Nisam još. Sad krećem s pretragama. Danas napravila papa test. Dobila uputnicu sa hormone i trombofiliju. Pa ću još i za štitnjaču i šećer i dečko ide na spermiogram. Pa ćemo vidjeti šta dalje. Ja nisam imala kiretažu ni jednom, prvi put se sama očistila a drugi put mi dali one pilule i vaginalete za poticanje spontanog, al je to dugo trajalo. 4 tjedna sam najprije jače krvarila i onda lagano
Hej zenice....vidim da sve imamo manje vise slicne situacije i probleme oko zaceca. Mi smo imali u 23 tj.trudnoce prestanak rada srca kod bebice. Bilo je to prosle godine u 8 mj. Nakon toga ustanovljena mi je nasljedna trombofilija. Ok. Kontam postoje ljekovi. U 10 mj ostajem ponovno trudna. Poduzimamo sve mjere ali se u 6 tj.desava spontani bez kiretaze. Moj problem su policistici jajnici i dugi ciklusi u kojima nazalost ne znam kad nastupa ovulacija. Zadnja tri ciklusa intenzivno pratim simptome..sluz..upisujem sve i usporedujem. Skuzila sad da desetak dana prije ovulacije kod mene nastupa tupa bol..grcevi..proljev..ono ko pred menstruaciju...nakon toga imam.smedi iscjedak koji traje 1 dan sa uzasnim bolovima i i obicno nakon toga cca.14 dana nastupa menstruacija. Ovaj mjesec sam krenula sa LH trakicama i mjerenjem temperature ujuto. Jucer i danas krenuli bolovi a LH negativno. Vidit cemo kak ce se razvijat dalje. Ima li netko slicno iskustvo sa tom ovulacijom? Oprostite na dugom postu 😊
Martina zao mi je za tvoje spontane i gubitak beba. Jesi radila jos sto osim trombofilije? Koju mutaciju imas? I koje lijekove su ti dali? Nakon 2 spontana trebala bis komplet obradu prosirenu napraviti zato pitam. Nemoj cekat s radenjem nalaza jer mene su odugovlacili s njima pa sam 4 puta imala spontani i sad vec 4 neuspjele potpomognute. Ne kazem da je kod tebe priblem kompliciran kao kod mene al bolje na vrijeme krenuti nego se prepustit njihovim pricala to je normalno i polako doci ce.
Smiley jesi radila torch, ti i decko kariogram, antifosfolipidna antitijela? Ako ti nije to ukljucila bilo bi dobro. Kao i ako ne znat3 ssvoje krvne grupe da i to odradite.
Grizli nije mi to uključila u pretrage. Krvnu grupu dečko ne zna, tj nije siguran, misli da je negativna. I ja sam rh-, nakon ovog spontanog dobila sam u bolnici injekciju. A dečko je dijabetičar, ne znam da li i to ima kakve veze. Vidjeti ću sa ginegologicom u vezi ovih pretraga koje si navela.
Martina zao mi je za tvoje spontane i gubitak beba. Jesi radila jos sto osim trombofilije? Koju mutaciju imas? I koje lijekove su ti dali? Nakon 2 spontana trebala bis komplet obradu prosirenu napraviti zato pitam. Nemoj cekat s radenjem nalaza jer mene su odugovlacili s njima pa sam 4 puta imala spontani i sad vec 4 neuspjele potpomognute. Ne kazem da je kod tebe priblem kompliciran kao kod mene al bolje na vrijeme krenuti nego se prepustit njihovim pricala to je normalno i polako doci ce.
Smiley jesi radila torch, ti i decko kariogram, antifosfolipidna antitijela? Ako ti nije to ukljucila bilo bi dobro. Kao i ako ne znat3 ssvoje krvne grupe da i to odradite.
Jesu jesu komplet sve. Imam mutacija gena za protrombin G20210A i protein Z mi je jako jako povisen. Prvo su mislili da je zbog trudnoce protein visok al sma radila kontrolu i osto isti. Pijem ti ASS 150 mg (Aspirin) dok ne ostvarim trudnocu a kad budem trudna onda prelazim na inekcije Clexsan. To sam uzimala u drugoj trudnoci al nije uspilo. U prvoj sam dobila preklampsiju u 21 tjednu trudnoce. Jako rano.ali zavrsila u bolnici i bila 2 tjedna dok bebi nisu stali otkucaji. Imala tlak cak do 180/100. Sa njihovim tabletama za tlak je bio najnizi 150/90. A sta je kod tebe problem? (Sori sta pitam al da ne citam unazad postove).
Martina jako mi je žao da se i tebi to dogodilo.
Hvala. Zao mi je da sve moramo to prolaziti. Al mislim si sve to mora biti s razlogom nekim. Al zato smo mi svi jaki i nedamo se. 🤛💪
Aurora tako mi je drago da si se javila, i da je sve u redu s tobom i bebicom 💜 jesi na bolovanju ili radis?
Čestitam na malom pisulincuu, sigurna sam da je muz ponosan 😂😂
Malatajna se ne javlja vec odavno, ali sigurna sam da bi nam javila lijepe vijesti ... mislim na vas često 😍
Smiley svakako ako si minus n3k decko trazi dr opce prakse uputnicu za krvnu grupu i rb faktor. Npr dokazano j3 da najveci broj spontanih imajubparovi di su zene 0, a muski a ili b. Razlog neutvrdjen. Dobro je da si dobila injekciju morala bis nakon svakog spontanog. Probaj pitat da ti jos to uključi od pretraga.
Martina huh ti imas trombofliju dobro da su ti dali lijekove. Al zao mi je sto ipak nije uspjelo. Jeste radili kariograme? Kod mene zapravo ne postoji neki problem sve te neke nepravilnosti u nalazima koje imamo su zapravo sstvari na koje vecina lijecnika odmahuje rukom i govoti nam sve je u redu - tromboflija pai-1 heterozigot dakle nista extra to ima jako puno ljudi, nesto nizi dhea-s i amh po tome mi je kao smanjena plodnost, muz ima spore spermije i imala sam nedostatak vit D. Al nista za sto bi rekli da je pravi uzrok.
Aurora hvala na lijepi zeljama, meni je 5 sretan broj. 😀 Drago mi je procitat da si dobro i da bebac! Ne znam gdje je Mala tajna ne javlja se!
Na komplikacijama sam jos i ne planiram se vracati na posao. Dosta je stresan a osjetim da mi treba mir i da mi se ne bavi tuđim problemima. Iako, hematom je s 12 tjedana nestao a prije par dana sam prestala piti duphaston.
Hvala ti draga, mislim i ja na vas sve i jedva cekam da ta moja trudnicka prasina padne na vas i da napokon uzivate u trudnoci😘.
Super onda samo uzivaj i pripremaj se za dolazak bebaca 💚
Ja cu piskit u subotu, na 3-4 dana do neocekivane, a Rastika ce bit karakter i izdržat dok joj ne zakasni, a mogla bi zakasnit ovih dana 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji