strah od poroda

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jojo5
    23. Listopad 2014. 22:18

36 tjedan kuca na vrata!  I okrećem se s boka na bok i vježbam poze mačke ali nikako da se on umilostivi a kaže doktor da se plodna voda smanjuje... vidjeti ćemo hoće ili neće do kraja ali sam nekako prestrašena...

Nalah
    24. Listopad 2014. 08:49

Mene je jedino i totalno strah da se bebi nešto ne desi,kad se sjetim šta oni sve miceki prolaze....ne bojim se ni bolova,ni cjelokupnog procesa

cloudy
    24. Listopad 2014. 09:00

Nalah.. tako i ja... s bolovima sam se više manje pomirila... znam da to ne mogu promijeniti, da će bolit, al da će bol i proći... jedino što si ne želim je carski i mrcvarenje od 12ak i više sati... to mi je jedino što mi je malo frkovito.. a sve ostalo..jake smo mi, budemo izdržale,a onda nam kreće najbolji period :)

Nalah
    24. Listopad 2014. 09:18

Trebamo se informirati, jer je meni najgori strah od tog nepoznatog,zato sam i išla na tečaj.Ginekologica nam je pričala kako je na nekom forumu neki tata trabunjao,da su mu ženi probušili vodenjak sa željeznom šipkom i žena lijepo donijela tu "željezno šipku" da nam pokaže,a kad ono obični plastični štapić s kukucom,Isto kako svi zamišljaju vakum kao ono čudo za odštopavanje,a oni to u Vinogradskoj uopće ne koriste,koriste ovaj http://www.clinicalinnovations.com/products/kiwi krugić ide na glavicu.Mada ne daaaaj bože vakum.

sara85
    28. Listopad 2014. 07:12

Nalah

Trebamo se informirati, jer je meni najgori strah od tog nepoznatog,zato sam i išla na tečaj.Ginekologica nam je pričala kako je na nekom forumu neki tata trabunjao,da su mu ženi probušili vodenjak sa željeznom šipkom i žena lijepo donijela tu "željezno šipku" da nam pokaže,a kad ono obični plastični štapić s kukucom,Isto kako svi zamišljaju vakum kao ono čudo za odštopavanje,a oni to u Vinogradskoj uopće ne koriste,koriste ovaj http://www.clinicalinnovations.com/products/kiwi krugić ide na glavicu.Mada ne daaaaj bože vakum.

Rodila sam pomoću vakuma u 3.mjesecu i mogu vam reći da nije bilo toliko strašno. U pauzi između trudova stave bebici na glavu taj okrugli nastavak i kad dođe trud vi tiskate i dr dodatno pomogne da beba izađe vani. Niti joj glavica nije bila otečena ili izobličena. Jedino ostane ostane nekih 7-10 dana okrugli znak na glavici.

Sara

cloudy
    24. Listopad 2014. 09:31

dobro da nije rekao da su s iglom za pletenje probušili vodenjak...  a što se vakuma tiče tog mi je isto fobija... više zbog bebice nego zbog mene, ali potpisujem... ne daj bože vakum...i carski ću potpisat samo da se vakum izbjegne

Nalah
    24. Listopad 2014. 09:43

I ja

Nalah
    24. Listopad 2014. 09:49

Bit je u tome da se treba napraviti razlika između lovačkih priča s raznoraznih foruma i ljudi oko nas i realnosti.Ja kad sam išla na ogtt sam baš po tim forumaškim pričama očekivala teatralno padanje u nesvijest i ostale popratne kerefeke o kojima sam čitala,a kad sam to obavila mislila sam da nisam normalna, jer je meni to bio piece of cake.

Dada32
    24. Listopad 2014. 10:57

Cure, nisam baš sigurna, ali mislim da kad vakum dolazi u pitanje onda carski više ne može. Ja sam rođena na vakum jer sam zapela u rodnici, baš pred izlazom i tu više nije bilo mjesta niti vremena za carski. A opasno je za bebu da tak jako bude stisnuta duže vrijeme pa vakum pomaže da se izvuče van. Moja mama veli da nije ništa strašno za ženu, osjećaj isti kao kod izgona, jedino na glavici bebica ima kružić duže vrijeme dok ne splasne oteklina. 
    A ove priče da te "usisaju" i ne znam kaj, uopće nisu istina. 

Ne znam, da se to meni dogodi ja bi radije da odmah reagiraju pa da bebu izvade nego da sad tam stanu vijećati i razmatrati dok mi beba gubi kisik. ILi da mi se prevješavaju preko trbuha i da sva popucam, ili još gore da mi bebi strgaju ključnu kost. 

Tina0208
    24. Listopad 2014. 11:20

moram se sloziti s Dadom... svakako je puno bolje da se to izvede cim prije zbog bebe,..
    al uostalom pa zasto o tome razmisljate... sve ce bit u redu...

Laura 21.08.2014 :-*

kimito
    24. Listopad 2014. 11:24

Mislim da u tom trenutku na porodu ne možeš racionalno razmišljat nego ti ne ostaje ništa drugo nego vjerovat doktorima, iz želje, a ujedno i straha da s tvojom bebicom bude sve u redu pristaješ na sve.. Nekako mislim da i u tim trenucima kad se stvar zakomplicira nema puno vremena vijećat o sljedećem koraku..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI