Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    06. Studeni 2021. 12:37

Mama_andjela

Buhtlica, budem i ja probala to s cesnjakom, da sto prije uklonim. A to sto se tice prehrane ti je dobar plan. Ja sam prije svoje T, na prije 25 dana krenula s vjezbanjem, zdravom ishranom, svaku noc vjezbe radila, setala, i nisam obracala paznju ni na sto. Znao me stomak kao malo boljeti, ali kao od vjezbi mi je to. I kad sam saznala da sam T, prekinem sa svim, nisam se vise usudila raditi vjezbe tog tipa i stanem, a taman me bilo fino krenuloTako da sigurno ce ti pomoci da skrenes misli, jer sam ja ono dodjem s posla, malo jedem, pa kafa, esto uradim kuci, odradim vjezbe i znaci padam, okupam se i legnem. Kakve misli, kakvo ti stoTad za forum nisam ni znala :)
    .
    Leka, ajde uzmi to, da znas ima li T ili ne, vec je vrijeemeZelimo da je to to

E pa moram poceti nesto, em sam dobila koju kilu sad unazad 2 godine mislim da sam na +10. Nije to strasno nesto na meni, ali opet bi volila da ode par kila. Mozda kad budem u boljoj formi i jajnici budu 😆

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Lota 🌼
    06. Studeni 2021. 12:57

Pozdrav cure. 😁
    Vidim da je ova tema aktivnije od spontanog pobacaja, pa cu se ovdje prikljuciti. Nekako, lakse mi je kad sam u "drustvu" zena/cura koja prolaze ili su prolazila kroz slicno iskustvo kao ja. Pa eto, pridruzujem se. 😁
    Naime, eto, drugi puta prolazim kroz spontani, zadnji je jos u procesu, u ponedjeljak idem na zadnju dozu ciscenja ako sve bude po planu, a onda akcija. 
    Pa bih eto, voljela ako bi mi netko mogao napisati iskustvo sa medikamentim tabletama, koliko ste krvarile i kada vam je stigla mjesecnica ? Prvi puta cu sada ovako pobaciti, obzirom da sam sada u 11tt, a beba je stala u 6tt sa razvojem i otkucajima. 
    Kada ovo prodje, odma akcija, ali akcija pretraga, ne pada mi napamet opet ovo prolaziti ponovno jer i samo znate koliko ke bolno i mukotrpno, em fizicki, a posebno psihicki. 
    Ja sam se kad sam isla na hitnu u petak, rasplakala u cekaoni pred svim trudnicama jer sam ja jedina bila na "otpisu", dok su sve druge isle na preglede, cak su i trudnice neke izlazile s bebama i cvijecem, bila sam mirna neko vrijeme, al onda sam pukla i dosla je sestra i rekla da se smirim, bili su okej, ali inace nemam naviku tako u javnosti, neugodno mi. No medjutim nisam se uspjela suzdrzati. Prolazi sto misli, hocu li ikada ovdje biti ali sa svojom bebom, zivom i zdravom, kako je njima sada, jesu svjesne koliko su sretne ?! Ma milijun pitanja i odgovora. Uglavnom, eto, proslo je, kasnije sam se umila hladnom vodom i nadosla, nisam si dopustala takve misli i ignorirala ljude na taj nacin. Da me netko krivo ne shvati, jako mi je drago i sretna sam kad vidim sve zene koje su uspjele i koje su dobro, dodje mi da ih zagrlim i cestitam, ali jednostavno prefrisko je jos sve i drugi je u pitanju, svjesno znas da nesto ne stima i pitas se hoces li ikada znati u cemu je kvaka. 
    No hajd, idemo dalje, samo pozitivno i jednog dana cu i ja a i vi sve biti u radjaoni ali nakon 9 mj trudnoce 🥰❤
    Podrska svima koje prolaze isto. Oprostite na velikom tekstu, ali vjerujem da nije na odmet. 😁

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lekaa
    06. Studeni 2021. 13:29

Lea06

Pozdrav cure. 😁
    Vidim da je ova tema aktivnije od spontanog pobacaja, pa cu se ovdje prikljuciti. Nekako, lakse mi je kad sam u "drustvu" zena/cura koja prolaze ili su prolazila kroz slicno iskustvo kao ja. Pa eto, pridruzujem se. 😁
    Naime, eto, drugi puta prolazim kroz spontani, zadnji je jos u procesu, u ponedjeljak idem na zadnju dozu ciscenja ako sve bude po planu, a onda akcija.
    Pa bih eto, voljela ako bi mi netko mogao napisati iskustvo sa medikamentim tabletama, koliko ste krvarile i kada vam je stigla mjesecnica ? Prvi puta cu sada ovako pobaciti, obzirom da sam sada u 11tt, a beba je stala u 6tt sa razvojem i otkucajima.
    Kada ovo prodje, odma akcija, ali akcija pretraga, ne pada mi napamet opet ovo prolaziti ponovno jer i samo znate koliko ke bolno i mukotrpno, em fizicki, a posebno psihicki.
    Ja sam se kad sam isla na hitnu u petak, rasplakala u cekaoni pred svim trudnicama jer sam ja jedina bila na "otpisu", dok su sve druge isle na preglede, cak su i trudnice neke izlazile s bebama i cvijecem, bila sam mirna neko vrijeme, al onda sam pukla i dosla je sestra i rekla da se smirim, bili su okej, ali inace nemam naviku tako u javnosti, neugodno mi. No medjutim nisam se uspjela suzdrzati. Prolazi sto misli, hocu li ikada ovdje biti ali sa svojom bebom, zivom i zdravom, kako je njima sada, jesu svjesne koliko su sretne ?! Ma milijun pitanja i odgovora. Uglavnom, eto, proslo je, kasnije sam se umila hladnom vodom i nadosla, nisam si dopustala takve misli i ignorirala ljude na taj nacin. Da me netko krivo ne shvati, jako mi je drago i sretna sam kad vidim sve zene koje su uspjele i koje su dobro, dodje mi da ih zagrlim i cestitam, ali jednostavno prefrisko je jos sve i drugi je u pitanju, svjesno znas da nesto ne stima i pitas se hoces li ikada znati u cemu je kvaka.
    No hajd, idemo dalje, samo pozitivno i jednog dana cu i ja a i vi sve biti u radjaoni ali nakon 9 mj trudnoce 🥰❤
    Podrska svima koje prolaze isto. Oprostite na velikom tekstu, ali vjerujem da nije na odmet. 😁

Jako mi je žao, mogu misliti što ti sve prolazi glavom, samo budi hrabra i imaš podršku ovdje ❤️

🙎‍♀️31
    🧔30
    Papa 3/2021 ✅
    PCOS
    terapija: Gynositol
    Pokušavamo: 3/2021
    -Humana-prvi pregled
    -vađenje hormona i ostalih nalaza

Lekaa
    06. Studeni 2021. 13:36

Cure, skupila sam hrabrost i test je pokazao - kao kuća, i to odmah.
    ako ne dođe M do pon, probati ću opet, mislim da kasni kao što je uvijek i kasnila, al kako sam pila duphastone zadnjih 6mj, bila je točna u dan. ovaj ciklus nisam pila terapiju zbog hormona koje  moram vaditi, pa odmah kasni.
    čak nisam razočarana, nisam se previše ni nadala. 
    kao što sam rekla, selimo se muž i ja nazad u slavoniju, prelazim na novi posao, natječaj je u tijeku, pa mi sve to stvara malo stresa dok ne budem potpisala ugovor, ne znam jel grozno zvuči, al možda sam malo i odahnula, bar dok ne krenem raditi na novom poslu, pa do ljeta opet intenzivno pokušavati ❤️
    možda kad se opusti  oko novog posla, preseljenja i svega toga, onda dođe i bebica u najbolje moguće vrijeme. 

🙎‍♀️31
    🧔30
    Papa 3/2021 ✅
    PCOS
    terapija: Gynositol
    Pokušavamo: 3/2021
    -Humana-prvi pregled
    -vađenje hormona i ostalih nalaza

BlairWaldorf
    06. Studeni 2021. 16:22

Lavica 🌸

Kejsy

Joj izvini sad vidim, raspisala sam se na puno tema i pogubila totalno 🤭 jer obično samo čitam, pa se sad osladilo kuckanje sa vama 😂. Pa ne bas meni je prvo islo blago svjeze krvarenje, 2-3 dana onako po neka kap i onda 2-3 dana smedjkasto. Ali to tvoje vise lici na implantacijsko 🤞 i tvoji datumi se jako poklapaju sa tim.. hmm ali u svakom slucaju nije zabrinjavajuce uopste normalno je i ako je od papa ili ako je implantacijsko… Tako da nemoj da se brines

