Cure...molim vas za savjet, jer ću poludjeti sa svojom - trebala bi biti budućom svekrvom. Dakle ona je inače jedna strašno nametljiva i naporma osoba naučena da sve odluke ona donosi, sve organizira za svoja dva sinčića i slično. Neki dan je doslovno poludjela jer sam kupila sebi i dečku za stan frižider kakav se njoj ne sviđa, tj. nije ga ona odabrala...Uglavnom trenutni veliki problem je da smo se ja i dragi odlučili oženiti kod matičara ( oboje se ni ne želimo ženiti u crkvi) drugi mjesec pošto sam ja trudna. Već sam skoro u šestom mjesecu pa želimo malo i što manje stresno vjenčanje koje ukljućuje samo kumove i najbližu obitelj (10-15 ljudi), samo odlazak u restorančić poslije i to je to. Problem nastaje što mi trenutno nemamo novaca ni za to kako čekamo bebu, ja sam morala prestat radit jer radim s jakim kemikalijama, a dečko i nema baš neku plaću. I tako smo pitali njegove roditelje za nešto malo novaca (jer bi mi da to stvarno bude skromno) kako bi to organizirali. Oni su se iz prve složili i sve ok. Međutim, danas me zove sveki i kaže da su oni ipak odlučili organizirati veliku svadbu za svoju obitelj sa sela u crkvi (?!?) i da će to tako i biti. Bez ikakvih pitanja, samo tako-ona je to odlučila i nema to nikakve veze sa mnom, moje je da se tam pojavim. Ja još uz sve to imam i rižičnu trudnoću i stvarno sada ne želim tako nešto...ali njoj to ništa nema problema, ić ću se porodit poslije svadbe i to će bit sve divno. Uz sve to ona će mi i odabrati vjenčanicu u second hand shopu jer nisam ja sad neka mila gera pa da moram biti uređena za vjenčanje (Ovo sam doslovno citirala kako je rekla). Uglavnom ja sam u komi...pomagajte brzo sa savjetima...cijeli dan se plačem jer sam sva pod hormonima a još se i za bebicu brinem jer me sve boli zadnjih dana... mislim da mi je najpametnije reći da ništa od vjenčanja i to je to...ili?
Cure…molim vas za savjet, jer ću poludjeti sa svojom - trebala bi biti budućom svekrvom. Dakle ona je inače jedna strašno nametljiva i naporma osoba naučena da sve odluke ona donosi, sve organizira za svoja dva sinčića i slično. Neki dan je doslovno poludjela jer sam kupila sebi i dečku za stan frižider kakav se njoj ne sviđa, tj. nije ga ona odabrala…Uglavnom trenutni veliki problem je da smo se ja i dragi odlučili oženiti kod matičara ( oboje se ni ne želimo ženiti u crkvi) drugi mjesec pošto sam ja trudna. Već sam skoro u šestom mjesecu pa želimo malo i što manje stresno vjenčanje koje ukljućuje samo kumove i najbližu obitelj (10-15 ljudi), samo odlazak u restorančić poslije i to je to. Problem nastaje što mi trenutno nemamo novaca ni za to kako čekamo bebu, ja sam morala prestat radit jer radim s jakim kemikalijama, a dečko i nema baš neku plaću. I tako smo pitali njegove roditelje za nešto malo novaca (jer bi mi da to stvarno bude skromno) kako bi to organizirali. Oni su se iz prve složili i sve ok. Međutim, danas me zove sveki i kaže da su oni ipak odlučili organizirati veliku svadbu za svoju obitelj sa sela u crkvi (?!?) i da će to tako i biti. Bez ikakvih pitanja, samo tako-ona je to odlučila i nema to nikakve veze sa mnom, moje je da se tam pojavim. Ja još uz sve to imam i rižičnu trudnoću i stvarno sada ne želim tako nešto…ali njoj to ništa nema problema, ić ću se porodit poslije svadbe i to će bit sve divno. Uz sve to ona će mi i odabrati vjenčanicu u second hand shopu jer nisam ja sad neka mila gera pa da moram biti uređena za vjenčanje (Ovo sam doslovno citirala kako je rekla). Uglavnom ja sam u komi…pomagajte brzo sa savjetima…cijeli dan se plačem jer sam sva pod hormonima a još se i za bebicu brinem jer me sve boli zadnjih dana… mislim da mi je najpametnije reći da ništa od vjenčanja i to je to…ili?
