Menstruacija bi trebala, a nadam se ako Bog da da neće, biti 30.06., 11i dan nakon ovulacije sam imala ( bar se tako nadam ) implantacijsko krvarenje, koje sam primjetila tek kada sam se obrisala i bio je svega dva puta nakon brisanja, svega u tragovima. Danas sam uradila test koji negativan, ponukana pričama drugih da im je test pokazao pozitivno čak 5 i više dana prije početka M.
Nekako, ne želim da se nadam, jer nemam nekih simptoma trudnoće, danas sam malo nervozna što mi je svojstveno za menstruaciju. Ja ću svakako ukoliko M ne dođe u utorak uraditi test, zanima me samo, da li vas je bilo ovako - da ste radile test i pokazao se neg, a kroz par dana pozitivan ?
Ja sam radila test drugi dan kasnjenja bio je negativan. Sacekala sam jos 6dana jer sam mislila da cu dobiti medjutim nista. Uradim 8mi dan kasnjenja slaba crtica. Sutradan popodne (popodnevni urin) uradim test obe crte jednake boje. 😊 Srecno. ❤️
Hvala ti na odgovoru 🌹.
Danas sam trebala dobiti, nema još ništa, pa se iskreno nadam da neće ni biti. Sačekat ću još koji dan pa ću uraditi test 😉.
Zagrljaj djeteta je zagrljaj svijeta 🤗.
Pozdrav svima, već duže pratim ovaj forum, ali dosad se nisam uključivala s pitanjima jer smo dragi i ja tek nedavno počeli raditi na bebi. Međutim, sad me zanima nešto što nisam još pronašla u objavama drugih sudionica foruma i nadam se da mi netko može pomoći, iskustvom, savjetom, bilo čime...bila bih jako zahvalna! :)
Moja situacija je sljedeća: imam neredovite cikluse otkad sam dobila prvu mjesečnicu i ovulaciju pratim pomoću iscjetka, a zadnja menstruacija bila je od 20. do 24.5., s tim da smo u međuvremenu jako često imali odnose. Zanima me je li rano da napravim test na trudnoću, budući da ne mogu točno odrediti kad mi treba doći iduća menstruacija, a od prošle je prošao 41 dan? Strah me da ne napravim test prerano i ugledam - :(
Da se i ja uključim u temu.. Naime imala sam M 22. 5.i nakon toga 10.6.puno slabijeg intenziteta. Zatim sam napravila testove 22.dan ciklusa te ponovila 35.dan ciklusa no svi su bili negativni. Ciklusi su mi nekada i 45 pa na više dana. Danas 30.6.sam uočila i smeđi iscjedak i blagu krv te probadanja u donjem dijelu trbuha. S dečkom imam redovne odnose i koristimo se metodom prekinutog snošaja već 2 godine..
Je li se dogodilo to kojoj od vas u trudnoći i kada bi bilo idealno ponoviti testić.. Nadam se ugledati plus😁
Pozdrav svima,…
Koliko je dana prošlo od zadnjeg dana najplodnijeg iscjetka? Ako je prošlo 15 dana i više, možeš napraviti test. I moraš biti spremna na to da ima jednake šanse biti i pozitivan i negativan. Većina nas se nagledala mnogih negativnih prije pozitivnog.
Savjet - iscjedak je dosta nezahvalan za određivanje ovulacije kod žena s neredovitim ciklusima. Pretpostavljam da si upoznata s tim kako iscjedak izgleda dok je najpogodnije vrijeme, tzv plodni dani, vodenast ili kao sirovi bjelanjak. Može se desiti da imaš takav iscjedak a da ipak ne dođe do ovulacije, pa iscjedak prestane i onda se opet pojavi za nekoliko dana, dok se tijelo sprema ponovo ovulirati. Za predviđanje ovulcije bolje su ti LH trakice, trakice za ovulaciju. Možeš ih nabaviti na njuškalu, dobiješ upute s njima a možeš i po internetu prošvrljati. Ipak, ovulaciju može potvrditi jedino porast bazalne tjelesne temperature (i ultrazvuk, naravno, al to je druga priča). Ne predvidjeti nego potvrditi da se ona dogodila i onda brojiš 13-14 dana do datuma (ne)očekivane menstruacije. Ili kolko ti već traje luteinska faza. Potrebno je svako jutro odmah nakon buđenja izmjeriti temperaturu i bilježiti svako jutro u tablicu. Postoje i aplikacije za to, npr fertility friend. Nakon ovulacije temperatura poraste za oko pola stupnja.
Postoji još nešto što se zove "smep" metoda, ukratko - sperma čeka u jajovodu da se jajašce otpusti, pošto je rok za oplodnju 24 sata nakon ovulacije, al ne stane sad da objašnjavam detalje, to si malo proguglaj sama 🙂
E to ti se zove raditi na bebi! 😄 osnovni koraci prije medicinskih intervencija, mjerenja hormona i dr.
