Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bbebach
    28. Listopad 2021. 08:50

Jutro! Imam pitanje, ukoliko ima netko ili je imao sličnu/istu situaciju? Već par ciklusa osijećam napetost u dojkama i bolnost, osjetjivost bradavica i to gotovo kroz cijelo vrijeme, nevezano za ovulaciju. Ono,kao da sam trudna, a nisam. Eto, to mi se nije događalo i ponekad me zabrine. Radila uzv dojki i štitanjače i sve je ok. Pretpostavljam da ne može bti psihičke naravi od želje za trudnoćom?.. 

Loza 💙😇
    28. Listopad 2021. 08:51

Lekaa

Pozdrav svima, bila sam u gužvi ovih dana, pa sam došla škicnuti dali ima novih +
    Kod mene ništa novo, čekam M da mogu te hormone izvaditi.
    Možda glupo pitanje, moram 3. dan M ići vaditi hormone, ali nisam dobila uputnicu u papirnatom obliku, sestra je rekla kak je to sve u sustavu.
    A prije par godina sam probala ići u Petrovu izvaditi hormone, i nisam mogla jer nisam naručena, kako da se naručim ako ni ne znam kad ću točno dobiti, na kraju sam otišla na Rebro i izvadila hormone bez naručivanja.
    Skroz sam zbunjena :D

hej, ne postoje glupa pitanja :) možda ću ti i ja dat glup odgovor, ali bolje išta nego ništa jel :D 
    sve su uputnice sada u elektronskom obliku, ne daju se više nigdje elektronski. Na svakoj uputnici piše za koje je pretrage uputnice namijenjena (ili što već) i za koju bolnicu. Možda te zbog toga u jednoj bolnici nisu htjeli primiti a u drugoj jesu, zato što ti je uputnica glasila na ovu drugu bolnicu, rebro jel.
    eto, nadam se da nisam puno gluposti lupila i da će odgovor biti makar malo koristan :D

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Loza 💙😇
    28. Listopad 2021. 08:53

Bebach

Jutro! Imam pitanje, ukoliko ima netko ili je imao sličnu/istu situaciju? Već par ciklusa osijećam napetost u dojkama i bolnost, osjetjivost bradavica i to gotovo kroz cijelo vrijeme, nevezano za ovulaciju. Ono,kao da sam trudna, a nisam. Eto, to mi se nije događalo i ponekad me zabrine. Radila uzv dojki i štitanjače i sve je ok. Pretpostavljam da ne može bti psihičke naravi od želje za trudnoćom?..

Ne znam, neću ništa tvrdit jer može biti svašta od potpuno bezopasnog do, ne daj Bože, krajnje opasnog. A isto tako može biti i od prevelike želje za trudnoćom. Ovdje jako puno cura umišlja simptome, i sama sam ponekad među njima, tako da je to možda najvjerojatnija opcija :) makar, nek bude pravi simptom, a ne umišljeni <3

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

baarbaraa34
    28. Listopad 2021. 09:30

Lavica 🌸

Barbara ovo ce biti drugi mjesec da koristim trakice i jos vise su me zbunile prosli mjesec.. pratila sam i egg sluz ali nista, M je dosla 4 tjedna nakon te sluzi..tako da 🤦🏼‍♀️
    Ovaj mjesec sam pocela piskit 15dc, crta je bila blijeda kao i 17dc.. danas mi je 19dc pa cu probati opet..da vidim da li uopce tamni..

Bas moram pogledat koje jacine su moje trakice, al ja cijelo vrijeme koristim iste i bas sam zadovoljna. One bijelo roza sa neta.
    A zasto tako kasno pocnes piskit? Imas duge cikluse ili? Ajde probaj ranije. Tipa od 9dc. Ne znaci ni da ti je ovulacija uopce u sredini ciklusa. Jel ti ju je gin.utvrdio u kojem pregledu? Ono bas da znas da je bila taj i taj dan?

Uzmi to sa rezervom jer, naravno ne znam tvoju pricu ispocetka, ali ajde probaj piskit ranije i onda kad misliš da se O mozda približava (po bolovima ili slicno) piski i 2x na dan. Meni je gin. u Os rekao tipa ujutro u 9 i popodne u npr. 5. U smislu da nije prva jutarnja mokraca, a za ovu popodnevnu se ne sjecam objasnjenja ali mozda vise cisto da udje u naviku da ne zaboravis.

I jos jedan super savjet koji sam pokupila sa neta je taj da si te trakice ljepis i pises pored koji dc je. Cisto zbog tvoje evidencije i najbitnije da vidis dali pocinje tamnit. Jer sjecam se na pocetku ju naravno bacim i onda sutra razmišljam da li je ista tamnija od one jucer Ovak kad ih ljepis na papir jednu ispod druge fino vidis razliku.

I koliko mi se cini vi i nemate nekih problema.. jel da? Samo taj tvoj prošireni jajovod ili?

