Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bambina
    10. Svibanj 2021. 11:53

TijanaB

I imam 35godina 🙈. Aktivno pokušavamo od 2018, ali i prije toga nismo pazili samo nisam obraćala pažnju na ovulaciju

Joj, draga, želim ti svu sreću za sljedeći ciklus.. 
    Vidiš da se kod tebe čak i uhvati, ali iz nekog razloga se ne uspije održati.. Jesi obavila sve pretrage dodatne itd.? Što kaže gin.? 

TijanaB
    10. Svibanj 2021. 12:03

Obavili smo dosta pretraga muž i ja. Sad ne znam šta bih dalje trebala, znam da nisam uradila pretragu za trombofiliju. Kod dr idem kad prodje krvarenje. 
    Ne znam ni šta bih još uradila, od početka sam kod dr. Poljaka, ali ne želim vise na IVF, jer očigledno lakše zatrudnim prirodno. Šta si ti radila od dodatnih pretraga ?

Lara19
    10. Svibanj 2021. 12:35

Cure da li je kojoj od vas kod dijagnoze cervikalnih briseva pisalo n97 zenska neplodnost? 

🙍‍♀️33

🙎‍♂️33

💞9mj 2020

Folna kiselina
    Femisan A kapi
    Sok cikle
    Papa test 3/2021✅
    Spermiogram 5/2021✅
    Brisevi 9/21✅
    SonoHSG✅
    Hormoni-stitnjaca povisena(terapija euthyrox50)

Brisevi-izolirana ureaplasma✅

-tablete bromergon

-povisen secer(tablete glucophage xr750mg)

Bambina
    10. Svibanj 2021. 12:55

TijanaB

Obavili smo dosta pretraga muž i ja. Sad ne znam šta bih dalje trebala, znam da nisam uradila pretragu za trombofiliju. Kod dr idem kad prodje krvarenje.
    Ne znam ni šta bih još uradila, od početka sam kod dr. Poljaka, ali ne želim vise na IVF, jer očigledno lakše zatrudnim prirodno. Šta si ti radila od dodatnih pretraga ?

Mi smo u ranoj fazi planiranja tako da nemam baš iskustva vezano za pretrage koje se moraju obavljati nakon dužeg planiranja..
    Ja bih ti savjetovala da se definitivno naručiš kod gin. i zahtjevaš od njega neke daljnje korake, a ako nije baš angažiran, traži drugog.. Ostaje ti, između ostalog, i ta trombofilija.. Spermiogram ok, hormoni isto? Prohodnost, jesi radila? 

TijanaB
    10. Svibanj 2021. 13:03

Bambina, spermiogran dobar, hormoni Takodjer , radila sam prohodnost i sve super je bilo. Jedino sto sam čula a nisam uradila je ta trombofilija. 

Lori🍀
    10. Svibanj 2021. 13:12

Wonderer sretan rođendan s malim zakašnjenjem Glupa M je baš mogla ovaj mjesec i preskočiti neka prođe čim prije pa u nove pobjede
    TijanaB jako mi je žao Nisam vadila betu nego mi je na uzv nakon tableta utvrđeno da je sve čisto. Tako da ti tu ne mogu pomoći. Slažem se s Wonderer da je dobra stvar što možeš ostati trudna i da se često dogodi brzo nova trudnoća nakon spontanog pa se nadam da će i kod tebe biti tako. Drži se
    Ja sam radila pretrage trombofilije, čekam nalaze taman. Probaj tražiti od ginekologa uputnice iako kod tebe je bio spontani u baš ranoj trudnoći pa je pitanje koliko je tu trombofilija uzrok.
    Kakvo ti je stanje sa štitnjačom, koliki ti je TSH? To je dosta bitno i zna izazivati probleme u ranoj trudnoći.
    I ono što mi pada napamet su cervikalni brisevi. Da nije neka bakterija možda bila uzročnik.
    Bambina kako si ti, što ima kod tebe?
    Lozice sretno na ispitu Evo ja ću ti čestitati 15 dc on je jednako važan kao i 14 dc
    Lara pogledala sam baš svoj nalaz briseva i ne piše mi ništa takvo. Najbolje da nazoveš i pitaš

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

TijanaB
    10. Svibanj 2021. 13:17

Lara19, meni nije pisalo, možda jer sam privatno radila briseve(nema dijagnoze uopće), a ne preko uputnice. 

TijanaB
    10. Svibanj 2021. 13:23

Cervikalni ću raditi nakon krvarenja opet, zadnji put su bili dobri, a TSH radila prije nekih 6mj bio je super.

Bambina
    10. Svibanj 2021. 13:40

Lori, evo M završila, krenuli sa hopsanjem, opušteno.. Pik očekujem za nekih tjedan dana, a sad kako ćemo pokriti, vidjet ćemo.. Krenula sam Novalac ponovno piti.. Pokušat ćemo biti opušteniji ovaj ciklus (čitaj JA, haha), a sad kako ću se dogovoriti sama sa sobom da tako zaista i bude, sve me strah da niš od toga.. 😄 Kako god, pišnut ću LH trakicu za vikend..

Kako si mi ti, kada očekuješ O?

Ginny
    10. Svibanj 2021. 13:50

wonderer sritan rođendan sa zakasnjenjem , da iduci docekas u novoj ulozi kao mama :D
    lara19 mislim da it je to samo sifra od gina zasto te uputio na briseve (kao razlog jel) , cini mi se da je meni to pisalo u kartonu (mogu provjerit na e zdravlje, al skoro 100 posto sam sigurna da je to)
    tijana zao mi je , mislim da neces morat na kiretazu kad krvaris, ja sam isla jer se nista samo nije pokreilo, također, koliko sam citala o trombofiliji , nema dokaza da ima utjecaja na tako ranu trudnocu. mozda netko ima drugacija saznjanja, ja nisam toliko istrazivala, kod mene je neka blaga mutacija koja je smao za andol kao, prije su davali i heparin za tu mutaciju, al isto kao nema dokaza da pomaze, nisam pomogla bas, al eto mojih 5 centi jel haha.
    cure samo da vas pozdravim, nisam citala zadnjih 150 str, sramota me iti oglasit se haha, al eto da pozdravim wonderer , taman sam lipo upala :D 

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.