A možda si ti jedna od sretnica kojoj se potrefi bez pol muke, bez brige i pameti. Želim ti plusić što prije 🤞🍀🙂
Da se i ja uključim u temu.. Naime imala sam M 22. 5.i nakon toga 10.6.puno slabijeg intenziteta. Zatim sam napravila testove 22.dan ciklusa te ponovila 35.dan ciklusa no svi su bili negativni. Ciklusi su mi nekada i 45 pa na više dana….
Ti to sad onda u biti računaš prvi dan zadnjeg ciklusa da je bio 22.5.? Ili 10.6.?
Mislim da bi se trebala obratiti ginekologu da ti pogleda zašto su ti ciklusi tolko nepravilni i zašto imas krvarenja unutar ciklusa. Nije baš sam tak lako ostati trudan (osim nekim rijetkim (ne)sretnicima), pa ako si to želiš, prvi korak ti je pregled kod ginekologa. Da probaš srediti situaciju i lakše ciljano planirati odnose. Pročitaj moj prethodni post.
I moji ciklusi su zbrda-zdola, od 26 do 43 dana, imam probleme sa štitnjačom.
Nek ti se što prije ostvari to sto si želiš! 🤞🍀🙂
Da se i ja uključim u temu.. Naime imala sam M 22. 5.i nakon toga 10.6.puno slabijeg intenziteta. Zatim sam napravila testove 22.dan ciklusa te ponovila 35.dan ciklusa no svi su bili negativni. Ciklusi su mi nekada i 45 pa na više dana….
Ti to sad onda u biti računaš prvi dan zadnjeg ciklusa da je bio 22.5.? Ili 10.6.?
Mislim da bi se trebala obratiti ginekologu da ti pogleda zašto su ti ciklusi tolko nepravilni i zašto imas krvarenja unutar ciklusa. Nije baš sam tak lako ostati trudan (osim nekim rijetkim (ne)sretnicima), pa ako si to želiš, prvi korak ti je pregled kod ginekologa. Da probaš srediti situaciju i lakše ciljano planirati odnose. Pročitaj moj prethodni post.
Da,prvi dan ciklusa je 22.5.bio..pa sam imala krvarenje 10.6. Ali vrlo kratko i oskudno, a danas sam dobila smeđi iscjedak i probada me donji dio stomaka i bole me zdjelice i onako nelagoda..čak sam i mučnine imala i glava me skroz boli. Ne znam o čemu je riječ.. Još sam mlada, 20 godina.
Jeste li imali glavobolje dok vam štitnjača nije bila dobra?
Da,prvi dan ciklusa je 22.5.bio..pa sam imala krvarenje 10.6. Ali vrlo kratko i oskudno, a danas sam dobila smeđi iscjedak i probada me donji dio stomaka i bole me zdjelice i onako nelagoda..čak sam i mučnine imala i glava me skroz boli. Ne znam o čemu je riječ.. Još sam mlada, 20 godina.
Jesam, i glavobolje i migrene, i to često baš prije menstruacije.
Budeš vidjela kaj sad od ovoga bude, ako ne dobiješ menstruaciju sutra-preksutra probaj napraviti još jedan test. Ako bude negativan svakako se javi ginekologu a ako bude pozitivan, uživaj 🙂
Jesam, i glavobolje i migrene, i to često baš prije menstruacije.
Budeš vidjela kaj sad od ovoga bude, ako ne dobiješ menstruaciju sutra-preksutra probaj napraviti još jedan test. Ako bude negativan svakako se javi ginekologu a ako bude pozitivan, uživaj 🙂
Napravit ću onda ako ne krene menstruacija nego ostane samo iscjedak pa se javit ginekologu. Vadila sam ft3 ft4 i tsh i bili su nalazi uredu, sad ću opet izvadit krv pa provjerit.. Hvala😊
Sanja*, puno hvala na savjetima! Nisam još isprobala mjerenje bazalne temperature, vjerovala sam da je to to kad iscjedak postane bjelanjkast. Nisam znala da se kod nepravilnih ciklusa tijelo može više puta pripremati za ovulaciju. Moram puno naučiti! Uglavnom, s obzirom na to da je od tog zadnjeg iscjetka prošlo debelo više od 15 dana, danas sam napravila test i - negativan je.
Ali ništa zato, idemo dalje, sad ću pokušati s bazalnom temperaturom jer očito nismo pogodili ovulaciju ovaj put, ili se jednostavno nije "ćapalo". Ako bazalna ne upali, pokušat ćemo i s trakicama. Hvala još jednom na dobrim željama!
Sortiraj odgovore
Najstariji