Testovi za trudnoću

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    21. Listopad 2019. 07:50

A dobro, ja sam mislila reko mozda su mlade od 18😅😂 ali da.. bubnes i ostanes ziv, pa jbt🤔 mm vec zna sta je kad sam na forumu i cim uzdahnem, kaze "daj da cujem biser i ovaj puta"😂 bome sam se nacitala svega ovih mjeseci hahah

21. Listopad 2019. 13:11

Curke, 2 dana su mi pred M, koji test mogu raditi? 12 dana nakon O je

ναℓєитιиα
    21. Listopad 2019. 21:05

NIKOLINA

Većina testova kao do 4, 5 dana moze otkrit trudnocu, ali moj savjet je da probas sacekat jos ta dva dana tako da ne bacas novce na testove koji mozda nece uspjet ocitat ranije, ili ako bas zelis pitaj tete u ljekarni one ce ti rec isto koji test najbolje onda da kupis 😊
    Drziim 🤞🏻❤

21. Listopad 2019. 21:38

ναℓєитιиα

NIKOLINA

Većina testova kao do 4, 5 dana moze otkrit trudnocu, ali moj savjet je da probas sacekat jos ta dva dana tako da ne bacas novce na testove koji mozda nece uspjet ocitat ranije, ili ako bas zelis pitaj tete u ljekarni one ce ti rec isto koji test najbolje onda da kupis 😊
    Drziim 🤞🏻❤

Ajme što sam nestrpljiva...☺🤦‍♀️

kraljic7
    22. Listopad 2019. 12:25

Proslo je vec 3 dana ja jos uvijek osjecam mucninu glabobolju i nekako sam umorna previse i samo mi se spava.

22. Listopad 2019. 13:16

kraljic7

Proslo je vec 3 dana ja jos uvijek osjecam mucninu glabobolju i nekako sam umorna previse i samo mi se spava.

znači ovako! ovulacija se dešava u sredini ciklusa najčešće, odnosno 14 dana prije sljedeće menstruacije. plodni dani su od 3 do 5 dana prije ovulacije i jedan dan nakon. zašto? jer spermiji mogu preživjeti u tijelu žene od 3 do 5 dana (to je plodnost ovih 3 do 5 dana prije), a jajna stanica nakon što  dozrije je spremna za oplodnju od 12 do 24 h nakon, onda propada (to je ovih dan nakon ovulacije). ako je bio odnos u plodnim danima, postoji vjerojatnost začeća. do oplodnje dolazi 3 do 5 dana nakon ovulacije i onda oplođena jajna stanica putuje do maternice gdje se ugnježđuje. ugježdenje se dešava od 8 do 14 dana nakon ovulacije i može biti popraćeno smeđkastim iscjetkom ili bolovima nalik menstrualnim, ali naravno ne treba. to lagano krvarenje žene znaju zamijeniti s menstruacijom.  nakon što se jajna stanica ugnijezdi, dolazi do lučenja beta hcg hormona i onda kreću simptomi, NE PRIJE! test može biti pozitivan nakon što se jajna stanica ugnijezdi i nakon što se krene lučiti beta hcg hormon. taj hormon detektiraju testovi za trudnoću, ali mora biti određena koncentracija tog hormona da bi testovi pokazali pozitivan rezultat. najčešće je to kod nas 20 ili 25 miu/l. najtočniji pokazatelj je onaj iz krvi.
    mislim da je trebalo slušati više na biologiji u 8. razredu jer su ovo neke osnove i svaka žena bi trebala znati da 3 dana nakon ovulacije je nemoguće imati simptome trudnoće jer još nije došlo ni do oplodnje, a kamo li do ugnježdenja.

22. Listopad 2019. 13:18

Curke, zadnja M je bila 27.9., ciklusi su 24-27 dana..kada je realno da radim test? Ovulacija je bila 9.10

Lavica27
    22. Listopad 2019. 14:24

Nikolina,nemoj se ljutit al pitas isto svaki dan. Ako  je ovulacija bila sa sigurnošću 9.10. + 14 dana, to je 23.10. Odnosno sutra je dan ocekivane menstruacije. Možeš ga raditi i jucer i prekjucer ali se obicno gleda da je relevantno ako imas izostanak menstruacije. 

C1M4
    22. Listopad 2019. 14:41

Opet Nikolina, pitanje je postavljeno vec 5 puta i svaki puta ti je dan odgovor.. Nemoj se ljutit, ali znaci realno je radit test tek kad ti zakasni menga, a ti ga radi svaki dan od ovulacije do menge ako zelis ako si nestrpljiva toliko😊 nista prije neces dobit bebu ako budes bas toliko nestrpljiva i bas toliko ispitivala nesto na sto ti je vec dan odgovor i nesto sto pise cak i na internetu😊

22. Listopad 2019. 14:56

Hvala...necu vise pitati, bez ljutnje...
    A ove sto pitaju pitanje koje zna moja necakinja u 2osnovne na njih niste tako bahate

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.