Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ernela3010
    20. Veljača 2018. 18:04

Hvala ti. Naravno svakog mjeseca pratim plodne dane i u vrojeme ovulacije imam dosta sluzi pa po njoj znam da su mi tad plodni dani . radila sam sve pretrage uzv,vaginalni,histeroskopiju,nalaz hormona stitnjace medjutim doktor je rekao da je sve uredu. Ponekad mislim da je psiha najveci krivac 😭

Petraaa
    20. Veljača 2018. 18:51

Dulcinela ma taj spotting pred M mi nije upitan njega ima dan dva i onda M dode, zbog njega sam progesteron pila i jos pijem, opcenito zbog te lutealne faze koja mi je kratka bila(8-9dana)...pila sam ti ja sve te cajeve i marulju i vrkutu i mixeve neke od travara ali nazalost samo su mi zeznuli ciklus i nikakve koristi od njih nije bilo sad trenutno pijem b6 vitamin +b complex od 1dc i Duphastone od O pa nadalje i sad mi je ciklus super..mene je zanimao taj jednodnevni iscjedak dan nakon O koji nikada do sada nisam imala, pojavio se na gacicama, krem- svjetlosmedi, jednom i to je to nakon toga klasicni bijeli koji inace imam od O do M..

Ernela ne bih znala za trudnocu ali recimo meni ti je temperatura od O do M uvijek izmedu 37-37,4 a dan prije M padne na cca 36,4-36,6 pa mi nekako ovo tvoje izgleda nisko za trudnocu u odnosu na ono sto su tu pisale cure koje su trudne ali nikad ne znas..drzim fige da je plusek! 😉

• Ernela3010
    20. Veljača 2018. 19:46

Ma meni bazalna temperatura nikad nije bila preko 36.9 ne znam zasto ali svejedno i meni se cini da je niska ali sto kazes nikad se ne zna nisu sve zene iste.A sto se tice ti cajeva ja sam ih pila toliko mjeseci nista mi nisu pomogli u vezi zaceca ali mi je ciklus tacan ko sat i imam sluzi za vrijeme ovulacije upravo zbog ti cajeva.

mono1111
    20. Veljača 2018. 22:27

Svjesna,
    Fali ti jos antikardiolipinska at, beta gliko 2, homocistein ( ne znam da li si to napisala da cekas ), i genetski testovi trombofilije - mthfr, pai 1, protrombin i V.Leiden...
    Ovo sve imas ostalo i sve je u ref.vrijednostima.
    Ja sam jos F XIII vadila takodjer.

• dulcinela
    20. Veljača 2018. 22:48

Petraa, da skuzila sam kasnije kad sam pazljivije procitala da te muci smedje u vrijeme O. O tome sam isto citala i cure su pisale to sto ti je rekla tvoja dr. Da jednostavno moze biti neka puknuta kapilara ili ostatak od pucanja folikula, pa je zato obojano. Cini mi se da nije zabrinjavajuce.
    Ernela, dobrodosla i sto prije otisla s ovog podforuma kao trudnica.😉 Kao sto Grizli kaze, meni se isto cini da ti je preniska bazalna da bi bila trudnoca, iako, ne mora biti. Prije prve trudnoce, mjerila sam zadnjih par ciklusa i temp, ukljucila se na Fertility friend stranicu gdje je to savrseno objasnjeno, crtaju graf, obiljezavaju skok u temp nakon O i milijun drugih korisnih savjeta...Uglavnom, nekoliko nas cura je tada mjerilo temp i kod mene je uvijek bila temp oko 36.4, na dan ovulacije cesto mali pad na 36.2 i onda skok na 36.8, otprilike govorim. Kad bi mi pocela padati, znala sam da brzo dolazi menga. Taj ciklus kad sam zatrudnila temp mi je bila u lutealnoj fazi nesto visa, 37, ali je pocela padati dva dana zaredom, dosla na 36.7 i onda je uslijedio oporavak temp koja se popela na 37 i tako ostala. Tada je jedna cura isto ostala trudna, a sjecam se kao danas da joj je temp bila 36.5. Mislim da je individualno i da je bitan taj skok od min 0.2 da zabiljezi ovulaciju. Svaka zena je razlicita i svaka trudnoca je navodno razlicita. Ja ne mogu a da ne usporedjujem stalno kako mi je bilo onda, a kako sada, a zapravo to ne bih trebala raditi jer moze se desiti da budu totalno razlicite trudnoce i simptomi. Zato, pozitivno, svi kazu nije gotovo dok vjestica ne dodje!😉 
    Mjerila bih ja i sad bazalnu, jer to mi je bilo super, ali ne mogu se jos time opteretiti sad kad imam malo dijete koje se budi po noci, nemam cesto miran san, ne mogu jos i s toplomjerom pistati u jutro cim progledam...tlaka mi je ovaj put. Narucila sam si lh trakice, pijem cajeve, sex min svaki drugi dan i to je to za sada.😄

• Babylove
    21. Veljača 2018. 07:02

Ernela Civić Hamulić

Hvala ti. Naravno svakog mjeseca pratim plodne dane i u vrojeme ovulacije imam dosta sluzi pa po njoj znam da su mi tad plodni dani . radila sam sve pretrage uzv,vaginalni,histeroskopiju,nalaz hormona stitnjace medjutim doktor je rekao da je sve uredu. Ponekad mislim da je psiha najveci krivac 😭

Dali je dragi obavio pretrage ili samo ti?

Grizli
    21. Veljača 2018. 07:44

Ernela jel ti programi steron uredan na 21.dc? Jer upravo zbog njega nam iza O naraste temperatura bazalna. Vidim da nisi navela, a trebala bi svakako vaditi spolne hormone prolaktin, fsh, lh, estradiol i progesteron, napraviti briseve posebno na ureaplazmu, trombofilijsko testiranje, a za muza obavezno spermiogram. Jer koliko vidi tebi je gin samo kontrolirala vizualno spolne organe, i pretrage stitnjace, a moze biti 100 drugih razloga. To sto su ciklusi uredni i ovulacija, ne znaci da sve stima. Koje hormone stitnjace si sve vadila?

Grizli
    21. Veljača 2018. 07:47

Ernela sorry sad vidila gore u prvoj recenici treba pisat progesteron, a meni pametan mob prebacio na programi steron 😂😂😂

tata_me_zove_zlato
    21. Veljača 2018. 08:19

Pozdrav svima i dobrodoslica novoj clanici.Ja sam sinoc isla sa rez kod dr,dala mi dalje upute za lab,spermogram marta jer su mi sad plodni dani i da sutra odem kod kardiologa zbog povisenog krvnog pritiska. Sve privatno naravno jer sam u drzavnoj izgubila dva meseca da bih dobila nepotpuni i prakticno nevazeci rez. 

url=https://lilypie.com]

• Ernela3010
    21. Veljača 2018. 08:23

Babylove

Ernela Civić Hamulić

Dali je dragi obavio pretrage ili samo ti?

Samo ja nazalost. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.