Ernela jel ti programi steron uredan na 21.dc? Jer upravo zbog njega nam iza O naraste temperatura bazalna. Vidim da nisi navela, a trebala bi svakako vaditi spolne hormone prolaktin, fsh, lh, estradiol i progesteron, napraviti briseve posebno na ureaplazmu, trombofilijsko testiranje, a za muza obavezno spermiogram. Jer koliko vidi tebi je gin samo kontrolirala vizualno spolne organe, i pretrage stitnjace, a moze biti 100 drugih razloga. To sto su ciklusi uredni i ovulacija, ne znaci da sve stima. Koje hormone stitnjace si sve vadila?
Hormone : T3 T4 Tsh .. ostalo nista samo mi je rekao da bi kao trebala jos malo pricekati pa mislim kud vise da cekam 2ipo godine su prosle . Jos sam birala najboljeg doktora za kojeg sam dobila preporuke . Muz mi nije jos isao na pregled .
A joj, ja bi na tvom mjestu ga maltretirala da mi da uputnice za to sto sam ti rekla - spolne hormone, antitireoida antitijela bi trebala jos od stitnjace, briseve, trombofilija. I lijecnika opce prakse nek muz trazi za spermiogram, a slucajno ako tebi koji bris nije uredan onda nek i on radi na to pretragu. Ako ti ne da gin to nakon 2 i pol godine pokusavanja, sto je jako puno, ja bi g isti dan mjenjala. Inzistiraj na tome, ako treba budo dosadna. Cak ti to za antitijela moze dat opca praksa, ne mora gin. Meni kao su rekli da ne moram vaditi spolne hormone, ja sam otisla u privatni labos i vadila ih. Na kraju su bili u pravu dr, svi su mi uredni, al ja ne bi bila mirna da nisam i to obavila i uvijek bi sumnjala u to. Ima cura koje su isto na svoju ruku vadila hormone oa se nasa uzrok. Tako za pocetak gnjavi sadasnjeg gin za uputnice, ako ne da idi kod drugog gin, pa makar i privatno ako si to mozes priustiti.
Pozdrav svima i dobrodoslica novoj clanici.Ja sam sinoc isla sa rez kod dr,dala mi dalje upute za lab,spermogram marta jer su mi sad plodni dani i da sutra odem kod kardiologa zbog povisenog krvnog pritiska. Sve privatno naravno jer sam u drzavnoj izgubila dva meseca da bih dobila nepotpuni i prakticno nevazeci rez.
Ajde super nadam se da ces sve uspjet obaviti u sto kracem roku. Najgore je to cekanje meni bilo. Sretno
A joj, ja bi na tvom mjestu ga maltretirala da mi da uputnice za to sto sam ti rekla - spolne hormone, antitireoida antitijela bi trebala jos od stitnjace, briseve, trombofilija. I lijecnika opce prakse nek muz trazi za spermiogram, a slucajno ako tebi koji bris nije uredan onda nek i on radi na to pretragu. Ako ti ne da gin to nakon 2 i pol godine pokusavanja, sto je jako puno, ja bi g isti dan mjenjala. Inzistiraj na tome, ako treba budo dosadna. Cak ti to za antitijela moze dat opca praksa, ne mora gin. Meni kao su rekli da ne moram vaditi spolne hormone, ja sam otisla u privatni labos i vadila ih. Na kraju su bili u pravu dr, svi su mi uredni, al ja ne bi bila mirna da nisam i to obavila i uvijek bi sumnjala u to. Ima cura koje su isto na svoju ruku vadila hormone oa se nasa uzrok. Tako za pocetak gnjavi sadasnjeg gin za uputnice, ako ne da idi kod drugog gin, pa makar i privatno ako si to mozes priustiti.
Pa upravo i idem privatno kod njega. Ali samo ne znam zasto mi je rekao da jos pricekam naravno preporucio je muzu spermogram i sa tim istim nalazom da dodjemo kod njega pa sad cekam kada ce mi se dragi odluciti na to jer ne zelim vrsiti pritisak na njega jer i ovako mi govori da sam opsjednuta sa tim dq zbog toga ne mogu ostati trudna 😳 a ja tog bebaca zeljno iscekujem svaki put kad treba doci mjesecnica umislim si simptome trudnoce i svaki put se razocaram a nemogu da ne mislim o tome. 😞
Pozdrav svima i dobrodoslica novoj clanici.Ja sam sinoc isla sa rez kod dr,dala mi dalje upute za lab,spermogram marta jer su mi sad plodni dani i da sutra odem kod kardiologa zbog povisenog krvnog pritiska. Sve privatno naravno jer sam u drzavnoj izgubila dva meseca da bih dobila nepotpuni i prakticno nevazeci rez.
