Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    20. Veljača 2018. 08:07

Babylove ne zelim se previse nadati, al tesko je ne mislit posebno kad se osjecam drukcije nego ikad prije nakon O. Vidit cemo "uskoro". 
    Svjesna mislim da ti je najbolje promjeniti dr ako ti ova ne pase. Najvaznije je da imas kome se obratiti i stručno se savjetovat, ti stavovi fuck off od dr su mi navrh glave. Ne isplati se gubiti vrijeme i zivot na takve. Ako dr nema sluha za tvoje probleme, onda nije vrijedan tvoj povjerenja. Mislim da ti i opci dr moze dati uputnicu za endokrinologa da pocnes rijesavati si taj prolaktin.

• Venea
    20. Veljača 2018. 08:07

Dulcinela, puno ti hvala na odgovoru. Nadam se da ćemo mm i ja uspjeti u narednom vremenu. Mislim da ćemo cijelu ovu godinu pokušavati. Ako baš ne bude uspješno, polako dalje na detaljnije pretrage. Čitala sam da ureaplasma nekome ne napravi ništa, netko ima spontani od nje. Kako bilo, ginić mi je rekao da ju prvo iskorijenim pa onda da radimo na bebi. Ovaj ciklus želim da bude dobitan. Imam pozitivnu vibraciju. 😊 

Petraaa
    20. Veljača 2018. 10:45

Babylove hvala ti svejedno..nazvala sam doktoricu, rekla je da je to posljedica ovulacije vjerojatno, jucer je samo jednom bilo i danas vise nema ali svakako pijem Duphastone od O 10 dana, ako se ponovi otici cu kod nje 👍
    Svjesna meni su i gin i dr humane reprodukcije rekli da moze biti losa ovulacija, tako da mijenjaj bolje gin..

_svjesna
    20. Veljača 2018. 14:34

Molim vas za pomoć, radila sam trombofilije, nalaz je sljedeći:
    -aktivisano parcijalno tromboplastinsko vrijeme (a-PTT) 28,9    (ref 26-38s)
    -antihemofilni faktor A (AHG-A) F-VIII  1,4 (ref 0,7-1,5j)
     - antitrombin III (AT III) 102,8    (ref 75-125%)
    - lupus antikoagulans 1 (LA1) 34,4   (ref 31-44s)

Nalaze za protein C i S su mi rekli da sačekam tek za mjesec dana :(
    Jesu li ovo svi neophodni parametri i jesu li OK, vidim u granicama su, je li to to?
    Trebaju li mi još neki parametri da vidim imam li trombofiliju?

Grizli
    20. Veljača 2018. 15:29

Svjesna ovo je sve ok u granicama normalne. No za trobofiliju bi trebala jos odraditi analizu mogucih mutacija na faktor v, protrombin, mthfr (mislim da postoje 2 ta tj jedan je gen drugi enzim, al oba se treba ispitat) i pai-1. To su nasljedne ili stecene trombofilije a neke od njih mogu gadno utjecat na T. Trazi to pod obavezno jos da te testiraju.

_svjesna
    20. Veljača 2018. 15:43

Ja ne znam kakvi su ovo današnji ljekari, kad sam tražila od ljekara opće prakse da mi da uputu za trombofiliju nije mi uopće znala niti reći koje su pretrage obuhvaćene, a kad sam tražila koje želim blijedo mi je rekla ma sve se to radi. Izgleda da danas nikome ne možeš vjerovati osim ako se ne boriš sam za sebe i ne istražuješ. Odem privatno i obavim ove pretrage :)

• dulcinela
    20. Veljača 2018. 16:29

Grizli, tebe je boljelo u petak, a bas tako je mene cijeli dan jucer. To je uvijek kad imam ovulaciju. Ovisno kako koji jajnik ovulira. Jucer desni. Jedino sto nikad nisam uspjela skuziti da li bol pocne prije, za vrijeme ili nakon pucanja folikla. Logicno mi je dok puca folikl, ali sam negdje procitala da moze bilo kad "oko" same ovulacije. I prije i poslije. Uvijek mi ta bol traje nekoliko sati, a jucer cijeeeeli dan, od veceri prije. 🤔 Drzim i ja tebi fige da ti ovaj mjesec uspije i mislim da je moguce osjecati se cudno tj. trudno i prije izostanka M. 
    Petraa, nekad davno prije ja sam stalno smedjarila nekoliko dana prije menge. Dr mi nije davao nikakvu terapiju jer nisam planirala trudnocu, pa kao ako me ne smeta, ne treba. Kad smo poceli raditi na bebi prvi put, nakon par ciklusa pocela sam piti cajeve, marulju i vrkutu. Puno cura ih je hvalilo po forumima i ja sam pila marulju do O, a vrkutu drugi dio ciklusa do M. To su odlicni cajevi za prirodnu regulaciju hormona. Marulja je za povecanje plodne sluzi, a vrkuta pomaze pri ucvrscivanju stijenki maternice i uspjesnijoj implantaciji. Izmedju ostaloga...jer su ti cajevi super za sto drugih zenskih problema. Jedino se ne piju nikako uz hormonsku terapiju. Progesteron i sl. Ostala trudna nakon 5 mjeseci pijenja i opet ih pijem na isti nacin. Ako netko zeli i ovo probati...Meni su zbilja pomogli ti cajevi. Nikad vise nakon trudnoce nisam smedjarila prije menge, odmah mi prvi dan krene normalna, svjeza krv.

Grizli
    20. Veljača 2018. 16:52

Dulcinela tocno tako i mene boljelo cijeli dan i to bas onako dosta, inace me boli 2-3 dana, al nikad bas tako jako. Ne znam ni ja jel to bas o, prije,poslije... Vidit cemo. Drzim nam 🤞

• Ernela3010
    20. Veljača 2018. 17:14

Pozdrav u braku sam vec 2i po godine i za sve to vrijeme ja i moj muz pokusavamo ostvariti trudnocu ali nesto nam neide znam da je sve to Bozija volja. naravno isla sam kod doktora koji mi je potvrdio danje sve uredu. Neko vrijeme sam pila i femisan a kapi i mjesavinu cajeva ali nista. sad 22.02 trebala bi doci menstruacija molim Boga da ne dodje da nas obraduje malim bebacom . naravno imam simptome kao klasicni pms bolovi u krizima vec 7 dana i nelagodu u grudima. bazalna temperatura mi je niska 36.5. Zanima me da li je temperaturra obavezna u trudnoci ? 

Grizli
    20. Veljača 2018. 17:40

Dobrodosla. Zelim ti sto prije trudnocu. Mislim da ti je bazalna niska za trudnocu, naravno pod uvjetom da si ju pravilno mjerila. Jesi radila kakve pretrage? Jesi skuzila kad ti je ovulacija?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.