Svako dijete može naučiti spavati

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    15. Ožujak 2015. 17:22

moj mali ima zadnje popodnevno spavanje od pola sata oko 18 do 19 je najkasnije budan.. igranac, kupanac, cica u polumraku u boravku, maženje i budan je oko 20.30, 21 u kimbaći zaspi bez problema.. ako je dan bio "dug" i ako vidim da je jako nervozan ili nešto u rutini nije kak je inače onda je u 19 u kimbaću već za noćno spavanje i spava bez beda.. moj savjet ti je ostavi se knjiga i doktora jer sve je to lijepo i divno ali najvažnije je pratiti svoje dijete.. dok je d bio manji, spavao je u 18 do 19, 19,30  i u 20 je već imao noćno spavanje.. makar je između malo bio budan i nije se "istrošio"

url=https://lilypie.com]

• Didi21
    15. Ožujak 2015. 18:10

Joj nadam se da ce se posloziti. Evo sad zaspala I probudila se za 10 min.  Ona jos nema nikakvog reda. znam samo da kad place iako ju nosim i skakucem s njom, pospana je. I to bude stvarno rano, oko 6 i pol. Al onda  kunja  na cici i nece da se otkvaci. Ili se razbudi pa bi se igrala. ali svaki put na kraju zaspi oko 9. i evo pocela je i preko dana cuclat, uzas. Ona je do prije 10 dana bila vise manje ok, ja bi prekinula  cuclanje i ona bi polusnu bila u kreveticu. Sad neeema sanse i na kraju ju po cijeli dan uspavljivan cicom. Sto se tice kupanja, kupam ju svaki drugi treci dan, obozava to, ali kad krene oblacenje eto i nervoze i placa. Idem ju sad kupati, drzite fige.:))

Nikad, ama baš nikad nemoj prestati slijediti svoje snove...

• Didi21
    15. Ožujak 2015. 19:55

Evo zaspala za 10 min nije niti puno pojela. Sad cemo vidjeti tijek veceri. Steta sto joj kakica dolazi oko 8 obicno, to bi je moglo probuditi. A inace danas je cak ok spavalA, u kolicima 2 sata i par kratkih drijemeza. 
    Javim i hvala na Savjetima. Ja sam se bojala odgadjat spavanje. Zbog premorenosti, al evo njoj izgleda i pase tako. 😉

• Didi21
    15. Ožujak 2015. 21:09

od 8 se budi 3 puta. Opet ista prica, cucla,cim ju odvojim ili nedaj boze spustim u krevet budi se. 9 je sati. po meni beba treba spavat do 8. Imam i druge obvezE koje onda potraju do ponoc i iscrpim se. Evo sad ce zaspati vjerojatno oko 10. Ima ta energije.. a ujutro se budi u 7. Ne trebaju meni nikakve knjige nego logika. Dijete treba spavati, nocnog sna bar 11 sati. Ipak su tu i budjenja zbog jela na koje otpada bar sat vremena. A nista, idemo dalje

medsr
    15. Ožujak 2015. 22:29

Joj,didi,vidim da si preiscrpljena..jedan dobronamjerni savjet..i mi smo imali svakakvih faza i jos ih imamo,al na pocetku je bilo jako tesko..vise puta sam lezala kraj njega i plakala s njim u glas..sami ja i muz..bjega puno nema zbog posla..kuca,ciscenje,kuhanje,ves..a beba vise puta neda da dodes do zraka,a kamoli da nesto napravis..i dok sam vidla da mi je sve teze kucanske poslove sam smanjila na minimum,kad je muz doma podjelimo si,jedan usisava,drugi brise prasinu itd..skuham uvijek za 2 dana i dok mi mali spava fino si pripremim sve za kuhanje(tipa narezem meso,ocistim i narezem povrce),stavim u friz pa sutradan mogu s njim kuhati...to spavanje,nespavanje je isto faza..malo ce ovako,malo onako..probaj joj dati vremena,ona je samo majusna beba i nezna si drukcije pomoci nego placem..svaki put dok ti je vec svega dosta,samo si ponavljaj,to je faza,proci ce..i bude..prebrzo

koala123
    16. Ožujak 2015. 07:13

Didi to su sve faze. Dobro veli medsr. To je sada tak al proci ce kad krene dohrana onda obicno bolje i spavaju. I kad krenu bit aktivniji prek dana onda isto bolje spavaju. Prva 4 mjeseca se moja bebacica budila imala grceve pa onda bi se pokakala usred noci. Pa nikak zaspat i izdrzis i prodje. A kaj se frizure tice i da bude skuhano i pospremljeno to sve sam stavila na pauzu. Muz je kuhal ja kad sam stigla. Nemoj se sad jos i s tim opterecivat. I jos lad krene sjedit i to onda ju fino posjednes okruzus igrackama i ti sve stignes. Inace pretp.da ne zeli bit sama mozda sada u baby gymu ili kindacu a iznad neki mobil?

mirka4
    16. Ožujak 2015. 08:39

Moja beba je sa 3 ipo miseca imala baš čudnu fazu, al ja sam to bila povezala s tim šta smo bili na putu par dana, a sad kad tebe čitam možda bi to tako bilo i da smo doma bili. Svakako, odjednom je tražila puno više moje prisutnosti, više je želila sisat, i prvi put otkad se rodila se počela budit brzo nakon šta bi navečer zaspala. Tako da možda je to samo faza kao i u nas Tad im se budi nekakva svjesnost o svijetu oko sebe, pa im je valjda to istovremeno i čarobno i zastrašujuće.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.