerano u te plodne neplodne dane, odnosno nikada nemam neke simptome ovuliranja, nego po app sta kaze kalendar po tome se ravnam. Ovaj mj evo veeeeeoma obilan prozirni iscjedak i da prostite mogla bih muza “maltretirat” 0-24. Trbuh me boli za pop****t.. Da li bi to moglo znaciti da ce teta ovulacija ubrzo? Naravno trudimo se i radimo na bebi :)
Sortiraj odgovore
Najstariji