Ajde super nadam se da ces sve uspjet obaviti u sto kracem roku. Najgore je to cekanje meni bilo. Sretno
Hvala ti .Bas sam to i ja rekla MM -vise me deprimira to cekanje i vucaranje nego dijagnoza.Ali sad kad sam krenula,pucam do kraja...a i bice beba uskoro ,osecam :-) I ja tebi zelim srecu,da su ti oovi simptomi dobitni i veruj da ce vog puta sve biti u redu,mora biti .
Inace,Ernela,i ja sam sve sama inicirala i trazila upute,vadila sama tsh na svoju ruku ,a pokusavam 7 meseci i to mi je predugo,mogu samo zamisliti koliko su se vama te dve i po god oduzile.
Uradi sta mozes,spermogram obavezno,uveri se da je sve ok,ako ne daj Boze nesto ne stima-resavaj i videces,rezultat nece izostati. Srecno svima!
url=https://lilypie.com]
Pa upravo i idem privatno kod njega. Ali samo ne znam zasto mi je rekao da jos pricekam naravno preporucio je muzu spermogram i sa tim istim nalazom da dodjemo kod njega pa sad cekam kada ce mi se dragi odluciti na to jer ne zelim vrsiti pritisak na njega jer i ovako mi govori da sam opsjednuta sa tim dq zbog toga ne mogu ostati trudna 😳 a ja tog bebaca zeljno iscekujem svaki put kad treba doci mjesecnica umislim si simptome trudnoce i svaki put se razocaram a nemogu da ne mislim o tome. 😞
Potpuno razumem i opsednutost(mada ne volim taj izraz) i umisljene simptome i razocarenje na kraju...MM sam trazi da uradimo spermogram,da se uverimo da je sve ok jer i on jako zeli bebu.Ne vredi ti da cekas onda da se sam odluci,lepo mu objasni da je brz postupak i vrlo pouzdan.I ponudi mu pomoc ako mu treba oko uzorka ;-)
url=https://lilypie.com]
Ernela onda inzistiraj na ostalim pretragama. Mozda on ceka da vi donesete spermiogram. Gle ja sam imala 4 spontana, moji nalazi svi uredni, osim neke male trombofilije koju sa andolom se rijesi problem, al je na kraju ispalo da je vjerojatno problem muzev spermiogram i to tako da se dr na humanoj cudila kako ja uopce ostanem trudna. Uzima vitamine, kad je davao uzorak bio je bolestan, ozdravio i ja sam opet forsirala da odmah radi spermiogram nakon 1 mj. iako je praksa nakon 3.mj i na kraju spermio nije bio toliko los kao prvi puta i dr nam preporucila da probamo jos 1 prirodno uz tablete meni. Nije ni moj bio odusevljen i reko je da mu je to jako neugodno iskustvo, ja sam mu na to rekla da sta misli da je meni full ugodno ici 40 puta na ginekoloski pregled za to pa opet prezivila sam. Ako njih cekas neces nikad docekat, bar kod mog je tako. Lijepo ti se popni navrh glave i ginekologu i muzu i otkri sto je problem, ako je samo stvar psihe i to mozes rijesiti posjetom psihologa. Ovako samo gubis vrijeme i godine, a sto imas vise godina to je trudnoc i teza i riskantnija i sve. Ne znam koliko imas godina, al gle sto god govore dok si mladji lakse je sve to.
Naravno sve te razumijem i slazem se sa tobom mlada sam imam 23 god sto kazu najbolje godine. Muz mi je obecao da ce da uradi nalaz pa sad nadam se da ce da ispuni obecanje. Pa draga jesi ti rijesila onda svoj problem??
Stvarno si mlada. Valjda im se zato i ne zuri sa pretragama, al svejedno ti zapni i inzistiraj kakve vize ima sto si mlada. Kod nas ustvari nisu utvrdili opravdani razlog zdravstveni, tako da sad su preporuci kao jos 1 spontano, pa ako ne ostanem T ili ponovno se ne ocuva trudnoca, da nakon muzevog 3. spermiograma nakon tih obaveznih 3 mj dodjem pa ce nas probat staviti u program za umjetnu. Tako da sad sve nade polazem u ovaj mjesec. 🤗 tko zna mozda nam i uspije
Ja ti zelim puno srece koliko to sebi zelim tako i ostalim zenicama koji to zeljno iscekuju. 🌸
Sortiraj odgovore
Najstariji