Ovo je sta sam nasla: "Vrkuta se pije 3 mj pa onda 1 mj pauza, u T se pije od 3. mj, a marulja samo do O. jer može spriječiti implantaciju. Protiv neplodnosti i kod PCOS, anovulacije itd. kombinira se od M do O marulja, a od O do kraja ciklusa vrkuta i konopljika (najčešće kombinacije, a ima i puno varijacija na temu)"
Ja sam citala da vrkuta moze smanjit krvarenje u menstruaciji pa da je ok tada je prestat pit!?
url=https://lilypie.com]
U tradicionalnoj fitoterapiji razli�?ite struje, „škole“ su razvile razli�?ita mišljenja oko dinamike uzimanja ili ne uzimanja vrkute tijekom menstruacije i trudnoće, a zavisno / kombinirano sa drugim biljkama koje su rasle na njihovom podru�?ju i koje su se koristile za sli�?nu namjenu. Kako je biljka / vrkuta u osnovi progesteron-like djelovanja a progesteron je najpotrebniji u drugoj fazi ciklusa najbitnija je njena upotreba tokom tog drugog dijela. No, moje je mišljenje da se definitivno treba piti tokom cijeloga ciklusa zato jer nam tijela navikla na hormone iz hrane, tekućine, kozmetike i sl ponekad slabo reagiraju na biljne tvari pa ih je potrebno koristiti duže vrijeme. Jedino kod izrazito osjetljivih osoba koje imaju strašno bolne a vrlo oskudne menstruacije ili komplicirane amenoreje ja ne bih preporu�?ila uzimanje infuza od vrkute tokom dana ciklusa (krvarenja) zato jer prisutni tanini ( agrimonin) djeluju mikrostezanjem na smanjenje krvarenja ( istim principom se i ja�?a maternica). S druge strane sam progesteron djeluje smirujuće na maternicu i „�?uva trudnoću“ tako da je kombinacija kemijskog sastava vrkute idealna za reguliranje menstruacije. Vrkuta se može piti tokom ovulacije, uvijek topao �?aj ( osim ako se ima velikih problema sa nedostatkom sluzi, opet tanini). Itekako se može i treba piti tokom pokušaja zatrudnjivanja. Moje je mišljenje da ukoliko osoba koja ga pije zatrudni ( jer joj je i vrkuta pomogla ja�?ajući maternicu i progesteron like djelovanjem) nije neki veliki bauk iautomatska ogromna opasanost za plod. Moja je preporuka da se prestane piti u prva 3 mjeseca trudnoće najjednostavnije re�?eno zato jer je to jako osjetljiv period kada bilo kakav veći pomak u tijelu može potaknuti velike promjene...pa tako i taninski u�?inak na tkivo maternice potencijalno i vrlo eventualno može blago stežući mišiće maternice povećati mogućnost ne zadržavanja ploda...Nakon tog najosjetljivijeg perioda može se nastaviti ( ako je žena zdrava i trudnoća uredna) sa uzimanjem nižih doza herbe koje će tada/kasnije djelovati blagotvorno na daljnji tijek trudnoće ( vrlo, vrlo nježno ja�?a tkivo maternice pa je smanjena mogućnostgubljenja ploda kod „slabe“ maternice), progesteron umiruje a antibakterijska, protugljivi�?na i protuvirusna svojstva hrbe imaju u�?inak na imunitet cijelog tijela a pogotovo na impuls poticaja imunitetu cijelog urogenitalnog trakta.
Zabiceee vrijeme je da prestanes mjerit temp. :)
Grcevi normalni...maternica se siri...bebica sebi pravi mista!
Mene vam danas hvata zed...stalno sam zedna....mozda je kakav simptomcic
url=https://lilypie.com]
Drage cure, trebam savjet i Vase misljenje. Znaci, vec 4 dana imam temperaturu 37. Danas mi je bilo slabo na poslu, isla sam cak ranije ca jer nisan mogla vise izdrzati. Glavobolje su mi uzasne. Imam sve moguce simptome, i bila sam stvarno uvjerena da je to to, jer inace nikad, ali bas nikad nemam nikakve simptome pms-a. A da ne pricam da se nocu znam probuditi i zbog bolova u jajnicima ne mogu zaspati, manje spavam nego inace i sl. Obzirom da trebam dobiti za cca 2 dana, odlucim ja veceras oko 18 napraviti test, jer kao racunam ako sam trudna, valjda ce svakako pokazati, pa ne mora biti jutro i sl. I test je bio negativan. Znaci, stvarno nema veze ako nisam, jer nam je to prvi pokusaj bio, ali toliko promjena, i neki osjecaj, kao da mi se dogada promjena s tijelom, i znam da ne umisljam. Zao mi je samo sta sam radila uopce test, i ne cekam lijepo mengu, nego eto idem se ja pravit pametna :D Sad sta mislite, jeli prerano, je li ulogu odigrala cinjenica sta sam test napravila kasno popodne, i da, 26 dan ciklusa mi je. Hvala!!
Sortiraj odgovore
Najstariji