Lara, Luna i mene je strah piti bilo što osim prenatalnih tipa Novalac, baš zato što su mi ciklusi jako uredni. Još mi samo treba da se i to pokvari... 😒
Nešto tu i tamo ovu vrkutu-stolisnik pijem, ali nisam baš redovita moram priznsti
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Jutro, nova sam ovdje, pozdrav svima
Planiram krenuti na bebicu.
Imam 36 god, Hashimoto/hipotireoza, pijem Eutyrox.
Zanima me da li koja ima savjet: da li bi meni štetio jod iz prenatala, ima ga u skoro svakom i to u 100% dnevne doze ( i kroz hranu ga unesem pa da nebi bilo previše obzirom na Hashimoto)?
I taj famozni vitamin A, na sve strane piše da je nepotreban trudnicama iz dodataka a nalazi se u svim dodacim pa čak i previsokim dozama?
Hvala!
P.s. endokrinologice je rekla MISLIM da smiješ...što mi nije baš ulilo povjerenje:/
Zvrck dobrodošla i nadam se da ćeš čim prije otić na neku bolju temu. Za ovo sta si nabrojala stvarno nemam pojma,možda neka od cura bude znala odg :*
Mene isto strah da ne zeznem te normalne cikluse, al milim da vrkuta i cikla za početak ne mogu napraviti toliko štete, budemo vidjeli
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Nes totalno te kužim, moj je isto takav. Nema šanse da popije svoje vitamine ako mu ja 5x ne ponovim.
Ali zato će poslušati savjet od doktora ili ako čuje nešto od frendova.😆
Kad je moja doktorica rekla da ja ne mogu na daljnje pretrage bez spermiograma, isti dan je zvao da se naruči.🤣
Nedavno je njegov frend iz srednje dobio dijete putem MPO, i odmah je i on spreman i na tu opciju ako bude trebalo.😄
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Pozdrav cure drage 🤗🌞
Petak jeeee. 🥳 kod nas je divan, suncan, ljetni dan. Nadam se da je i kod vas tako. ☺️
---
Vidim ima puno rodjendana u rujnu...🥳 Statistika kaze da se najvise beba rodi u rujnu (Bozic i Nova godina hopa -cupa🙈). Moja mama danas slavi 80-ti rodjendan. 🥰 Po godinama mi moze baka biti, ali je Bogu hvala jos uvijek vitalna za svoje godine. I muzu mi je brzo rodjendan. I prijateljici. I tako, ima vas puno djevica i vaga, rujanskih beba. 😅
---
Kad sam kod rodjendana, Ameliee sretan rođendan s malim zakašnjenjem! 🥳🎂 Nadam se da si se lijepo provela. 🤗
Nes pitala si tko ima djecu. Ja sam još nerotkinja. 😅 A moram se zezati na svoj račun. 😁 Bila bi sretna da imam jedno zdravo dijete, obzirom na godine i zdravstveno stanje. Vidjet ćemo sta ce bit. Bas lijepo sto vec imas dijete. ☺️
Atina ne odustaj od vrkute, navodno pokazuje rezultate tek nakon tri ciklusa. Biljkama treba malo duze da prorade....🤷🏼♀️
Luna nocurak nisam pila, pa ti ne znam reci. 🤷🏼♀️
Samoja6 super za nalaze 🥳 ja bi jos vadila hormone na tvom mjestu. A za nalaze pape, kod mog se cekaju 3 mjeseca 😅 a ako platis 300 kn cekas 2-3 tjedna. 🤦🏼♀️ Briseve i hormone moj ginic ne daje ako ne pokusavate najmanje godinu dana. 🙄
Zvrek dobrodosla 🤗
Muzevi i tablete skroz vas razumijem po tom pitanju. Moj nema sanse da popije ijednu tabletu. Njemu to kaze ne treba. 🤦🏼♀️A ja s druge strane šaku suplemenata na dan. I on zdraviji od mene.😅
Mama andjela, Buhtlica, Allie, ex Inna, Lara, Simba….🤗
I svim ostalim curama zelim lijep vikend! 🤗🌞🌊🏖️💗
Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂
+ 1 za muža koji je gori od djeteta pa za sve ga treba podsjećati
Mi pijemo još uvijek 1 tbl cinka, vitamina C i vitamina D na dan + matična mliječ za imunitet, a ja vrkutu i evo pred 3 dana sma počela sa ciklom u svim oblicima, pa budemo vidjeli. Hvala Kamilica na utjehi, možda proradi sve za 3 mj
I kod nas je hrpu djece i beba i rođendana u rujnu, stvarno izgleda da su Božić i nova godina najbolje doba za dobit dijete
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Trudnice🤰:
🌻 ODBROJAVANJE - 9. MJESEC 🌻
Mama_andjela 04.09 - 1 dan ❤️
Zoeeuzoee 08.09. - 5 dana ❤️
Beban 10.09. - 7 dana ❤️
Ameliee 15.09. - 12 dana ❤️
Buhtlica 18.09. - 15 dana ❤️
Allie 20.09. - 17 dana ❤️
Atina25 23.09. - 20 dana ❤️
Nanaj 28.09. - 25 dana ❤️
Lunamoon
Kamilica
Malina_30
Niki777
Da vas sada ne nabrajam poimence, hvala vam svima na lijepim željama! 🥰❤️ Definitivno mi je bio najljepši rođendan ikad, još sam jučer naučila malenu kada ju pitam tko danas ima rođendan, ona kaže mama i krene plesati. 😂😍❤️ Ajmo sada redom…
👨🏼🦲 35 | 👱🏼♀️ 34
👩❤️💋👨 2005.