Jao, svekrva ti je prava rospija. Nemoj joj nikako dozvoliti da ti napreduje i planira život. Ak joj popustis jednom ove se vise nećeš riješit. Kaj ce tek radit kad beba stigne?? Moraš razgovarati s dečkom i on to mora s njom riješit. Dakle on joj treba reci da neće bit svadbe u crkvi itd jer VI to ne želite. Ako se želite vjenčati kod maticara zašto bi to odgadali zbog nje!? Ako nemate novaca, odite samo kod maticara i bok. Ne vidim tu problem, to je ionako vaša odluka i to radite zbog sebe a ne drugih. Ne smijes si dozvoliti da se zivciras i gubis živce zbog takve sebične babe, da moram tako reci.... Razgovaraj s mužem i neka to riješi s njom. Jednom zauvijek. A ti joj reci neka te prestane omalovažavati i neka poštuje tvoju volju i mišljenje ili neka ti se makne iz života. Pokaži joj zube. Rekla bih po tvojoj priči da s njom drugačije ni ne možeš.
Sretno!!!
Dečko još nije došao s posla...porazgovarat ću s njim kad dođe i kad se ja malo smirim, al mislim da mu isto baš neće biti drago. Ma stvarno je katastrofalna i dosta mi je to sve teško jer je njemu to ipak mama. Toliko me uzruja da bi stvarno svašta rekla, al se onda bojim kako će se on osjećati Ma cijeli tu ideju oko ručka smo i mislili organizirati radi njih jer je njima bitno da budu na vjenčanju...što se tiče moje strane obitelji, njima nije tako bitno. Ja nisam uopće tradicionalno odgojena tak da mi sva ta pompa ne predstavlja puno...
Hvala vam cure na odgovorima, puno mi znači da vidim da nisam bez veze poludjela
Istina da mu je to mama i razumijem da ti je nezgodno nekad nešto reći iz razloga da NJEGA ne povrijediš time, međutim ako je normalan čovjek i sam je svjestan kakvo se ponašanje od strane. bilo tvojih ili njegovih, roditelja može a kakvo ne može tolerirati!
Ako ne želite crkveno vjenčanje iz bilo kojeg razloga onda vas na to nitko ne može prisilit.. I istina je da ako popustiš oko ovako bitne stvari da ćeš poslije imati još veći problem nego do sad..
Dečko još nije došao s posla…porazgovarat ću s njim kad dođe i kad se ja malo smirim, al mislim da mu isto baš neće biti drago. Ma stvarno je katastrofalna i dosta mi je to sve teško jer je njemu to ipak mama. Toliko me uzruja da bi stvarno svašta rekla, al se onda bojim kako će se on osjećati Ma cijeli tu ideju oko ručka smo i mislili organizirati radi njih jer je njima bitno da budu na vjenčanju…što se tiče moje strane obitelji, njima nije tako bitno. Ja nisam uopće tradicionalno odgojena tak da mi sva ta pompa ne predstavlja puno…
Hvala vam cure na odgovorima, puno mi znači da vidim da nisam bez veze poludjela
ajme meni tlakača skočila na 1000 dok čitam samo.. ajme svašta bi izgovorila.. ali lako meni ja nisam trudnica pa se mogu uzrujavat.. ti se lijepo smiri misli na bebicu i reci dragome sve kako ti je rekla.. razgovarajte i NEKA DOVEDE ŽENU U RED.. najbolje sve odgodit pa neka onda organizira za nekog drugog, neka se bavi time, može otvorit obrt organizacija vjenčanja... iskreno se nadam da te dragi bude razumio i da bude na tvojoj strani..
url=https://lilypie.com]
Hvala cure na savjetima Evo sve prošlo ok...dečko bio šokiran i potpuno na mojoj strani. Malo se uzrujao, pa sam ja njega još smirivala da se ne izdere njoj na telefon nego to sve lijepo mirno objasni. Na kraju je bio dosta smiren i rekao joj da ne dolazi u obzir takvo vjenčanje i da razmišljamo zbog mog stanja da li da se uopče sad i kod matičara ženimo. Rekla je ok...
Sortiraj odgovore
Najstariji