Hvala ti ❤ po aplikaciji Premom danas je 9dpo 😊
    Nista, sad slijedi cekanje 😁

Bok curkice 😌

Još malo lavice jos malo 🤞😆

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    06. Studeni 2021. 17:51

Lavica 🌸

BlairWaldorf

Lavica 🌸

Kejsy

Joj izvini sad vidim, raspisala sam se na puno tema i pogubila totalno 🤭 jer obično samo čitam, pa se sad osladilo kuckanje sa vama 😂. Pa ne bas meni je prvo islo blago svjeze krvarenje, 2-3 dana onako po neka kap i onda 2-3 dana smedjkasto. Ali to tvoje vise lici na implantacijsko 🤞 i tvoji datumi se jako poklapaju sa tim.. hmm ali u svakom slucaju nije zabrinjavajuce uopste normalno je i ako je od papa ili ako je implantacijsko… Tako da nemoj da se brines

Bok curkice 😌

😂
    Kad ces ti piskiti? Imas kakve simptome? 😄

Danas nista posebno 🤷 ali imala sam turbo dan pa nisam stigla toliko o tome ni razmisljati (malo za promjenu 😆) jednostavno sam se suživila sa svime.  🥳
    kada se smirim i zastanem osjetim malo ta neka probadanja u donjem dijelu ali nista strasno. bas je to nekako sve skupa malo i neobično za mene koja inače nemam nekih bolova niti bolnih i toplih grudi prije M. Pogotovo 9 dana prije. 
    Sve skupa jest malo čudno i ako i dobijem M malo ću povesti računa možda odem na neki pregled da eto provjerim jel sve ok. Proslo je sad već skoro pola godine od S. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    06. Studeni 2021. 18:39

Bila sam u dosta zanimljivom drustvu i fokusirana na tuđe priče pa sam nekako malo zaboravila na sebe. 🤷😆 
    Svjesna sam toga da raznorazni simptomi mogu biti i zbog razloga koje si navela, mi smo sad u fazi da se baš osluškujemo pa nam je ponekad sve to malo i naglašeno jer u nekim, ajmo reć normalnim uvjetima ili svakodnevici ne razmisljas toliko o tome osim ako te bas nesto malo jače ne zasmeta. Ovo za grudi je bas neobično bas iz razloga što duže traje nego pred PMS a tu toplinu, e to nikad do sada nisam osjetila. Kad sam prvi put ostala trudna, iskreno, ne pamtim bas simptome, nisam obraćala na to pažnju ... Pamtim one koji su došli koji tjedan nakon plusića - osjetljivost na mirise, muka, umor.. tako da nemam bas ni s čime za usporediti. A ionako kažu da je i svaka T drukcija 🤷

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    06. Studeni 2021. 21:01

Lavica 🌸

BlairWaldorf

Bila sam u dosta zanimljivom drustvu i fokusirana na tuđe priče pa sam nekako malo zaboravila na sebe. 🤷😆
    Svjesna sam toga da raznorazni simptomi mogu biti i zbog razloga koje si navela, mi smo sad u fazi da se baš osluškujemo pa nam je ponekad sve to malo i naglašeno jer u nekim, ajmo reć normalnim uvjetima ili svakodnevici ne razmisljas toliko o tome osim ako te bas nesto malo jače ne zasmeta. Ovo za grudi je bas neobično bas iz razloga što duže traje nego pred PMS a tu toplinu, e to nikad do sada nisam osjetila. Kad sam prvi put ostala trudna, iskreno, ne pamtim bas simptome, nisam obraćala na to pažnju … Pamtim one koji su došli koji tjedan nakon plusića - osjetljivost na mirise, muka, umor.. tako da nemam bas ni s čime za usporediti. A ionako kažu da je i svaka T drukcija 🤷

U pravu si sa svime sto si napisala i svaka T je drukcija.. Ja nisam nikad bila T pa ne mogu usporedivati 😂
    Nadam se da je taj tvoj simptom "dobitni" 😊 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

I ja se nadam da su tvoji 🤞😘 pa da se druškamo i na ljetnima. 