👰🏼♀️🤵🏻♂️ 2016.
👶🏼 1
🙏🤰🏼🔜 4/2021.
UZV, Papa 3/2021. ✅
💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
🫖 Vrkuta od 5/2021.
💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.
Nes ja bi ih htjela 3, iako ima dana kada se ozbiljno pitam kako ću hendlati dvoje jer mi je nekad i malena previše. 🤦♀️ Ne znam hoću li uspjeti u naumu i hoće li biti prilike, ali ću se svojski potruditi. 💪
Atina i moja malena je predivno, ali vrlooo zahtjevno dijete i nekad se bojim, kada dođe drugo što će biti kada joj ne budem mogla posvetiti toliko pažnje i vremena pa osjećam krivicu. A opet, tješim se kako će s vremenom postati lakše. 🥰
Zoeeuzoee mislim da ti je prerano, malo se strpi, pišni za koji dan i držim ti fige da bude pozitivan!! 🤞❤️
SamoJa oboružaj se živcima i strpljenjem, ideš korak po korak i dan po dan. A u međuvremenu nadam se će se pojaviti jedno lijepo iznenađenje zbog kojeg ćeš obustaviti pretrage. 🤞❤️
Mama_andjela evo baš sam se jučer srela sa cimericom iz bolnice, ženom koja je ima iza sebe 6 godina borbe, 8 spontanih u raznim tromjesečjima koja je dočekala svoje čudo usprkos vrlo rizičnoj i teškoj trudnoći. Maleni je napunio godinu dana, prekrasan i pametan dječak. 🥰 Sve nas čekaju naše bebice, samo su neke izgleda malo tvrdoglavije od drugih. ❤️
Lozice žao mi je što nije uspjelo u prvom ciklusu, ali daj mu malo lufta da prodjeluje, hoće, znam da hoće… ❤️❤️ Grlim i ljubim na maximum! 😘🥰
Lunamoon držim fige da te gin naručio u primjerenom vremenskom razdoblju. 🙈🤞
Lara uffff, 3 tjedna je baš duuugo. 😳 Eh, tek sad sam primjetila da ne nema na listi, jesi možda za da nam se pridružiš? 🥰
Ina85 oh i tebe svaki klinac hoće… Mislim da je Simba u pravu i da HCG-u jednostavno treba vremena da se spusti. Ako se bojiš i ako osjećaš da nešto ne štima, onda svakako provjeri.
Zvrck pozdrav i dobrodošla! 👋 Nemam problema sa štitnjačom tako da bi samo lupatala gluposti, vjerujem da će se javiti neka od cura koja ima više iskustva i znanja.
Kamilice jupiiii čestitke mami na velikom okruglom rođendanu! 🥳🥳
Buhtlice i Ex_inna kako ste? Šta ima novoga kod vas? 🥰❤️🥰❤️
👨🏼🦲 35 | 👱🏼♀️ 34
👩❤️💋👨 2005.
👰🏼♀️🤵🏻♂️ 2016.
👶🏼 1
🙏🤰🏼🔜 4/2021.
UZV, Papa 3/2021. ✅
💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
🫖 Vrkuta od 5/2021.
💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.
Nestotalno te kužim, moj je isto takav. Nema šanse da popije svoje vitamine ako mu ja 5x ne ponovim.
Ali zato će poslušati savjet od doktora ili ako čuje nešto od frendova.😆
Kad je moja doktorica rekla da ja ne mogu na daljnje pretrage bez spermiograma, isti dan je zvao da se naruči.🤣
Nedavno je njegov frend iz srednje dobio dijete putem MPO, i odmah je i on spreman i na tu opciju ako bude trebalo.😄
Nes i Ex inna 🤣😂
Totalno vas kuzim iako moj je toliko tvrdoglav da ne zeli kod doktora ni kad ima temperaturu 40 hvala bogu pa skoro nikad ni nije bolestan.
On ima bas panicne napade od malena sto se tice doktora tako da evo ne znam sto bi vam rekla. Bila sam mu tu nabavila na forumu Almageu. Dakle to je bio rat po kuci🤣 nece on to pit, njemu to ne treba on je savrseno zdrav isto tako i njegov piton je zdrav i nema on tu sta pit to. Popio je nakraju al ono na nozeve smo se poklali i ja sam mu morala pravit to svaki dan.
Ja sam razmisljala uvesti Gynositol.
Gynositol je dodatak prehrani koji sadrži mioinozitol i folnu kiselinu. Pomaže regulaciji metabolizma i regulaciji funkcije jajnika.Gynositol može biti koristan kod sindroma policističnihjajnika (PCOS), inzulinske rezistencije te također možepomoći kod sprječavanja nastanka gestacijskog dijabetesa.
Sindrom policističnih jajnika (PCOS) pogađa 1 od 10 žena i najčešći je endokrini poremećaj kod žena te jedan od vodećih uzroka izostanka ovulacije.
Ovo pise na netu, mislim si nemam sta izgubiti. A on ne znam sta cu s njim 😅🤣
Ameliee evo bas nista ludnica na poslu, danas idemo na rodos kod kumova i tako. Sto ima kod tebe? 😀
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Sortiraj odgovore
Najstariji