Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrisa
    18. Ožujak 2018. 14:18

Profa1988

Okozelenončestitke :) Meni jos nema M (trebala doc jučer). Jutros uradila ovaj test što sam imala doma (njega sam čuvala ali jedini mi ostao). Ovaj clearblue digitalni. Ako sam dobro skuzila upute trebao bi pokazat tjedne i tako to (ovo mi je 14 dan od O). Jel ovo negativan test (buni me ova poprečna crtica sto je slabo vidljiva) :/

Ovo ti nije ni pozitivan ni negativan test.. rastvori test i unutra se nalazi traka i pogledaj dal ima jednu ili dvije crte.. ili ponovi za 3 dana.. 

• Profa1988
    18. Ožujak 2018. 14:25

Evo ovako izgleda iznutra :/

18. Ožujak 2018. 14:39

Profa1988

Evo ovako izgleda iznutra :/

Draga, rastvaranjem testa ne postižeš ništa...ovaj je negativan. Ako vještica ne dođe ponovi test kroz par dana. Sretno, da se ➕ pojavi čim prije.

Grizli
    18. Ožujak 2018. 14:41

Pencil

Ako je referentno područjedo 4,2 onda svakako ne treba biti 2,5. Mislim da doktori ipak bolje znaju

Pencil evo procitaj sto je meni jedan endokrinolog poslao kad sam mu slala svoje nalaze. 
    Gornja vrijednost normalne razine TSH u trudnoći je 2.5 mIU/L. Žene koje planiraju trudnoću, a imaju prethodno neobjašnjive gubitke trudnoća i razinu TSH veću od 2.5 mIU/L ili imaju pozitivna antitijela, trebaju primati terapiju.
    Žene koje imaju u ranoj trudnoći TSH iznad 2.5 mlU/L imaju čak 3 puta veću šansu za spontani pobačaj. 
    Ja sam imala vise spontanih i iz tog razloga su mi prilično detaljno odradili pretrage stitnjace, jer moja mama ima problema s njom. Tako da sam ja osim preglda kod 2 endokrinolog trazila misljenje jos jednog iz Zg s time da sam njemu samo bila poslala sve papire i on mi je to odgovorio. Posto je to svekar od kolegice s posla sumnjam da mi je covjek rekao krivo. Zato cure ako je iznad 2.5 predlazem da se konzultirate s nekim endokrinologom jer ginekolog nije specijalista za to, a i druga stvar ako je neki stara skola pisi kuci propalo na ce se uopce baviti s time. 

_svjesna
    18. Ožujak 2018. 14:43

Okozeleno cestitke na plusicu 😄
    Mono, ne daj se, zelim vam brz oporavak. 
    Nazalost, ja cu zbog moje trombofilije morati na aspirin i heparin u trudnoci. To mi je i dr potvrdila, a idem hematologu narednog tjedna.
    Ima li neko iskustva sa heparinom, kada se uključuje? Je li kasno kad saznas da si trudna?
    Bole li te injekcije? Kako to ide? 😑

Ana Donna
    18. Ožujak 2018. 14:47

Okozeleno čestitam od srca, to je pozitivan :) 

Grizli
    18. Ožujak 2018. 14:52

Oko zeleno cestitam! Zelim ti uspjesnu trudnocu!
    Profa ajde drzim fige da ipak ta M ne dodje i da drugi test bude +!!! Imaju pravo cure rastavljanje nema smisla ako na prozorcicu nije jasan + kod tih digitalnih. 
    Svjesna zao mi je da ces morat na heparin. Al razmisljaj svo ulo u tome bilo ako je to jedina prepreka za bebaca. Ne sumnjam da ces ti to odraditi bez beda. Za ostale info oko heparina bolje ce ti znat cure koje ga uzimaju. Mozda da pitas i na nekom ppdforumu gdje su trudnice pa dobis info iz prve ruke.
    Anymany jel ti bar lijecnik opce prakse ima vise razumjevanja? On te isto moze poslat endokrinologu i vaditi hormone stitnjace. Mene je to i slao opce prakse dr. Ja sam donjela papire da sam imala spontane, spomenula da mama ima problem i da se tesko debljam, znojim se jace itd. Odmah mi je dao da sve vadim i kontroliram. Bio je uvjeren da to ne stima na kraju stitnjaca sve savrseno kod mene. 

Ana Donna
    18. Ožujak 2018. 14:58

ANYMANY

Okozeleno iskrene čestitke. To je to.Profa - nemam iskustva sa ovim testom, ali rekla bi da je to negativno ipak.Malatajna - baš mi je žao, ali doći će i naša vremena.Grizli - problem je što ona smatra da za tim pretragama nema potrebe, jer kao ovi nalazi su ok.Moram se baš sabrat.

Draga Anymany, tako ti je i moj ginekolog nakon spontanog meni rekao: ma ne treba ovo ne treba ono, njima je uvijek problem dati te uputnice...moj dr opće kad ga pitam za vadit krv, ko da sam ga pitala sto eura 😁 inzistiraj na vađenju hormona, prolaktin, lh, progesteron...možda ti je baš zbog progesterona produžena druga faza ciklusa...a kad to napraviš, onda ćeš vidit šta dalje i bit ćeš mirnija :) tak sam i ja, nakon nalaza lakše dišem...još muž evo napravi spermiogram...sljedeći mjesec ću opet ić kod ginek da mi da tablete, tako da mi pojača ovulaciju...još ne znam koje su to točno tablete...
    Koristi sad od 9 dana ciklusa LH trakice i prati kako tamne...napravi po 2 testa dnevno...ujutro ( ne prvi jutarnji urin) i navečer oko 17-18, tak barem ja testiram. 
    Nemoj prije testa pit puno tekućine, tak sam se ja jednom zeznula 😏 ako nisi sigurna jel pozitivan test, uslikaj i pošalji nam da ti damo savjet. Kad uhvatiš pik, odmah u akciju 👍😁 idemo dalje cure, nema predaje 😘 

18. Ožujak 2018. 15:55

Bok cure, citam povremeno forum i zelim vam svu srecu s planiranjem i da sto prije odete iz ove grupe u neku trudnicku :)
    Anymany, neznam bas cijelu tvoju pricu, ali zasto ne odes na jednostavnu folikulometriju kod ginekologa da ti vidi imas li uopce, i ako da, kada, ovulaciju. Mislim da jednostavnije ne moze. Mozda ako nemas da ti se uvede klomifen za poticanje ovulacije..
    Svjesna, evo ja uzimam heparin od pozitivnog testa, tj. od pozitivne bete, a buduci da nisam ivf trudnica, nisam ga uzimala prije trudnoce, samo andol. Ne boli nista, malo pecka ako krivo ubodes, ali mislim da nema toga sto nebi pretrpili za svoju djecu :)

MalaTajna222
    18. Ožujak 2018. 16:24

Treba mi jedna informacija, nije povezana izravno sa ovom temom , pa se nemojte ljutit, zanima me koliko sada iznosi naknada za nezaposlene rodilje(koje su prijavljene na hzz) i koliko traje? Racunam ako je neko od vas proucio to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.