Svako dijete može naučiti spavati

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baby1
    14. Studeni 2015. 10:41

Pozdrav! Evo da se i ja javim na ovu temu. Imamo sina od 5 mjeseci koji se uspavljuje isključivo na rukama, u kolicima ili na siki. Dnevno spavanje mu je u nekoliko navrata po pola sata, rijetko odguli sat, sat i pol, zbilja rijetko. Inače nam je to dnevno spavanje bilo u dnevnom boravku u gajbi, s tim da ja čekam da bude baš umoran-znači trlja okice, zijeva, počne onako mumljati, protestirati i onda ga uzimam na ruke i uspavljujem. Neki put smo ga pokušali staviti tako budnog u krevetić, ali nema šanese da sam zaspe, to je deračina samo takva, ne smiruje se ni kad dođem i dragam ga i pričam mu :( Znam da smo pogriješili još dok je bio mali, jer smo ga puno nosili jer je bio 12 dana u inkubatoru i nisu mi ga uopće vadili, niti na podoj... Tako nam je bilo žao maloga kad smo došli kući, bio je po glavi pun krastica od infuzije i tako smo htjeli da osjeti naš dodir i toplinu. I sve je to dovelo do toga da ga sada moramo za svako spavanje uspavljivati. U kolicima nema problema, u šetnji zaspi u roku par minuta. Za noć se uspavljuje na siki, ide u krevet oko 20 sati, nema šanse da duže izdrži-otkad se promijenio sat na zimsko. Po noći ima obično dva sisanja, nakon prvog zaspi bez problema, ali nakon drugog koje je ranije ujutro ostane nam budan po sat i pol i ne može zaspati, pa ga onda opet nosamo, ljuljamo i sl.... E sad, muž i ja razmišljamo o ovoj metodi, iščitala sam temu od početka do kraja. ne znam da li bilo dobro možda da krenemo sa dnevnim spavanjem. Nekidan sam ga počela i za dnevno spavanje stavljati baš u kinderbet u zamračenu sobu, pa ipak malo duže od pola sata odspava-u biti kako - kad. Kad mi se probudi nakon pola sata, točno vidim da je neispavan i za sat i pol opet bi spavao i tako sve u krug. Počeli smo i s dohranom, jede voće, povrće i žitarice. Evo, molim vas za savjet-je li još prerano za bilo kakve intervencije? Da li da krenemo možda samo sa dnevnim spavanjem? Je li u redu za svako spavanje stavljati ga u kindač (osim kad smo u šetnji)? Ne znam više ni sama, samo znam da je sve teži i da meni leđa trpe... Oprostite na dugom postu, ako imate kakve ideje, savjete pišite... ;)

Belle2
    14. Studeni 2015. 19:09

Baby1
    Niste sigurno pogrijesili kad ste svoju bebu mazili i ljubili.....ako zelite probati ovu metodu bilo bi mozda najbolje najprije nabaviti knjigu I prouciti postupke...sa ovim nacinom mislim da se moze startati od navrsenih 5 mj al nisam sigurna...I pozeljno je svakako da djete uvijek spava na istom mjestu...sto ne znaci da nece tu I tamo spavati u kolicima jer ste u setnji...🌺💐

Baby1
    14. Studeni 2015. 21:33

Ma znam da nismo pogriješili  To je došlo prirodno, ali sada je malo problem jer se ne zna drugačije uspavati... I dalje se mazimo, igramo, pričamo i nasmijavamo, ali nekako mislim da je došlo vrijeme da ga pokušamo naučiti da sam zaspi. Svakako ću pokušati nabaviti knjigu. Hvala Belle2

M@lena
    16. Studeni 2015. 13:59

Baby1

Ma znam da nismo pogriješili  To je došlo prirodno, ali sada je malo problem jer se ne zna drugačije uspavati… I dalje se mazimo, igramo, pričamo i nasmijavamo, ali nekako mislim da je došlo vrijeme da ga pokušamo naučiti da sam zaspi. Svakako ću pokušati nabaviti knjigu. Hvala Belle2

Pozdrav, mama! :)
    U knjizi pise da se preporucava s ovom metodom poceti poslije 6 mj, jer je tada dijete dovoljno zrelo da prespava noc bez obroka. Medjutim, ukoliko dijete dobro napreduje, mislim da se moze i prije. Moje misljenje je isto tako da ako vec krenete s tim da primjenjujete isti postupak na svako spavanje, jer nije ga lako slusati kako place, pa ako je vec to cijena onda idite na sve ili nemojte nikako, a i zbunit cete ga s tim malo ovako, malo onako. I da, potrebno je biti odlucan i imati cvrst stav. Ovi nasi maleni znaju sve nase slabosti :) i koriste ih :)

nananamamama
    18. Studeni 2015. 16:01

Moja bebica nije htjela spavati po noći, do 3,4 smo obavezno bili budni, ali skužili smo da je problem što je spavala cijelo popodne i večer do negdje 10, 11, i naravno kad je trebalo ići spavati, više nije bila ni umorna. Sad pokušavamo bit budni bar od 8 navečer tako da oko 11 bude pospanija. Eto, naš problem je bio što nije bila više umorna kad je došla večer 

M@lena
    18. Studeni 2015. 20:29

Da... Ponekad nam je rjesenje problema pred nosom, no ponekad se ono krije u nasoj djecici i njihovom temperamentu... Moj sincic ima 6 mj i ne spava cijelu noc, nekad se budi 2 puta, nekad 10. Preko dana tocno u isto vrijeme trlja okice i zijeva, spava dva puta po 1,5 h. Obicno ga drzimo budnim 4 sata prije polaska na spavanje navecer, kada slijedimo uvijek istu rutinu. Nekad je sve super, nekad bas i nije, ali majka sve izdrzi za svoje dijete. Bilo je neprospavanih noci, otkad sam rodila (a i par mjeseci prije termina me mucila nesanica) nisam prospavala niti jednu jedinu noc. No raste i zdrav je! :)

Suby
    10. Siječanj 2016. 20:50

Pozdrav mame,

Moja curica ima 8 mjeseci i donedavno je malo spavala samnom na krevetu(meni je lakse po noci dok sisa) a malo u kreveticu. Preko dana u kreveticu,znala sam joj upaliti glazbeni vrtuljak i ona nakon par minuta i okretanja sama zaspala..aaalii otkad je pred kraj 7 mj naucila sama se dignuti u sjedeci polozaj i stati na nogice vise nece sama spavati. Ja je stavim u krevetic a ona ni da pokusa zaspati odmah se dize i pocne s dernjavom,prvo malo onda sve jace..jedan dan je sat i pol vrtila se i tulila sve dok nisam ju uzela i legnula s njom na krevet,tad je odmah zaspala..sad je pocela i samnom po noci kad spava kad se probudi odmah se dize da sjedi a jadna jos uvijek spava i nema snage..neznam zasto joj se to dogada i ne moze mirno spavati i zaspati kao i dosad :(

Belle2
    11. Siječanj 2016. 03:53

To ti je sve normalno, to svi rade...ne brini....trebat ce malo vremena da shvati da kad je u kreveticu je vrijeme za spavanje...nas se po noci u stand na nogice I  zove al onda se ja ustanem, poljubim ga, polegnem I malo kosici dragam...legnem nazad I gotovo...ako se buni samo malo mu kazem: ššš šš I to je to....al pomalo naucit ce sve...🌺💐🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani