Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mitakc02
    11. Prosinac 2014. 10:58

čestitam ti Mare, sretno!!! :)

mitakc02

kosee
    11. Prosinac 2014. 12:04

mare27, čestitam, baš si me razveselila  

cure, što se tiče temperature, ona je u prvom dijelu ciklusa snižena (kolika je, to ovisi od žene do žene, moja se kreće između 35.8 i 36.3 uglavnom). Na sam dan ovulacije se može dogoditi propad temperature (da temperatura dodatno naglo padne), ali i ne mora. Dan nakon ovulacije temperatura poraste, najčešće za min 0.3 stupnja.
    Prije menstruacije bi temperatura trebala pasti, samo je pitanje kad se to dogodi. Meni najčešće padne tek ono jutro kad i procurim, a nekim ženama zna pasti i par dana ranije. Zato se temperature prate nekoliko ciklusa da vidite kako se upravo vaše tijelo ponaša.
    Smatra se da ako imate više od 16 povišenih temperatura nakon detektirane ovulacije (dakle od tog prvog porasta), onda ste najvjerojatnije trudne i treba raditi test jer će sigurno pokazati.
    Problem je ako ne znaš kad ti je bila ovulacija, onda je pitanje koliko je dugo temperatura povišena pa to zapravo nije nikakav sigurna znak.

Sve ovo vrijedi za bazalnu temperaturu, dakle prvu jutarnju temperaturu prije ustajanja iz kreveta.
    Isto tako, na temperaturu mogu utjecati razni drugi faktori (stres, bolest itd).

Nadam se da vas nisam udavila, ali vidim da ste tipkale pa da podijelim što znam.

Evo meni je danas temperatura 36.5, zadnja tri dana sam bila bolesna pa ne znam je li mi onda ovulacija prošla (možda bila jučer?) ili su to još ostaci bolesti. Vidjet ću sve za Božić

Šaljem svima puse

Arria
    11. Prosinac 2014. 12:56

Evo mi došli od ginekologa i super smo. Čula sam opet srce i vidjela sam malog miša kako se vrti i to pravo, po tom pitanju je već sad na tatu ni tata nema mira.  Samo mi je žao što ja to ne osječam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.