BlairWaldorf
    28. Listopad 2021. 09:31

Ej cure dobro jutro ☕😃 totalno vas kužim ovo za posao, ja sam zadnjih pola godine promijenila sklopku baš sam orijentirana na svoj cilj doduše ne svaki mjesec predano jer život ali ovaj mjesec nekako imam dobar osjećaj ( doduše imala sam i prošli😆) ali ovaj smo više radili. 🤞 
    I ja nekako osjećam grudi iako je još prerano za to, baš sam zbunjena, moguće je da ima veze sa željom i konstantnim razmišljanjem o tome, doslovno 0-24. 🙋😉😁

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    28. Listopad 2021. 09:47

Iako normalno je da grudi malo bole dan dva nakon ovulacije jer se povećava progesteron tako da je to u biti normalno dio ciklusa. 😉

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

baarbaraa34
    28. Listopad 2021. 09:48

Mama_andjela

A da, to je bio moj neki bijeg od realnosti, koliko je moguce bilo, ali dobro, polako, kao sto kazes dio po dio. Trudnoca je posebna stvar i ako ne padnes u depru zbog nje, onda padas u depru nakon porodjaja, tako da ima tu vise faza za nas koje moramo prebroditi😊 Nazalost.. ali, nama koje na to cekamo malkice duze, fakat se isplati ta sreca 😊

Reci cu samo da je mene od trenutka plusa pocela peci savjest jer nisam bila ni upola sretna kao sto sam mislila da hocu  Emocije u tri pm i dalje! Show! A o onom poslije mogu pisati tek kad se sve porodite hahahhaha
    E oprosti, mozda sam se krivo izrazila - nisam izgubila bebu, ali je u 28. tjednu postojala realno velika mogucnost da se to dogodi. Pa bila u bolnici na nekim pregledima, pretragama..vec mi govorili da ce beba na intenzivnu..kad se to smirilo do kraja je prijetio prijevremeni porod. Rodila sam 40+6 na nacin da mi je dr.kleknila na krevet nagnula se na mene cijelom snagom da ga zajedno istjeramo hahaha!
    Ne treba previse razmisljati o mogucim problemima jer sto ce biti biti ce. Nazalost znas to i sama i na malo toga mozemo utjecati. Ima mama koje puse cijelu trudnocu i djeca super zdrava. Ima onih koje ne prismrde dimu cigare pa dijete sa 2 tjedna zavrsi u bolnici jer ima bronhitis. Nisam zagovaratelj pusenja u trudnoci, NIKAKO, i treba napraviti sve sto je u nasoj mogucnosti da sve bude dobro, ali i biti svjestan da unatoc tome moze doci do problema. Dakle opusteno, pozitivno i sa veseljem. Jer zasto se sekirati zbog neceg sto se nije ni dogodilo, a vjerojatno i nece?? Ako se dogodi onda ce vec na red doci i briga i sve sa time, a ako je sve u redu cemu se trovati necim nepotrebnim. Bit ce sve u redu! <3
    Moja seka je 7 godina starija od mene. Ima PETORO dijece. NITI JEDNO planirano. Plus sto je muz skoro svih 20 godina braka na terenu pa ti sad reci!!  A mi se napatili za ovo jedno, a bome patimo se i za drugo! 

baarbaraa34
    28. Listopad 2021. 10:00

malina_30

Enivej Barbarama znam da se to nejde mene, ja isto pitam blesavo, a vise ne znam trazit odgovor - no a zakaj se ne događa😂😬🥲

E reci ti meni pa cu ja tebi  Ne znam, ali volim mislit da je razlog jer jednostavno nije jos vrijeme. Najklisejski, a najizglednije tocan odgovor. Jer sigurno imas dogadjaja iz svoje proslosti koje se nisu dogodili onako kako si ti to htjela i kad si htjela i tad ti je to bila koma, a sad kad pogledas na to sa odmakom mozes reci hvala Bogu pa nije bilo kako sam ja mislila da je najbolje.
    Meni bi recimo bilo puno teze da sam ostala trudna prije nego sto jesam, a tad sam isto htjela odmah-sada-odmah, a sad vidim da je ovak ipak bolje ispalo.
    Bit ce.
    Sad cete sigurno okretat ocima, ali obzirom da sam uvjerena da cete sve docekati svoje bebace i bebacice sjetit cete se toga jednog dana, ALI uzivajte i u samoci. Samoci u smislu bez djece. Da, sad na red dolazi to okretanje ocima oko cijele osi glave ali koliko je lijepo toliko je totalno drugacije i zivot koji sada zivite ce biti ili nemoguc ili jako tesko ostvariv. Nisam od mama koje misle da se treba ili mora zapustit u bilo kojem pogledu. Fizickom, socijalnom, bracnom...dapace, ali jednostavno je zivot sa djetetom/djecom totalno drugaciji. Uzivajte sa muzevima, uzivajte sa samom sobom!

Inna_92
    28. Listopad 2021. 11:13

Bok cure, taman krenula pisati - jako sam se rezveselila kad sam vidjela da je Sanjarka rodila. ❤
    Lindsay nam je trudna, čeka curicu.😍 Za ostale cure koje ste navele ne znam točno, ali među Jesenskim bebama ima puno cura koje su tu bile kad sam ja došla na temu (Sanjalica5, Jana25 itd) 🥰
    Meni je evo zadnji ciklus kad smo aktivno radili prije ulaska u MPO. Kao i svaki mjesec u lutealnoj napete su mi i povećane grudi, umišljam lijepe stvari usprkos mojim jajovodima, a samo se progesteron igra sa mnom.🙈

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️, stiže braco💙

buhtlica23
    28. Listopad 2021. 12:03

Loza 🐾🐾

Buhtlice za Andelu nisam sigurna, za Watson MISLIM da je trudna, a za Lindsay ZNAM da je trudna, nosi curicu :)

Ajmee sad si me basbas obradovalaa. Supeer za njiih Linndsay legice staraa neek je sa srecom. Nek bude ziva zdrava. I daa bude skolskaa 😍😚

Nadam se da je i Andela docekala plusic i drzim fige da je Watson isto trudna 😁

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.