Uskoro ćemo saznati 🥳

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

nina23
    06. Studeni 2021. 21:17

Lavica 🌸

BlairWaldorf

Lavica 🌸

BlairWaldorf

Lavica 🌸

Kejsy

Bok curkice 😌

😂
    Kad ces ti piskiti? Imas kakve simptome? 😄

Danas nista posebno 🤷 ali imala sam turbo dan pa nisam stigla toliko o tome ni razmisljati (malo za promjenu 😆) jednostavno sam se suživila sa svime. 🥳
    kada se smirim i zastanem osjetim malo ta neka probadanja u donjem dijelu ali nista strasno. bas je to nekako sve skupa malo i neobično za mene koja inače nemam nekih bolova niti bolnih i toplih grudi prije M. Pogotovo 9 dana prije.
    Sve skupa jest malo čudno i ako i dobijem M malo ću povesti računa možda odem na neki pregled da eto provjerim jel sve ok. Proslo je sad već skoro pola godine od S.

Vjeruj mi, jos bolje da nisi imala vremena razmisljati o tome 😂 ja i dok sam nenormalno cistitila kucu, nisam moga ne razmisljati..
    Mozda je dobar znak da te bole grudi (ne znam da li si procitala ali mene nikad nisu boljele, to je pocelo prije par mjeseci)… Koliko sam ja primjetila po sebi, skoro niti jedan mjesec nije isti.. em zbog stresa, em zbog vremena, em zbog O koje cu nekad jace, nekad slabijeg intenziteta 🤷🏼‍♀️ svasta nesto utjece na nas organizam..ne treba nuzno biti nesto lose 😊
    Drzim 🤞🏻 da bude ➕ i da ne bude doslo do S… 😊 pratimo se..jos nam mama andjela fali sa simptomima… 😂😂😂 i naravno cure kojima se priblizava datum ne ocekivane…

Vecerr svima  . Hahha ja od simtima imam samo nadutost. Nikakve zivecnosti nikakvi probadanja nista. Kako mi je gink. dao da koristim vaginalete ne znam ni kakva mi je iscjedak 😅sve nenormalno ovaj mjesec  

💁‍♀️34g
    👦30
    Pokusavmo od 2.2020
    30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
    21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol

3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
    Planiran HSSG

Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
    Uzimam Prenetal tab
    ....

28.5 + ❤👶

Mama_andjela
    06. Studeni 2021. 22:04

Lea, zdravo i dobro nam dosla, i jos krace se zadrzala na ovoj temi. Vidim sa si nakon prvog spontanog brzo ostala vec trudna sto je dobro s jedne strane jer nemas problem s plodnim danima, to je okej, i brzo mozes zatrudniti sto je super. Samo bi sada trebala provjeriti malo detaljnije zbog cega se desava taj gubitak. I mnogo mi je zao da ti kazem, al to te sada cini jacom i ti ces uspjeti nadjacati sve te lose trenurke. Kad si napisala da si zaplakala, podjestila si me na mene, inace nisam tip koji se zali i tuguje i place i ne zelim da me iko sazalijeva, ali je bilo mozda dvije situacije gdje se pricalo o svemu sto aam prosla i sto je bilo jace od mene i morala sam zaplakati, i to dok je bilo jos sve svjeze, poslije nekako ojacas, stisnes zube, ma koliko se u tebi sve slamalo. Normalno je zaplakati, nemas se cega stidjeti, to svaka zena kad samo zamisli vjerovatno bi pustila suzu, a kamo li da prodje licno kroz sve to. Nadam se da ces tu rpoceduru brzo proci, odraditi potrebne analize i krenuti u nove pobjede.😊
    .
    Leka,zao mi je zbog minusa. A s druge strane, drago mi je alo tako razmisljas i ako ti sama mislis da je bje da do T dodje kad poslozite neke stvari onda je okej, drago mi je da si u glavi sebi to poslozila i ja vam bas zelim kad se najmaaanje budege nadali, da plusic bude tu🥰
    .
    Blair, Lavica, ja veceras necu o simptomima🤣 Veceras simptome gasim vinom🤣 Neesto sasvim malo, inace nisam neki lik koji uziva u alkoholu, ali muz kaze hajde da probas ovo, ma hajde jedan je zivot. Za sada malkice samo bolucka u donjem dijelu i tj to, nista strasno😊😊
    .
    Buhtlica, vjeruj da i ja planiram malo da se aktiviram, mislim da je dobro kad si u dobroj formi, ne moze da steti, mozda se kao sto kazes i lakse ulovi😇😇

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.