Pozdrav cure!
Pratim ovu temu iz prikrajka vec sigurno pola godine, ali eto, do sada nisam bila aktivna... Mislim da je vrijeme da se i ja pridruzim 😃
Mi pokusavamo oko godinu dana, ali za sada bezuspjesno. U 5 mj sam radila papu i uzv, i sve je okej isto kao i ovulacija skolski. Muz je radio spermio i dobio dijagnozu asthenozoospermia.
E sad, otisla sam kod gina prosli tjedan da vidimo sto cemo i kako cemo dalje, jer nikakve pretrage nisam radila osim te standardne pape svaku godinu. E sad, svi pricaju kako su skrti ginovi s uputnicama, pa sam ocekivala da ce me slati vaditi hormone ili briseve, a ona me skroz iznenadila jer mi je odmah dala a1 uputicu za konzilijarni pregled na humanoj i rekla da je najbolje sve odmah napraviti pa vidjet sta cemo dalje. Pa sad sljedi moje pitanje, da li znate sto ta uputnica sve obuhvaca i gdje najbolje to napraviti?
Sorry na dugom postu odmah prvi put 😁
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️ 38
2022- IVF - et ❌, nema ❄️
2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
05/25 Panorama - stiže 🩷
Hej! Čitam vas ja svaki dan...
Evo dobro sam... Trzam na sve! 😩
Imam te "menstrualne" grčeve, pa sam odlučila piti magnezij. Mislim da su mi se čak malo i smanjili.
Sinoć me uhvatila žgaravica, ništa posebno, to me znalo i prije... Jedino što imam želju za kiselim kupusom! 😂 Možda je to i bio jedan od simptoma, i prvi put je isto bilo!
I zapravo ono što me najviše muči je onaj osjećaj kao da nešto curi iz mene, a zapravo i curi. Trebala bi uložak nositi koliko budem mokra! I naravno, to mi stvara stres jer kad god osjetim trčim na wc...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Loza hvala na zagrljajuuuu🥰🥰
Uglavnom endometrij i jajnici su mi kao da je tek završila menstruacija,pretanki endometrij a jajnici klasika pcos.
Kao koliko god se mi trudili nema šanse da dođe do začeća.
I morat će mi dati nešto za ovulaciju i menstruaciju ali nikako da mi netko nešto da ponivno jer ajd sad vadi prolaktin onda čdkaj da to endokrinolog pogleda itd..
Ovaj put sam išla privatno kod endokrinologa jer do ovog u bolnici nisam mogla doći. Predugo mi je to čekati,3 mjesec sam prošli put čekala samo da joj nalaze pokažem
Baš sam pala skroz sad,toliko iščekujemo bebu,toliko to želimo a kod mene sve stoji.
Ako mi sad nešto ne daju za prolaktin i nešto se ne pokrene ne znam kako ću onda biti...
Oprostite na podužem postu sad,znam da se sve tu borimo,da nikom nije lako,da ima cura koje imaju i veće probleme od mojih ali evo baš sam se izdeprimirala skroz i stalno se pitam oću li i moć zatrudnit ikakako
29👩
31👨💼
PCOS
Neredovne menstruacije,amenorea
2020- Početak borbe za našu mrvicu 🙏🤍
11/2021 duphastone i klomifen
2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
2024- Belara
Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
2/25- Petrova,MPO
6/25 - Letrozol,7.mj folikulometrije
Lozahvala na zagrljajuuuu🥰🥰
Uglavnom endometrij i jajnici su mi kao da je tek završila menstruacija,pretanki endometrij a jajnici klasika pcos.
Kao koliko god se mi trudili nema šanse da dođe do začeća.
I morat će mi dati nešto za ovulaciju i menstruaciju ali nikako da mi netko nešto da ponivno jer ajd sad vadi prolaktin onda čdkaj da to endokrinolog pogleda itd..
Ovaj put sam išla privatno kod endokrinologa jer do ovog u bolnici nisam mogla doći. Predugo mi je to čekati,3 mjesec sam prošli put čekala samo da joj nalaze pokažem
Baš sam pala skroz sad,toliko iščekujemo bebu,toliko to želimo a kod mene sve stoji.
Ako mi sad nešto ne daju za prolaktin i nešto se ne pokrene ne znam kako ću onda biti…
Oprostite na podužem postu sad,znam da se sve tu borimo,da nikom nije lako,da ima cura koje imaju i veće probleme od mojih ali evo baš sam se izdeprimirala skroz i stalno se pitam oću li i moć zatrudnit ikakako
heeeeeej, znam da ti sada to sve izgleda kao da ti se cijeli svijet ruši - to je u redu jer je svježa vijest, a nikom nije ugodno čuti tako što. U današnje vrijeme mislim da je baš rijetko da uz neke pripravke ili terapije ne možeš poboljšati situaciju, sve ovisi koliko ćeš daleko ići u tome :) Doktorica je ipak doktorica i najbolje zna, ali uvijek možeš otići po drugo, treće mišljenje. Nije se jednom dogodilo da je nešto neki doktor predvidio ili pretjerao u nečemu. Sve će to na kraju biti u redu, imat ćeš svoju bebicu, samo svatko od nas ima svoj put kojim će ići do cilja <3
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Loza ma znam da ona najbolje zna.
