Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    coco
    17. Svibanj 2019. 21:17

Ja sam se sjetila Grizli i morala sam pogledati ima li novosti. Iskrene cestitke ❤

Mallla
    17. Svibanj 2019. 22:37

Grizli

Hvala na cestitkama! Daj boze da sve osjetite ovo sto prije.
    Mallainace roze su najmanje osjetljive i zato se daju kod pcos jer je onda lh povisen curama, zato zi je i crta uvijek bila jednaka jer nisi imala dovoljno lh da detektira. Plave su najosjetljivije i meni su bile najpouzdanije a ima lh oko 5, zelene su srednje osjetljivosti i na njih najcesce se naiđe i ok su al meni recimo nikad se nije pokazala bas jaka testna crta al se dalo naslutiti kad je pik.
    TinT koliko imas godina? I sto su tebi osnovne. Iskreno amh nije jedan od prioritetnih pretraga u ovom slucaju. Ja bi ti savjetovala da napravis spolne hormone, stitnjacu, torch, briseve, ako neznate ti i partner krvne grupe i rh faktore i partner spermiogram. Iako 5 mj nije tako dug period za paniku znas. Nisam zapamtila jel pratis ovulaciju kako da si sigurna da ju imas.

Ček ček, to znači da bi onda roze trebale crtu pokazivati samo u vrijeme kada je LH koncentracija najveća? E pa onda sam se zapravo zafrkla naručivši zelene. Roze su mi bile ok samo me nerviralo što je crta skoro uvijek tu, samo naravno nijanse su različite ali sam svaki mj uhvatila pik 

url=https://lilypie.com]

Grizli
    17. Svibanj 2019. 22:48

Coco hvala!
    Malla lh trakice mogu uvijek signalizirati lh u urinu ako su ti roze detektirale cijeli ciklus ga onda znaci da imas nesto vise vrijednosti. Ne mora biti da su preko referentnih vrijednosti nego samo da su vise, nisu niske kao meni recimo sta su bile. Po tome plave ce ti jos vise pokazivati nijansi tj ranije krenut detektirat lh u urinu, a kad imas pik mogla bi ti biti bas tamna testna crtica. Cim krene rast lh trakice ce pocet dobivat testnu crtu samo ovisi o tvojoj koncentraciji lh koji dan ciklusa ces ga uhvatiti. Ja sa rozima ne bi ni uhvatila ga ponekad a imala ovulaciju, a sa zelenima se desilo da nista ne bude danima pa prije o samo bude pozitivna. Jesi vadila kad lh i fsh? 

vuky
    18. Svibanj 2019. 08:30

Imam pitanje, od 2 mjeseca pokušavamo zatrudnjeti, s obzirom na godine, ( ja 37, on 40) mi bi u 8 mjesecu tribali raditi dodatne pretrage? Ako da, sto sve? I Prepostavljam da će nas najprije slati na folikulometriju ko pomoć pri začeću ili? Kako to otprilike ide? Čisto želim biti spremna?

Grizli
    18. Svibanj 2019. 08:48

Vuky dobro dosla... Od pretraga ako do 8 mj ne dodje do trudnoce svakao bi trebali napraviti - ti - briseve, papa test ako nisi u proteklih godinu dana, spolne hormone vadjene 2-5dc, hormon stitnjace, amh hormon i progestero 7 dana nakon ovulacije. Dobro bi bilo da i folikulometriju odraditi da se uvjerite da ima ovulacija. Partner bi trebao napraviti spermiogram obavezno. Onda na temelju nalaza vidit dal je sve ok ili treba kakva "pomoc" da do bebe dodje. To su osnovne pretrage naravno ako nesto nije u redi onda postoje jos dodatne koje se kasnije rade. Dobro bi bilo do onda da kupis lh trakice pa sama pratis cikluse i dal imas ovulacije uz tempirane odnose obavezno u fazi kad je lh trakica pozitivna. Sretno 

zvjezdica37
    18. Svibanj 2019. 09:16

Grizli

zvjezdica37

Grizli

Evo i vama zaljepim slike testova da ne morate traziti po drugim temama. 😂 Stavila sam i lh trakice radjene jucer i danas. Danas je definitivno ona puno tamnija. Tako ako kojoj zatreba mozete i lh koristitis time da onda morate imati jednu od dana kad ate sigurni da nece biti pozitivna dakle iza ovulacije a prije nego se pocne luciti eventualno hcg i onda u iscekivanju napraviti opet jer lh nakon O padne i bude nizak ako potamni onda je znak da je do implantacije doslo

Cestitam od srca i nastavit cu te pratit ovdje jer mi je bas stalo da jedna zena borac poput tebe zasluzi plus i bebaca!Htjela sam te samo pitati dali lh trakica moze tamniti postepeno nakon O ili se rezultat mora ocitati u 10min.

Oprosti nisam razumila pitanje. Lh trakicu se kao i test za trudnocu treba iscitat u roku 5-10 minuta kako pise na pakiranju nakon testiranja. Ako si na to mislila

Da da mislila sam na vrijeme ocitanja ,mada sam primjetila da i kontrolna crta tamni cak do 20min pa zato mislim da se moze jos sacekati u okviru tog vremena.svakako hvala i nadam se da si dobro i da ces nam slati jos lijepih vijesti🤗🤗

vuky
    18. Svibanj 2019. 09:18

Grizli hvala! Posto su mi u 10mj našli na lijevom jajniku cistu ( endometrioticnu) 2,4x2,5 išla sam od tad na 3 uzv i na svima su rekli da je sve ok, oba jajnika da ovoluiraju, 2x ulovili O sa folikulom od 25mm ( ali mi nismo tad bilo skupa, dragi radi u drugom gradu) no rekla mi je da su mi O točne po tim uzv 14/15dan i uzela sam lh trakice .... uglavnom, ne želim dugo čekati ako nešto nije ok, pa me zanima u našem sustavu da li se sve to dalje onda dugo čeka? Također sam u Ri pa mi možeš reci iskustva kod nas? :) 

Mallla
    18. Svibanj 2019. 09:28

Grizli

Vuky dobro dosla… Od pretraga ako do 8 mj ne dodje do trudnoce svakao bi trebali napraviti - ti - briseve, papa test ako nisi u proteklih godinu dana, spolne hormone vadjene 2-5dc, hormon stitnjace, amh hormon i progestero 7 dana nakon ovulacije. Dobro bi bilo da i folikulometriju odraditi da se uvjerite da ima ovulacija. Partner bi trebao napraviti spermiogram obavezno. Onda na temelju nalaza vidit dal je sve ok ili treba kakva "pomoc" da do bebe dodje. To su osnovne pretrage naravno ako nesto nije u redi onda postoje jos dodatne koje se kasnije rade. Dobro bi bilo do onda da kupis lh trakice pa sama pratis cikluse i dal imas ovulacije uz tempirane odnose obavezno u fazi kad je lh trakica pozitivna. Sretno

Skužila sam, ti si probala sve, a ja sam se uvijek držala rozih pa ni neznam za te razlike. 
    Nisam nikada vadila hormone jer nikada nije bilo potrebe. Imam 29godina i jednu zdravu T iza sebe koju sam uhvatila prateći LH. Tada nam je trebalo 10mj ciljanja a sad smo na 5mj.

url=https://lilypie.com]

• tata_me_zove_zlato
    18. Svibanj 2019. 11:44

Svesna, ma kakvi da ja ogranicavam, da hoce 1000 puta siskati, sisala bi 😊sama je tako izbacila. Ja sam inace mama koja sve radi po bebinim diktatu. Nikad ne pustam da zaplace jer znam zbog cega bi, pa to preduhitrim. Ne verujem u to da se beba moze razmaziti, navici na ruke i slicno. Jako mi je drago da i ti uzivas toliko II da je Bebac tako divan. Puj puj puj. Drago mi je da si naspavana mama jer onda si i zadovoljna, a svaka beba je zadovoljna ako je i mama. Uzivajte drugari 🥰🥰🥰

Raštika
    18. Svibanj 2019. 13:03

Pozdrav cure 🙋🏽
    Imam jednk mozda glupasto pitanje... zanima me ovulacijska bol.. da li ona oznacava da je O gotova? Ili ju najavljuje? To mi nikako nije jasno. 🤔ili je O u tijeku... 
    veceras je puni mjesec i to cvjetni mjesec... sto se danas posadi uradja plodom stoga zene u akciju veceras! 🌝

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.