Ma ići ću ja samo nek mi daju neku terapiju jer ne želim lutat samo a nitko ništa.
Baš me pogodilo,valjda će bit okej,a taj prolaktin isto ko zna kakav će nalaz sad biti,rekla je da on skače kad si pod stresom ja se mislim taj će kod mene skočit dok si reko keks
Valjda će bit okej🙏💙
Hvala na podršci!!❤
29👩
31👨💼
PCOS
Neredovne menstruacije,amenorea
2020- Početak borbe za našu mrvicu 🙏🤍
11/2021 duphastone i klomifen
2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
2024- Belara
Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
2/25- Petrova,MPO
6/25 - Letrozol,7.mj folikulometrije
Hej! Čitam vas ja svaki dan…
Evo dobro sam… Trzam na sve! 😩
Imam te "menstrualne" grčeve, pa sam odlučila piti magnezij. Mislim da su mi se čak malo i smanjili.
Sinoć me uhvatila žgaravica, ništa posebno, to me znalo i prije… Jedino što imam želju za kiselim kupusom! 😂 Možda je to i bio jedan od simptoma, i prvi put je isto bilo!
I zapravo ono što me najviše muči je onaj osjećaj kao da nešto curi iz mene, a zapravo i curi. Trebala bi uložak nositi koliko budem mokra! I naravno, to mi stvara stres jer kad god osjetim trčim na wc…
Samoja dosla sam samo da napisem ovo : cestitam ti i razumijem u potpunosti tvoj strah, grlim te, i samoj mi je na pocetku tako bilo, no probaj nekako u glavi si samo ponavljat sve je ok i bit ce, grlim!
💞 💞💞💞
Šaljem ti zagrljaje nazad! Hvala ti!
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Pozdrav cure!
Pratim ovu temu iz prikrajka vec sigurno pola godine, ali eto, do sada nisam bila aktivna… Mislim da je vrijeme da se i ja pridruzim 😃
Mi pokusavamo oko godinu dana, ali za sada bezuspjesno. U 5 mj sam radila papu i uzv, i sve je okej isto kao i ovulacija skolski. Muz je radio spermio i dobio dijagnozu asthenozoospermia.
E sad, otisla sam kod gina prosli tjedan da vidimo sto cemo i kako cemo dalje, jer nikakve pretrage nisam radila osim te standardne pape svaku godinu. E sad, svi pricaju kako su skrti ginovi s uputnicama, pa sam ocekivala da ce me slati vaditi hormone ili briseve, a ona me skroz iznenadila jer mi je odmah dala a1 uputicu za konzilijarni pregled na humanoj i rekla da je najbolje sve odmah napraviti pa vidjet sta cemo dalje. Pa sad sljedi moje pitanje, da li znate sto ta uputnica sve obuhvaca i gdje najbolje to napraviti?
Sorry na dugom postu odmah prvi put 😁
I ja sam dobila tu uputnicu nakon S (tražila sam) i jedini odgovor koji sam dobila je da su S u ranoj trudnoći česti, da prema nalazima (papa, nalazi nakon S) ne vidi ništa na temelju čega bi se trebalo ići ću daljnje pretrage i da mi želi sreću za dalje. Jedino je napisala da se pri izostanku mjesecnice javim u bolnicu.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
BlairWaldorf ma ja sam u biti isla kod gin jer je proslo godinu dana od pokusavanja. Bas nista se nije desilo, ni s niti ista. Mislila sam da ce me mozda poslati vaditi hormone ili briseve ili nesto, a ona je meni odmah dala tu uputnicu za humanu. Kao rekla je najbolje tako, da cu tamo odraditi sve pretrage pa cemo vidjet sta cemo dalje. Zato i pitam ovdje, nisam previse upucena u to. Jel onda taj pregled mogu obavit u Zg u nekim od bolnica za humanu i privatnima koje imaju ugovor sa hzzo ili ?
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️ 38
2022- IVF - et ❌, nema ❄️
2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
05/25 Panorama - stiže 🩷
Ja sam se bila naručila u Petrovoj
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
SamoJa, ja se uopće ne sjećam jesam li ti čestitala na plusiću, ako nisam - iskrene čestitke 🥰
Loza imam osjećaj da si ti sljedeća na vrhu liste s + 😘😍
Cotton vidim da ste ti i muž naših godina. 😊 Mi smo isto tako pokušavali duže vrijeme (ne štitimo se od proljeća 2020., a baš aktivno uz praćenje plodnih dana od 10. mj 2020.).
Mislim da je dobro da su vas uputili na humanu reprodukciju, tako da na vrijeme otkrijete ako slučajno postoji neki problem. Pregled možeš obaviti na uputnicu u bolnicama, a za privatne ne znam točno koje imaju ugovor s HZZO. Ja sam odlučila ići privatno bez uputnice, prvo sam napravila ovo proljeće hormone i briseve, a muž spermiogram. To je bilo sve ok (osim ureaplazme koju sam uspješno riješila antibiotikom) i pustili su nas preko ljeta da još probamo sami do jeseni, ali ništa od trudnoće. Stoga sam prošli mjesec učinila sonoHSG, a prije 2 tjedna histeroskopiju i došla sam do svojih dijagnoza. :)
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Sortiraj odgovore
Najstariji